Afvallen en mooier worden door groene thee

Afvallen en mooier worden door groene thee

Groene thee wordt gemaakt van de Camellia sinensis plant en is al jarenlang een van de meest populaire theesoorten vanwege de vele gunstige eigenschappen van groene thee. Door de verbazingwekkende voordelen van groene thee, wordt groene thee steeds vaker door diëtisten en schoonheidsspecialisten aangeraden. Lees daarom verder om achter de gunstige eigenschappen van groene thee te komen!

Tips om af te vallen en mooier te worden door groene thee

  • Het is aangetoond dat de consumptie van groene thee het metabolisme verhoogd. Dit is onmisbaar om snel gewicht te verliezen. Groene thee verhoogt de vetverbranding en geeft je energie. Vervang daarom je koffie voortaan door groene thee! Het is bewezen dat je per kopje groene thee maar liefst 80 calorieën extra verbrandt per dag. Om één kilo aan lichaamsvet te verbranden, dien je 7000 calorieën te verbranden. Dit houdt in dat je iedere maand één kilo aan vet kunt verliezen door slechts drie kopjes groene thee per dag te drinken! Hiervoor hoef je je eetgewoonten niet aan te passen en je hoeft er ook niet extra voor te sporten.
  • Schoonheidsspecialisten hebben ontdekt dat groene thee een bijzonder goed effect heeft op de huid. Met name voor personen die last hebben van eczeem of acne. Groene thee helpt tegen eczeem omdat de krachtige anti-oxidanten in groene thee maar liefst 20 keer sterker zijn dan die van vitamine E. Drie kopjes per dag is voldoende voor een goed resultaat. Groene thee is ook een effectief middel voor de preventie en bestrijding van acne en deze methode is ook nog eens veel minder schadelijk dan anti-acne crèmes. Er zijn crèmes te koop die gebaseerd zijn op groene thee, maar de veiligste, goedkoopste en eenvoudigste methode is het consumeren van groene thee.
  • Groene thee bevat meer anti-oxidanten dan een schoonheidsproduct op basis van vitamine A, C én E bij elkaar. Anti-oxidanten beschermen de huid tegen vrije radicalen, welke voor vroegtijdige huidveroudering zorgen.
  • Het volgende gezichtsmasker is heel effectief als preventie en vermindering van rimpels. Meng een theelepel groene thee blaadjes met 3 eetlepels mayonaise en breng dit aan op het gezicht. Spoel het na twintig minuten van je gezicht af en dep vervolgens je gezicht droog. Het masker is met name geschikt voor de droge huid.
  • Laat een kopje groene thee afkoelen en gebruik deze als een toner aan het eind van het reinigingsproces van je huid. Dit is heel effectief tegen rimpels.
  • Wil je je hele lichaam beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering? Voeg dan een eetlepel groene thee toe aan je bodylotion.
  • Het is nergens voor nodig om een dure mondwater te kopen! Groene thee is een natuurlijke bron van fluoride die je tanden beschermt tegen verschillende gifstoffen. Daarnaast bevordert groene thee een frisse adem en beschermt het tandglazuur en het slijmvlies.
  • De makkelijkste en snelste manier om af te komen van hoofdpijn is door een kopje groene thee te drinken. Voeg er geen suiker aan toe zodat de anti-oxidanten je hoofdpijn direct zullen verlichten. Drink de thee warm voor een extra ontspannend effect. Tevens zal je stress hierdoor afnemen.
  • Wil je sterkere en gezondere nagels? Laat je vingernagels dan ongeveer 20 minuten weken in lauwe groene thee. Dit zal de bacteriën doden en de nagelgroei stimuleren.

Kunnen er ook bijwerkingen optreden door het drinken van groene thee?

Groene thee kan enkele bijwerkingen veroorzaken vanwege de cafeïne die in de thee zit. Deze kan een stimulerende werking hebben en in sommige gevallen leiden tot onrust, nervositeit en zelfs slapeloosheid. Andere bijwerkingen zijn nog nooit geconstateerd. Om deze bijwerkingen te voorkomen, dien je tot enkele uren voor het slapengaan geen groene thee te drinken.