Afvallen met groene koffie

Groene koffie en afvallen

Groene koffie wordt de laatste tijd flink aangeprezen als een ondersteuning bij het afvallen. Wetenschappelijke studies hebben al uitgewezen dat koffie het metabolisme verhoogt waardoor je afvalt. De laatste tijd hoor je steeds vaker verhalen over mensen die veel zijn afgevallen door het drinken van groene koffie. Maar wat is groene koffie nu precies en is groene koffie schadelijk voor de gezondheid?

Wat is groene koffie en waarom val je af door groene koffie te drinken?

Groene koffie bestaat voornamelijk uit groene thee, cafeïne en nog een mengsel van kruidenextraten. Door groene koffie te drinken zal de eetlust te verminderen waardoor de trek in zoetigheid afneemt. Groene koffie stimuleert daarnaast het lichaam om calorieën, vet en koolhydraten te verbranden. Bovendien wordt het mentale bewustzijn verruimd en wordt het cholesterol verlaagd door groene koffie. In groene koffie zitten ook extracten om je energieniveau op peil te houden zodat je je energiek en gezond voelt nadat je groene koffie hebt gedronken.

Is groene koffie schadelijk voor de gezondheid?

De Leptin Green coffee 800 of Green coffee 1000 is de originele groene koffie en heeft een positief effect op het metabolisme, gewicht, darmen, huid (gaat huidveroudering tegen), cholesterol en het energieniveau. Maar, zoals bij veel producten die een ware hype zijn, is er ook namaak groene koffie verkrijgbaar. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze namaak groene koffie ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt vanwege gevaarlijke toegevoegde stoffen. Let er daarom op dat je alleen originele Leptin Green Coffee aanschaft.

Hoe drink je groene koffie?

Groene koffie kan je als volgt drinken: Los in de ochtend of vroeg in de middag een zakje Green Coffee op in 100 ml heet water en laat dit enkele minuten trekken. Bij de Green Coffee 1000 hoef je geen melk of suiker toe te voegen omdat deze een cappuccino smaak heeft. Green Coffee 800 is echter bitter. Nadat je de groene koffie hebt gedronken, moet je minimaal 20 minuten wachten alvorens te ontbijten.

Voor wie is groene koffie niet geschikt?

 • Mensen met hartkwalen
 • Diabetespatiënten
 • Mensen met een hoge bloeddruk
 • Zwangere vrouwen
 • Vrouwen die nog borstvoeding geven
 • Mensen onder de 18

Wat zijn mogelijke bijwerkingen van groene koffie?

 • Hoofdpijn
 • Hartkloppingen
 • Droge mond
 • Slapeloosheid

Tips bij het drinken van groene koffie

 • Aangezien groene koffie slapeloosheid kan veroorzaken, wordt het aangeraden om alleen in de ochtend of eventueel vroeg in de middag groene koffie te drinken. Drink na de namiddag geen groene koffie meer omdat dit een negatieve invloed kan hebben op het slaapritme.
 • Groene koffie kan bijwerkingen veroorzaken (met name als je er te veel van drinkt) wordt het ook aangeraden om niet vel veel groene koffie op een dag te drinken. Eén kopje groene koffie per dag is ruim voldoende.
 • Sommige mensen vallen door groene koffie gemakkelijk meer dan drie kilo af in slechts één week. Dit gebeurt vooral als er sprake is van overgewicht. Maar meer dan één kilo aan lichaamsgewicht per week verliezen kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Houd daarom dagelijks je gewicht in de gaten. Ben je in één week al een kilo afvallen? Wacht dan een paar dagen voor je weer groene koffie gaat drinken. Drink niet dagelijks groene koffie als je merkt dat je veel afvalt in een korte periode omdat dit gezondheidsklachten kan veroorzaken.
 • Merk je dat je met één van de bovenstaande bijwerkingen te maken krijgt? Stop dan direct met het drinken van groene koffie en drink pas weer groene koffie wanneer de bijwerkingen over zijn. Als de bijwerkingen aanhouden dien je een huisarts te raadplegen.

Ervaring met groene koffie

In dit artikel kun je mijn persoonlijke ervaring lezen over afvallen met groene koffie.

Bron

mygreencoffee.nl – Bestel hier direct groene koffie