IPL versus Laserontharing

Inleiding

Wat is IPL ook wel Intense Pulsed Light genoemd? Je kunt de tv niet aanzetten of Telsell komt meerdere malen per dag voorbij met een apparaat waarmee je jezelf blijvend kunt ontharen. Voor de één lifestyle en voor bepaalde mensen onder ons ook een noodzaak, want niet iedereen heeft een normale haargroei. Daarbij kan er door stelsmatig handmatig ontharen ontstekingen ontstaan en ook ingegroeide haartjes. Met IPL ook wel foto epilatie genoemd wordt ontharen een stuk eenvoudiger. Ik snap dat je blij wordt, maar toch is het handig om even goed te weten wat IPL nu precies inhoudt. Wat is het verschil tussen IPL en laserontharen. Is het één duurzamer dan het ander?

Hoe werkt IPL

Intentse Pulsed Light zegt het al "een intensief gebruik van licht". Flitslampen stralen een reeks van golflengte uit. Je kunt deze golflengte vergelijken met het licht van een lamp. Alleen deze lamp is dan vele male sterker. Dit licht dringt dan door in de haarwortel. Door de energie die hier uit voortkomt, wordt dit door het pigment van de haar in de wortel opgenomen en omgezet in warmte. Op deze manier wordt de haarwortel vernietigt. Uiteraard voel je hier niets van.

Wat is MPL

Multi Pulsed Light oftewel MPL is de opvolger van IPL. Deze apparatuur maakt gebruik van verschillende frequenties en de behandeling is daarom effectiever. Dit apparaat is watergekoeld, waardoor je sneller klaar bent en er ook minder warmte op de huid komt.

Wat is het verschil tussen IPL en Laserontharen

Zowel de laser als IPL zetten licht om in warmte. Alleen gebruikt de laser 1 golflengte en heeft daardoor een hoger vermogen om dieper gelegen haarwortels te bereiken. De flitslampen van IPL zenden een mix van vele soorten licht uit en op de diepere plaatsen bij de haarvaatjes komt IPL niet altijd bij. Simpelweg omdat het flitslicht van IPL niet heel gericht geplaatst kan worden. Daardoor is laserontharing duurzamer en effectiever.

voor wie geschikt

IPL of laserontharing is niet voor iedereen geschikt. Om gebruik te maken van IPL of laserontharing is het noodzaak dat de haartjes over voldoende pigment beschikken. Voor wie geschikt;

  • Donkere stugge haren
  • Een lichte huid

Is IPL of Laserontharing blijvend?

Wat de advertenties u ook doen geloven deze technieken voor ontharen zijn niet permanent. De lichtflitsen of laser zorgen voor het stollen van het bloed in de haarvaatjes, zodat de bloedtoevoer naar de haarfollikels worden verstoord. Dit zorgt voor de vermindering van de haarproductie. Daardoor kan er op andere plaatsen weer haargroei ontstaan. Er dienen dus meerdere behandelingen te worden ondergaan en wellicht een herhaal bezoek van een paar keer per jaar.

Tips

Laat u goed voorlichten of deze technieken voor u geschikt zijn. Lees erover op internet alvorens u deze technieken ondergaat. In mijn omgeving zijn er verschillende mensen die laserontharing zijn ondergaan. Tot op heden wordt dit enorm goed ontvangen. Wel is het nodig bij overbeharing om een goed plan af te spreken. In de meeste gevallen ben je er toch wel minimaal drie tot zes maanden mee bezig.

Handige Links


Reacties (1)

Reageer
W.E.M reageerde 7 jaar geleden
13 Apr 14:59
Tegenwoordig heeft Philips ook een IPL-apparaat.
Zelf heb ik IPL laten doen bij de schoonheidsspecialist, voor mijn bovenlip, bikinilijn en onderbenen.
Het Philipsapparaat heeft een smallere kop dan het apparaat bij de schoonheidsspecialist. De kop van dit apparaat moet na 6000 flitsen vervangen worden.
Alleen voor mijn onderbenen heb ik ruim 600 flitsen nodig. Aangezien de kop van het apparaat bij de schoonheidsspecialist veel groter is, kun je stellen dat je minimaal 1000 flitsen nodig hebt bij het Philips-apparaat.

Bovendien (voor de veiligheid van de consument) is de lichtintensiteit zwakker van het Philips apparaat waardoor de haargroei maar tijdelijk lam wordt gelegd en niet permanent.