Online baby websites

Inleiding

Kinderen krijgen lijkt heel erg vanzelfsprekend, echter als we gaan surfen op het internet op de verschillende online baby websites blijkt het tegendeel vaak waar te zijn. Hoe kies je nou bij welke online baby website je je aan wilt sluiten?

Voor wie

Iedereen die bezig is met zwanger worden of met het krijgen van kinderen, stuit op allerlei websites waar allemaal adviezen gegeven worden over hoe je het beste zwanger kunt worden. Technieken als met de billen omhoog blijven liggen, om de dag klussen (klussen = gemeenschap hebben) vliegen je om de oren. De wildste fabels worden je aanbevolen om maar zwanger te kunnen worden. Oriënteren op de online baby markt is dan ook een dagelijkse bezigheid voor menig man of vrouw die kinderen wil.

Wat vind je er

Op de verschillende online baby websites vind je allerlei informatie, zoals de verschillende soorten van kunstmatig zwanger worden, mocht zwanger worden op een natuurlijke manier niet lukken, het verloop van een zwangerschap, de dingen die je beter kunt laten als je zwanger wilt worden of zwanger bent, de risico's op vroeggeboorte, etc etc.

Postieve test

Als dan eenmaal de positieve zwangerschapstest in handen is, gaan vele zwangeren op zoek naar websites waar ze een blog bij kunnen houden over de zwangerschap en het verloop daarvan, of ze kletsen mee op online communities en forums zoals http://forum.baby-wens.nl. Daar vinden ze lotgenoten waarmee ze kunnen praten over kwaaltjes en allerlei andere zaken die bij een zwangerschap komen kijken, een ieder die daar mee schrijft weet namelijk wat de ander doormaakt. En wat is er nou fijner dan mensen om je heen hebben die precies weten wat je bedoelt?

Meeleven

Vele vrouwen zijn dagelijks te vinden op de vele online baby websites die aangeboden worden op het internet, maar hoe weet je nou of het er leuk is? Vaak kun je aan het aantal postings op zo'n site wel zien dat het er druk is, zeker als je dan ook even kijkt hoeveel gebruikers er zijn. Je moet een keuze maken tussen hele massale websites of de wat minder massale, waar meer persoonlijke aandacht besteed wordt aan elkaar. Op een massale website over zwanger worden, zwanger zijn of kinderen krijgen zul je vaak minder diepgang zien op persoonlijk vlak, mensen kennen elkaar vaak niet en nemen ook niet altijd de moeite om zich te verdiepen in een ander (Dit is natuurlijk niet overal zo). De minder massale forums zijn toch vaak wat gemoedelijker, discussies lopen niet al te hoog op en men 'kent' elkaar vaak veel sneller. Men leeft vaak ook wat meer mee met een ander. Vaak zie je ook bij de minder massale online baby websites dat er niet altijd van buitenaf  'meegelezen' kan worden door derden, wat vaak als erg prettig ervaren wordt omdat hun perikelen rondom het zwanger willen worden dan niet meteen bekend is voor heel internettend Nederland (en daarbuiten).

Vriendschap

Vaak zie je ook gebeuren dat er echt vriendschappen ontstaan op online baby websites, mensen organiseren zogenaamde meetings, diepen hun internet-vriendschap uit tot een real-life vriendschap.

Links