Tips voor het kopen van een wekkerradio

Inleiding

Bijna iedereen heeft wel een wekker. Een wekker is reuze handig. Zo kan je de tijd erop aflezen en een alarm instellen op de tijd dat je bijvoorbeeld op wilt staan. Een wekkerradio is een wekker met ingebouwde radio. De meeste mensen hebben een hekel aan het typische gepiep of gezoem van het alarm van de wekker. Met een lekker muziekje kan je veel beter wakker worden! Je hebt allerlei verschillende wekkerradio's. Van een simpele wekkerradio tot een hele luxe wekkerradio! Er komt dus heel wat bij kijken als je een wekkerradio wilt aanschaffen. Lees hieronder de tips voor het kopen van een wekkerradio.

Tips voor het kopen van een wekkerradio

De radio

Het belangrijkste van de wekkerradio is de tijd en de radio. De tijd wordt in principe bij alle wekkerradio's op dezelfde manier aangegeven. Een optie hierbij is een groter display. Dit is fijn voor mensen die zonder bril of lenzen niet scherp kunnen zien. Qua radio zijn er wel verschillende mogelijkheden. De meeste radio's zijn analoog. Je moet zelf even zoeken naar je favoriete zender. Een luxere versie is een digitale radio. Hierbij kan je van tevoren je zenders instellen!

Het alarm

Bij de meeste wekkerradio's kan je het alarm op verschillende manieren instellen. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld om je wekker op twee verschillende tijden te zetten. Dit is ideaal als je partner er op een andere tijd dan jij uit moet. Een andere mogelijkheid is de snoozefunctie. Je alarm van je wekkerradio zal om de zoveel minuten afgaan. Dit is handig als je moeite hebt om je bed uit te komen.

Muziek

Een wekkerradio heeft uiteraard een radio, maar er zijn nog meer mogelijkheden. Zo zijn er wekkerradio's met cd-speler. Op die manier weet je zeker dat je wakker wordt gemaakt met je favoriete muziek. Andere wekkerradio's kan je verbinden met je Ipad. Op die manier gaat je alarm af met de muziek van je Ipad. Een derde mogelijkheid is het aansluiten van een USB-stick met muziek.

Meer mogelijkheden van een wekkerradio

  • Wekkerradio met wake-up light. De laatste jaren zijn de wekkerradio's met een wake-up light sterk in opkomst. Een wekkerradio met wake-up light is een wekker met een soort lamp. Deze lamp zal het zonlicht nadoen waardoor het langzaam lichter in je kamer wordt. Ideaal voor mensen die moeite hebben om hun bed uit te komen, zeker wanneer het nog donker is. Je kan van tevoren zelf instellen hoe lang de "zon" er over moet doen om op z'n felst te zijn. Er zijn ook wekkerradio's met wake-up light die bij de opkomende zon een rustgevend muziekje of vogelgezang afspelen. Dit alles om het prettig opstaan te bevorderen!
  • Projectie. Bij sommige wekkerradio's is het mogelijk om de tijd groot op de muur te projecteren. Hierdoor valt de tijd niet te missen!
  • Batterij. Een wekkerradio sluit je eigenlijk altijd aan op stroom. Maar sommige wekkerradio's werken ook op batterijen. Dit is handig als bijvoorbeeld de stroom uitvalt. Wanneer de stroom uitvalt, zal de wekkerradio verder werken op de batterijen. Zo hoef je niet bang te zijn dat je je verslaapt.

Prijs van een wekkerradio

Wekkerradio's zijn over het algemeen best betaalbaar. Een gemiddelde wekkerradio kost tussen de twintig en vijftig euro. De prijs is afhankelijk van de mogelijkheden en het merk. Een duurder soort wekkerradio is een wekkerradio met wake-up light. Hiervoor betaal je tussen de tachtig en honderd euro.

Conclusie

Een goede wekkerradio is voor veel mensen onmisbaar. Zonder wekker zouden we ons standaard verslapen. Het voordeel van een wekkerradio is dat je met een lekker muziekje wakker kan worden. Bij sommige wekkerradio's is het zelfs mogelijk om een cd af te laten spelen of de muziek op je Ipad. Een apart soort wekkerradio is een radio met een zogeheet wake-up light. Je kamer wordt door een lamp langzaam verlicht, zodat het net lijkt of de zon opkomt! Opstaan is nooit leuk, maar met een wekkerradio wordt het je wel zo gemakkelijk mogelijk gemaakt.