Hoe onze overtollige vetrolletjes laten wegvriezen

Inleiding

Kunnen we voortaan onze overtollige vetrolletjes (definitief) laten wegvriezen? Hoe gaat dit dan in zijn werk en zijn aan deze gloednieuwe afslankmethode geen gevaren verbonden? Kan deze methode bij iedereen doeltreffend toegepast worden, zélfs bij obese personen?

Vet wegvriezen

Vele landgenoten kampen vandaag met ernstig overgewicht en hun aantal neemt nog van jaar tot jaar sterk toe. Alle wondermiddeltjes zijn daarbij goed om overtollige kilootjes definitief kwijt te spelen. Niets is hen daarbij té gek om hun doel, lees, droomfiguur, te bereiken. Wat gezegd van de mogelijkheid om voortaan ons buikje te laten "wegvriezen"? Fictie? Niets is minder waar. Inderdaad, sinds kort wordt nu ook bij ons deze gloednieuwe afslankmethode in de strijd geworpen tegen overtollige kilo's en ontsierende vetrolletjes.

Pijnloos

Overtollig vet verbranden door ons regelmatig in het zweet te werken in een of ander fitness-centrum of door in een  lasercabine te kruipen in een prestigieus schoonheidssalon, daar kijken we al lang niet meer van op. Maar sinds kort, kunnen we nu ons buikje dus ook gewoon laten "wegvriezen". Dit recente wapen tegen de overtollige kilo's, werd de voorbije maanden suksesvol geïntroduceerd in  zowel de VS als in Groot-Brittannië, en nu kan men dus ook bij ons van deze gloednieuwe afslankmethode gebruik maken om de nodige kilo's en centimeters, hopelijk definitief, kwijt te spelen. En het klinkt eigenlijk allemaal véél eenvoudiger dan het in werkelijkheid is.

Inderdaad, je stapt voor deze behandeling een gespecialiseerd centrum binnen, en na amper één uur wandel je gewoon weer naar buiten. Volgens ingewijden verloopt deze revolutionaire afslankmethode volledig pijnloos en zonder gevaar voor onze gezondheid. Ons geduld wordt wél lang op de proef gesteld, want het duurt gemiddeld zo'n twee maanden vooraleer het resultaat van deze "inspanning" écht merkbaar is.

Lichaamstemperatuur daalt tot vier graden

Het klinkt inderdaad allemaal heel straf, maar volgens sommige deskundigen werkt deze nieuwe afslankkuur ook écht. Deze methode werd de voorbije jaren ontwikkeld door professoren van de befaamde universiteit van Harvard. Daar kwamen deze wetenschappers tot de vaststelling dat onze vetcellen ook afsterven bij lage temperaturen. En het is precies van deze techniek dat men nu gebruik maakt om die ontsierende vetrolletjes te lijf te gaan en hopelijk definitief uit ons straatbeeld te doen verdwijnen.

Volgens deze methode wordt een te behandelen lichaamsdeel vacuüm leeggezogen en laat men in  deze zone de temperatuur dalen van 37 graden tot amper... 4 graden celsius. Dat is meteen koud genoeg om de overtollige vetcellen te vervriezen en definitief te laten afsterven. Twee maanden later is ons lichaam verlost van alle overtollige afvalstoffen die, via de urine, ons lichaam verlaten. Het resultaat hiervan is een opvallend strakkere huid. Volgens schoonheidsspecialisten  is aan deze innovatieve afslankmethode geen enkel gezondheidsrisico verbonden. De koude dringt immers zo diep in de huid door, dat het huidweefsel geen enkel gevaar loopt. Dat is het belangrijkste verschil met de vele ultrasone afslankcabines die de jongste jaren de markt overspoelden. Deze zouden ons huidweefsel wél kunnen beschadigen.

Niet geschikt voor obese personen

Iedere medaille heeft echter ook een keerzijde, en dat is ook hier niet anders. Volgens ingewijden is deze nieuwe afslankmethode zéker niet geschikt voor obese personen, dus voor diegenen die hun overgewicht al té extreme vormen heeft aangenomen. Het wegvriezen van overtollige vetrolletjes is dus voorlopig enkel bestemd voor diegenen die reeds aan sport doen of een of ander dieet volgen. Volgens befaamde huidspecialisten klopt het inderdaad dat met deze methode vet verdwijnt, maar of dit definitief is zijn ze lang niet zeker van. Deze overtollige kilo's ontstaan immers in de meeste gevallen ten gevolge van zijn of haar (ongezonde) levensstijl of omdat we er nu eenmaal aanleg voor hebben. In het slechtste geval zijn deze specialisten van oordeel dat het zelfs mogelijk is dat er na twee maanden géén positief resultaat merkbaar is, omdat er zich al nieuwe vetcellen vormden. Wil men dus zijn vetkussentjes laten wegvriezen, dan zal men uiteraard ook zijn meestal ongezonde levensstijl moeten aanpassen.

Niet onaardig prijskaartje

 Het wegvriezen van onze overtollige kilootjes draagt een niet onaardig prijskaartje. Indrdaad, voor de behandeling van één zone van amper enkele centimeter groot, moet men al vlug zo'n 500 euro neertellen. Een volledig vetrolletje wegwerken kost op die manier al vlug... 2500 euro.

Conclusie

De overwinning in het al zo lang aanslepende gevecht tegen overgewicht, lijkt nog lang niet voor morgen. Wie de strijd met de overtollige kilo's definitief wil winnen, zoekt zijn heil best in een gezondere voeding en levensstijl. Samen met veel geduld en vallen en opstaan is dit de enige manier om ons (gezond) streefgewicht te bereiken én te behouden.