Cellulitis bestrijden met fitness

CELLULITIS BESTRIJDEN MET FITNESS

35718.jpegFitness en cellulitis. Toen Mike 65 jaar werd, had hij 25 kilo overgewicht. Met een streng dieet bracht hij zijn gewicht terug naar het normale niveau, hij verloor zelfs meer gewicht dan hij wou en verloor ook nog eens zijn energie en vitaliteit. Hij zag er uitgeput uit en zijn vrienden werden ongerust over zijn toestand en zijn gezondheid. Mike koos dan om een fitness programma te volgen en 2 jaar later had hij zijn extra 25 kilo terug. Na zes maand van wilskracht, discipline en gezonde voeding, begon Mike terug gewicht te verliezen. Maar deze keer voelde hij zich beter dan ooit, hij bruiste van energie en straalde van gezondheid.

Wat maakte nu het verschil

De 1ste keer verloor Mike gewicht en de 2de keer verloor Mike vet. Dit verschil is heel belangrijk. Volgens onderzoek is een groot deel van het gewicht verloren door dieet, alleen actief weefsel, zoals spier- en bindweefsel en een klein deel in vet. Fitness heeft net het tegenovergestelde effect, zijn body mass nam toe en zijn vet nam af. Hetzelfde geldt met cellulitis. De meeste mensen denken dat alleen dikke mensen cellulitis hebben. Dit is meteen de reden waarom men cellulitis in verband brengt met zwaarlijvigheid of obesitas.

Cellulitis & obesitas

Eigenlijk, ook al verwijst cellulitis naar gerimpelde "vetcellen" en "onderhuids bindweefsel" die zich onder de huid bevind, het mag nooit in verband gebracht worden met obesitas. Er zijn zelfs heel wat mensen met cellulitis, die helemaal niet vet of dik zijn. In de realiteit komt het erop neer, dat niemand weet dat de ene mens wel cellulitis heeft en de andere dan weer niet. Alhoewel zijn er sommige factoren die een rol spelen, zoals de structuur van de cellen en het vergif dat in het lichaam geslopen is door ongezonde voeding. Sommige beweren dan weer dat het een hormonaal iets is, maar er is hier geen bewijs voor.

Vrouwen hebben er meer last van

De belangrijkste reden waarom de meeste van de cellulitis gevallen vrouwen zijn is omdat het bindweefsel van vrouwen meer rigide en steviger is dan dat van mannen is. Eens een vrouw aan gewicht toeneemt, dan zwellen ook de vetcellen en worden groter. Daardoor krijt de huid het uitzicht van een sinaasappel. Dit is dan meteen de reden waarom vrouwen gevoeliger zijn voor cellulitis dan mannen. Daarom is het belangrijk voor vrouwen om voorzichtig om te springen met hun lichaamsgewicht, omdat ze meer kans hebben om cellulitis te ontwikkelen.

Vet en cellulitis

Met de vele gevallen van zwaarlijvige mensen die cellulitis hebben in hun lichaam, geloven de meeste mensen dat dit komt door hun zwaarlijvigheid. Hoewel niet alle mensen die zwaarlijvig zijn cellulitis ontwikkelen, natuurlijk kan overgewicht wel leiden tot de ontwikkeling van cellulitis. Dit is omdat het teveel aan vet onder de huid de neiging heeft om te duwen en het bindweefsel maakt dan een frons op de huid. Dus, dan krijg je een cellulitis uitzicht op de huid. Het hangt ook wel samen met de structuur van de cellen, wanneer de cel geen neiging heeft om te zwellen, dan zal er ook geen cellulitis ontstaan. Dus het belangrijkste om te onthouden is, is om het bindweefsel stevig en sterk te houden en overtollige vetten te vermijden en op deze manier cellulitis tegen te gaan.

Het starten van een fitness schema

Omzetten van voedsel in vet lijkt al heel gemakkelijk voor de meeste van ons. Vet verliezen des te moeilijker, dus hiervoor hebben we 3 alternatieven: 

1. Verminder je voedsel inname en beweeg meer

2. Vermeerder je activiteit en hou het bij gezonde voeding

3. Of combineer een dieet met een fitnessschema

Meer lichaamsbeweging kan de resultaten van het inactief zijn omkeren. Een uur van krachtige cardio of fitness verbrandt 300 tot 600 calorieën. Als je nu ook nog eens 300 tot 500 calorieën van je dagelijkse menu schrapt, kan je ongeveer een 2 tot 3 kilo per week verliezen.

Minder eten zelfde resultaat

Zonder fitness of cardio zou je 500 tot 1000 calorieën per dag minder moeten eten om hetzelfde resultaat te boeken als met trainen. Alhoewel dat trainen niet voor iedereen geschikt is die overtollig vet heeft. Sommige mogen alleen trainen onder de begeleiding van een deskundige, dit geldt ook voor de voedsel inname, je mag niet van de ene dag op de andere uw voedsel inname gaan beperken want dit kan ook heel ongezond zijn. Dus training en voeding onder de leiding van een deskundige. Wanneer je deze raad niet opvolgt en ervanuit gaat dat het kan zonder begeleiding, denk dan eens terug aan Mike zijn verhaal. Voor mensen die gevoelig voor cellulitis zijn, zal dit een groter probleem zijn. Mensen die dan alleen een streng dieet volgen, verliezen wel vet uiteindelijk maar de bindweefsels zullen niet veel nodig hebben om weer cellulitis e gaan vormen. Dit wil zeggen dat het probleem van cellulitis eigenlijk niet verholpen is. Het komt erop neer wanneer je verlost wil raken van je cellulitis, je beter eerst vet verliest en daarna je cellulitis aanpakt. Het idee is om uw overtollig vet te verbranden door uw metabolisme te versnellen met 7.5 tot 28% meer dan je normale ritme. Dat is de reden waarom training zo belangrijk is om cellulitis aan te pakken. Dus voor een cellulitis vrij lichaam, volg een fitness schema.