Hoe behoud je witte tanden

Witte tanden behouden

Onze tanden vertellen veel over onze voeding en zelfs over onze gezondheid. Er zijn inmiddels allemaal manieren om witte tanden te krijgen. Maar de meeste manieren zijn helaas schadelijk voor het tandglazuur. De beste manier om witte tanden te behouden is door je voeding aan te passen! Door de consumptie van sommige voedingsmiddelen te verlagen of verhogen, zullen de tanden hun natuurlijke witte kleur behouden.

Cofs.jpg

Anders eten om witte tanden te behouden

  • Sojasaus is ongekend populair in de Aziatische keuken. Aziatische gerechten worden steeds populairder en dit is prima, maar wees echter wel voorzichtig met het gebruik van sojasaus! Het voegt absoluut een speciale smaak toe aan de maaltijden, maar het voegt ook een gelige kleur toe aan je tanden. Het kan bovendien ook vlekken veroorzaken op de tanden omdat de structuur van de tanden veranderd kan worden door de donkere kleurpigmenten. Drink daarom altijd een glas water na de maaltijd als je sojasaus aan een maaltijd hebt toegevoegd.
  • De fans van tomatensaus en tomatenketchup staan voor een lastig dilemma: ketchup of witte tanden? De zuren in tomatensaus en tomatenketchup kunnen zich vast gaan zetten in het oppervlak van de tanden en hierdoor vlekken en verkleuringen veroorzaken. Er is echter een methode om de schade te reduceren, namelijk door ketchup te combineren met één van de voedingsmiddelen die de tanden op een natuurlijke manier bleken, zoals citroen of spinazie.
  • Rode wijn wordt door sommige dagelijks gedronken, maar helaas is dit niet bepaald goed voor de tandnen. Rode wijn kan vlekken op de tanden achterlaten en bovendien verzwakt de rode wijn het glazuur. Tevens kunnen de tanden gevoeliger worden. Aan de andere kant werkt rode wijn effectief om het tandvlees te beschermen.
  • Het fosforzuur en citroenzuur in cola vervaagt de gezonde, witte ondertoon van de tanden. Het overmatig gebruik van cola kan leiden tot verschillende tandheelkundige problemen, zoals gaatjes, gevoelige tanden en gele tanden. Er zijn gelukkig verschillende methoden om het schadelijke effect van cola te verminderen. De beste manier om dit te doen is door cola in het vervolg met een rietje te drinken. Hierdoor komt de cola minder in contact met het tandgalzuur en zal de cola dus logischerwijs minder schade aan de tanden kunnen aanrichten.
  • Tot slot: vermijd koffie en roken!

Tip

Veel voedingsmiddelen die we vrijwel dagelijks binnenkrijgen, zoals rode wijn, ketchup en cola kunnen een verkleuring van de tanden veroorzaken. Er zijn manieren om de schadelijke effecten van deze voedingsmiddelen tegen te gaan, zoals de voeding combineren met voedingsmiddelen die erom bekend staan de tanden op een natuurlijke manier te bleken. Maar een slimmere manier is wellicht de voedingsmiddelen te vervangen door voedingsmiddelen die geen verkleuringen veroorzaken! Rode wijn kun je prima vervangen door witte wijn, ketchup door mayonaise en cola door versgeperst citroensap verdund met water!

Zijn er ook voedingsmiddelen die de tanden bleken?

Het is bewezen dat groene en zwarte thee wonderen kunnen doen met onze gezondheid. Het is echter inmiddels ook bewezen dat groene thee bijzonder geschikt is om mooie, sterke en witte tanden te behouden. Drink de thee echter lauw en niet te warm of koud! Wil je meer lezen over voedingsmiddelen die de tanden op een gezonde en natuurlijke manier bleken? Lees dan ook het artikel 'Hoe krijg je witte tanden op een natuurlijke manier?'.