Hoe bespaar ik tijd in het dagelijkse leven

Inleiding

Hoe bespaar je eigenlijk tijd in je dagelijkse leven. Iedereen mopprt over het feit dat tijd veel te snel gaat. Aangesterkt door de media lijkt het alsof men tegenwoordig nergens meer tijd voor heeft. Toch zijn er veel manieren om tijd te besparen. We hebben er een paar voor u opgesomd.

Stappen

  • Maak voor elke dag een planning. Wanneer je van tevoren duidelijk hebt welke veranwoordelijkheden je nog moet afvinken op een dag, werk je efficienter. Je werkt namelijk toe naar het afronden van je eigen projectjes. Je voorkomt hiermee dat je weg loopt te dromen door continue adrenaline die aanwezig is.
  • Leer sneltypen, wanneer je bedenkt hoe veel uren je eigenlijk achter een computer zit, hoeveel tijd zou je dan eigenlijk niet besparen met een sneltype cursus.
  • Koop of gebruik je vriezer beter. Het is voor een groot deel een fabeltje dat eten smaak verliest door invriezing. De mentale drempel om de vriezer te gebruiken wordt zeker verlaagd als je je bedenkt dat je per week een paar uur extra hebt voor echte belangrijk zaken in het leven.
  • Vergroot je voorraad eten. Je kan zoveel tijd besparen met het niet elke keer te hoeven verplaatsen van en naar de supermarkt.