Het vrouwelijke brein.. Hoe zit dat nu eigenlijk in elkaar

Inleiding

Vrouwelijke hersenen werken anders dan mannelijke hersenen, dat weet het kleinste kind. Maar hoe? Met deze uitleg moet daar verandering in komen, en weten mannen meteen hoe haar gunstig(er) te stemmen.

Stappen

Voor vrouwen hebben vele kleine dingen een betekenis. Ze pikken meer in op details. Toch is dit best handig voor mannen: kleine verrassingen, zoals de was plooien, een restaurant reserveren of niets vergeten bij de boodschappen, kunnen haar helemaal blij maken. Dus mannen, denk eraan! Het is niet moeilijk om je vrouwelijke partner een goed gevoel te geven.

De dikkere cortex, de buitenlaag van de hersenen die informatie verwerkt, is daarvoor verantwoordelijk. Het maakt dat vrouwen de handeling en de verborgen betekenis erachter registreren.

Vrouwen onthouden meer dan mannen (behalve als het om feitjes en weetjes gaat). De herinneringen worden opgeslaan in de hippocampus die bij vrouwen procentueel groter is dan mannen. Dus om je partner gelukkig te maken, is het belangrijk dat je enkele herinneringen achterhoud in je hoofd.

Vrouwen zijn beter in het controleren en onderdrukken van hun emoties in vergelijking met mannen. Vrouwen reageren niet goed op agressiviteit, maar dat wil niet zeggen dat ze willen dat mannen hun emoties even goed controleren als zijzelf. Vooral niet als het gaat om haar bescherming.

De vrouwelijke hersenen zijn meer op taal gericht dan mannen, waardoor vrouwen vaak ook beter de juiste woorden kunnen vinden en ze urenlang problemen kunnen zitten bespreken met hun vriendinnen. Dé weg naar een vrouw haar hart is dan ook via enkele goed gekozen woorden.

Vrouwelijke hersenen produceren minder serotonine. Serotonine is het gelukshormoon. Mannelijke hersenen produceren meer serotonine in vergelijking met vrouwelijke hersenen. Daarom zijn vrouwen vatbaarder voor depressies, en kunnen ze vaak moeilijker tegenslagen verwerken. Na een stresserende dag, is het dan ook nodig dit hormoon bij vrouwen op te wekken. Een massage of knuffel volstaat.