Wat is orale seks

Inleiding

De blowjob of going down, fellatio cunnilingus, pijpen, beffen oftewel orale seks is zeer populair op het gebied van de seks. Als een jongen of meisje de vulva van een meisje likt, heet dat beffen. Een deftige en onuitspreekbare term hiervoor is 'cunnilingus'. Stimuleert een meisje of jongen de penis met de mond, dan heet dat pijpen of fellatie. Feitje: in bijna driekwart van de relaties doet men aan orale sex.

De meerderheid van de mannen vind het een unaniem genot om op deze wijze aan hun trekken te komen, of om vrouwen op deze wijze naar een hoogtepunt te brengen. De vrouwen zijn duidelijk in de minderheid. Ze vinden het vaak verschrikkelijk om te doen. De geur kan onaangenaam zijn, ze zien het niet als hun hobby en dan ook helemaal niet als hun plicht dit terug te doen. De meeste vrouwen vinden het wel prettig om zelf zo bevredigd te worden, behalve als ze zich schamen, onzeker zijn of bang dat ze niet lekker ruiken. Toch vindt een meerderheid van de mensen het uitermate opwindend om op deze manier bevredigd te worden. Het geeft een machtig gevoel, het gevoel de touwtjes in handen te hebben. Het is fantastisch de ander zo te zien genieten.

Veiligheid

De kans dat je bij orale sex (sex met de mond) besmet raakt, is kleiner dan bij neuken zonder condoom, maar het is niet uitgesloten.

  • Als je lover bijvoorbeeld herpes heeft en er blaasjes op de penis of de vulva zitten, kun je dit in je mond krijgen. Je krijgt dan last van een zogenaamde koortslip. Maar ook het aids-virus, syfilis en gonorroe kunnen door orale sex worden overgebracht.
  • De enige manier om je hiertegen te beschermen is bij het pijpen een condoom te gebruiken. Je kunt hiervoor een condoom met smaakje nemen. Doe je het toch zonder, voorkom dan in ieder geval dat je sperma in je mond krijgt. Want op die manier kun je aids oplopen.
  • Bij het beffen is het goed om een beflapje te gebruiken. Doe je het zonder, dan moet je in verband met aids ieder geval voorkomen dat je menstruatiebloed in je mond krijgt.