Waarom Seks Gezond is

Waarom Seks Gezond is

Dat seks heerlijk is weten we allemaal. Dat het ook geweldig gezond is, weten velen echter nog niet. Redenen genoeg om regelmatig te vrijen, het is nl..

GOED VOOR LICHAAM.

Dé sport bij uitstek!

Tijdens een heftige vrijpartij slaat je hart wel honderd extra slagen per minuut! Hierdoor krijg je een goede bloeddoorstroming en gaat je algemene conditie erop vooruit. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat je hart- en bloedvatensysteem versterkt, waardoor je cardiovasculaire aandoe-ningen voorkomt.

Transpiratie zorgt daarnaast voor een schoonmaakbeurt doordat afvalstoffen via de poriën effectief worden verwijderd. Hierdoor verminder je de kans op puistjes en andere onzuiver-heden zoals mee-eters.

Bovendien verbrand je tot wel 300 calorieën indien je een uur goed doorvrijt! Dat kan je vergelijken met 45 min. aerobics. Stukken goedkoper dus dan een uurtje in het fitness-centrum!

Het is ook een middeltje in de strijd tegen cellulitis. Het verstevigt je huid en vernieuwt deze sneller waardoor ze ook elastischer wordt. Tijdens het vrijen komen er nl. extra oestrogenen vrij, wat een huidvriendelijk stofje is. Ook je haren hebben er baat bij: het maakt hen stevig en glanzend.

Wil je een pittig seksleven dan kan je maar beter verschillende standjes uitproberen. Door het rekken en strekken van je spieren zorg je er eveneens voor dat je gewrichten en spieren soepel en stevig blijven.

Preventief tegen allerlei kwaaltjes!

Doordat het testosterongehalte bij de man toeneemt tijdens het vrijen wordt zijn lichaam zelfs beschermd tegen botontkalking. Seks zorgt dus voor sterkere botten bij de man.

Tegen prostaatkanker

De ejaculatie zorgt ervoor dat kankerverwekkende stoffen met het sperma naar buiten worden gebracht. Prostaatkanker kan hierdoor dus voorkomen worden.

Langer leven

Vrouwen die genieten van seks leven gemiddeld zo’n twee tot acht jaar langer. Dit komt onder andere doordat het depressie voorkomt en de bloeddruk verlaagt. Overigens zijn er ook indicaties dat mannen langer leven door regelmatig seks te hebben. Volgens de Japanse dokter Huang-Kuang Chen hebben mannen vijftig procent meer kans om tachtig jaar te worden als ze minimum één keer per week vrijen. Seksueel actieve heren hebben nl. een lager risico op cardiovasculaire problemen én diabetes.

Minder ziek

Seks verhoogt je natuurlijke afweersysteem zodat seksueel actieve mensen minder vaak ziek worden. Tot 30 procent van de stof immunoglobuline A wordt aangemaakt waardoor je veel minder vatbaar bent voor verkoudheid en griep.

Voorkomt erectiestoornissen

Wil je als man later geen erectiestoornissen krijgen? Dan is regelmatig vrijen de boodschap! Erecties vullen de penis met zuurstofrijk bloed wat essentieel is voor de bloedvaten van de penis. Zonder dat bloed worden deze na verloop van tijd aangetast wat kan zorgen voor erectieproblemen.

Beter sperma

Regelmatige seks verhoogt de kwaliteit van het sperma. Onthouding heeft het omgekeerde effect omdat dit sperma wordt blootgesteld aan vrije radicalen in het lichaam wat het DNA van het sperma beschadigt.

Sterkere bekkenbodemspieren

Vrijen versterkt de vrouw haar bekkenbodemspieren wat erg gezond is omdat ze haar blaas zo beter onder controle krijgt, meer kan genieten van seks en sneller tot een orgasme kan komen.

Ideale antirimpelcrème

Geen enkele antirimpelcrème zal zo effectief en deugdzaam zijn als een vrijpartij. Een studie van neuropsycholoog David Weeks wees uit dat mannen en vrouwen die gemiddeld vier keer per week vrijen er wel tien jaar jonger uitzien dan ze zijn!

Vollere borsten

De seksuele opwinding maakt dat je bloedsomloop harder werkt waardoor je borsten wel met 25 procent kunnen zwellen.

Bescherming tegen complicaties bij de zwangerschap

Een studie uit 1994 wees uit dat vrouwen die een lange relatie hebben en dus meer mogelijkheid hebben tot vrijen minder kans op complicaties lopen tijdens de zwangerschap. Deze vrouwen kwamen voor de zwangerschap meer in contact met het sperma van hun man waardoor zij minder vatbaar bleken voor zwangerschapsvergiftiging. Dit is een onvoorspelbare ziekte die vaak een dramatische wending aan de zwangerschap geeft.

ÉN GEEST!!

Magische stofjes doorheen je aderen

Als je met iemand vrijt, man of vrouw, komen er allerlei stoffen vrij in je lichaam. Van zodra we opgewonden raken worden de hormonen oxytocine en vasopressine in razendsnel tempo geproduceerd. Zij zorgen ervoor dat de partners zich verbonden voelen. Oxytocine heeft ook een relaxerende werking, wat meteen de reden is waarom je na een orgasme gemakkelijk in slaap valt. Een goed middeltje tegen stress dus!

In de zevende hemel

Bij een orgasme piekt het dopaminegehalte ongelofelijk, wat zorgt voor een gelukzalig gevoel. Nadat we zijn klaargekomen daalt het dopaminegehalte en komt prolactine vrij, wat de aanmaak van nieuwe hersencellen stimuleer en ervoor zorgt dat de zin in seks gedurende ongeveer een uurtje afneemt.

Stresswerend

Seks en angst gaan niet goed samen. Wanneer je opgaat in een vrijpartij zul je je even niet meer druk maken over grote of kleine dagdagelijkse problemen. De harde realiteit lijkt even ver weg. Wanneer je seks hebt met je partner worden de hormonen oxytocine en vasopressine in hoog tempo aangemaakt dewelke ervoor zorgen dat de partners zich verbonden voelen wat uiterst belangrijk is in een gezonde relatie. Seks brengt verlichting en harmonie!

Onweerstaanbaar

In het heetst van de strijd komen feromonen vrij welke een subtiel seksparfum afgeven dat je onweerstaanbaar maakt voor de ander. Je straalt en glanst als een rijpe druif klaar om opgesmult te worden. Seks maakt je dus aantrekkelijker!

Pijnstiller bij uitstek

Bij vrouwen wordt het hormoon noradrenaline aangemaakt, dit zorgt voor een opgewonden en euforisch gevoel. Bovendien wordt ons lichaam bij een orgasme overspoeld met endorfines waardoor we in een gelukzalige roes belanden. Deze stoffen helpen bloedvaten ontspannen en hebben een pijnstillend effect, volgens sommige onderzoeken zelfs zo effectief als twee Paracetamols. Weg met die hoofdpijn dus!

Natuurlijk antidepressivum

Voel je je een beetje down, dan is vrijen dé remedie! De vrijgekomen endorfines maken je goedgeluimd. Goede seks zou zelfs tien keer effectiever zijn dan valium.

Boost voor je zelfvertrouwen

Regelmatige seks zorgt ervoor dat je je gewaardeerd, geliefd en gewild voelt waardoor je zelfverzekerder door het leven gaat.

Wil je dus gezond en gelukkig oud worden, dan is regelmatig (en veilig) vrijen de boodschap!