Het complete fruit dieet schema

Wat houdt het fruit dieet in?

Aardbeitjes.jpg
Afb.1. Tijdens het fruit dieet mag je veel aardbeien eten!

Het fruit dieet is een dieet waarbij zoals de naam het al zegt, veel fruit gegeten mag worden.

Het fruit dieet is geschikt voor mensen die van zoet en suiker houden.

Omdat je zoveel fruit mag eten, zul je weinig last hebben van hongergevoel, ook is er genoeg afwisseling van verschillende soorten fruit, waardoor het geen saai dieet is.

Waar moet je op letten?

Als je dit dieet gaat proberen, moet je op een aantal dingen letten.

Zo moet je ervoor zorgen dat de gebruikte vruchten vers en goed rijp zijn.

Ook is het beter om de vruchten zo kort mogelijk voor gebruik te snijden, omdat ze anders bruin worden.

Als laatst moet je gedroogde vruchten weken, omdat deze moeilijk te verteren zijn.

Met het fruitdieet val je vrij snel veel af. Na twee weken zal dit wat minder worden omdat je in het begin voornamelijk overtollig vocht verliest. Wel verlies je per dag 100 gram vet. Naast het verlies van gewicht zal de huid er veel frisser uit gaan zien.

Belangrijk

Het is belangrijk dat je tijdens het fruit dieet voldoende vocht tot je neemt. Het liefst twee liter per dag in de vorm van mineraalwater of thee.

Eet tijdens het fruit dieet zeker geen eiwitten, omdat deze de vertering van het fruit in de war kunnen brengen.

Het fruit dieet schema

Het fruit dieet schema kun je zeven dagen achter elkaar volgen, waarna je weer opnieuw kunt beginnen.

Als je tijdens het fruit dieet, iets anders eet dan in het schema staat aangegeven, begin dan meteen weer bij dag 1.

Dag 1

Verdeeld over deze dag mag je twee ananassen of maximaal twee kilo aardbeien (zie afbeelding 1). Drink daarnaast minimaal twee liter mineraalwater of thee.

Dag 2

Verdeel over de dag één ananas, drie kiwi’s en 300 gram aardbeien, hier mogen indien je honger hebt twee peren aan worden toegevoegd.

Blauwdruifje.jpg
Afb.2. Druiven zijn een belangrijk onderdeel van het fruit dieet!

Dag 3

Neem als ontbijt één papaja en 100 gram gedroogde vruchten, zoals abrikozen of vijgen. Als lunch drie kiwi’s met een sinaasappel, een appel en een peer. En neem voor het avondeten tien verse abrikozen of drie perziken.

Dag 4

Op deze dag mag je twee mango’s, perziken en druiven(zie afbeelding 2) tot maximaal één kilo en een banaan.

Dag 5

Gedurende de hele dag mag je watermeloen eten, met een maximum van drie kilo.

Dag 6

Neem als ontbijt twee glazen sinaasappelsap, en verdeel over de dag één ananas, één papaja en één mango.

Dag 7

De laatste dag van het fruit dieet. Het schema is tot nu toe makkelijk vol te houden en zal dat ook blijven. Eet drie kiwi’s en 100 gram gedroogde vruchten als ontbijt. Maak tussen de middag een fruitsalade van ananas, peer, appel, nectarine aangevuld met kersen of aardbeien. Deze salade mag maximaal anderhalve kilo wegen.

Vind je 7 dagen te lang, probeer het dan eens met een correctiedag met zomerfruit

Resultaten

Indien je genoeg gewicht bent verloren, kun je weer beginnen met het eten van andere voedingsmiddelen. Je kunt bijvoorbeeld als ontbijt wat magere yoghurt nemen en als avondeten, mager vlees met groenten.

Als je nog meer gewicht wil verliezen kun je het fruit dieet nog een week langer doen. Doe het echter niet langer dan drie weken achter elkaar.

Maak dus een , en kies voor fruit of een andere methode die bij je past.

Links

Wil je afvallen maar denk je na het lezen van dit artikel dat het fruit dieet niet helemaal bij je past kijk dan eens bij het Het Power Slim dieet of bij Het Paleodieet.

Reacties (31)

Reageer
Marsha reageerde 5 jaar geleden
02 Nov 13:11
Hai

Ik ben van plan het fruit dieet te gaan proberen
Is er een vervanger voor mango? Want dit lust ik echt gewoon niet ik ga er echt van over m'n nek helaas
Lilalollie reageerde 6 jaar geleden
04 May 09:12
Hoi Katrien,
Ja dat is even doorbikkelen. Je maakt voor jezelf bijvoorbeeld een lekkere fruitsalade klaar en voor hem iets van pasta of iets anders dat snel klaar is. Volgende week mag je weer met hem mee eten, maar dan ben je wel een paar kilo lichter :-)

Succes!

Groetjes Lilalollie
Katrien reageerde 6 jaar geleden
03 May 21:34
Ik ga er morgen mee starten. Vervelend is wel dat mijn vriend na het werk wel een volledige maaltijd wilt. Hij is helemaal niet te dik, dus moet het fruitdieet helemaal niet volgen. Hoe lossen jullie zoiets op?
Lilalollie reageerde 6 jaar geleden
02 Dec 21:32
Die vraag over bananen en druiven is tweeledig. In principe is alle fruit gezond, alleen als je moet kiezen kun je beter ander fruit kiezen omdat in druiven en bananen relatief veel suikers zitten en dus ook meer calorieën. Op de dagen waarop je geen bananen en druiven mag eten, mag je ander fruit hiermee dus niet vervangen.
Maar bananen en druiven hebben allebei voordelen, zo zijn druiven enigszins laxerend en werken bananen juist stoppend. Tijdens het dieet heb je ze dus wel nodig.
De tweede vraag is tijdelijk als je direct je oude eetpatroon weer oppakt, ga je echter door met een gezonde levensstijl dan komt het verloren gewicht niet allemaal terug, wel het gewicht dat je aan vocht verloren bent, dat kan oplopen tot 2 kilo.

Groetjes Lilalollie
Britt reageerde 6 jaar geleden
02 Dec 17:11
Hallo,

Vandaag is mijn tweede dag. Ik vind het goed gaan tot nu. Wel heb ik een vraag. Zijn druiven en bananen nu wel of niet gezond? In het dieet staat aangegeven dat het gegeten moet worden, maar in de reacties geef je expliciet aan om het niet te eten.

Ik heb nog een vraagje. Blijven de kilo's er ook echt mee af of is tijdelijk..

Groetjes
Lilalollie reageerde 7 jaar geleden
13 Aug 14:23
Hoi Niek,

Ik zou dan een andere tropische vrucht proberen, bijvoorbeeld mango, of een citrusvrucht zoals sinaasappel of mandarijn, mineola mag natuurlijk ook. Echter is alle fruit goed, behalve banaan, avocado en druiven. Ook zou ik in dit geval niet voor meloen gaan omdat dit al op andere dagen in het dieet voorkomt.
Niek reageerde 7 jaar geleden
13 Aug 13:08
Hallo,

Ik ben net begonnen met het fruit dieet. Echter heb ik een hekel aan ananas. Wat is hier een goede vervanger voor?
Lilalollie reageerde 8 jaar geleden
14 Jul 19:54
Als je vinger niet blijft staan, hou je op die plaats geen vocht vast. Het fruit dieet kan helpen gewicht te verliezen en zeker ook vocht. Het klopt wel dat er in fruit veel suikers aanwezig zijn, maar dat is dan ook de enige voedingsstof. Er zitten geen eiwitten in en amper vetten (sommige soorten fruit bevatten onverzadigde vetten).
Dit is de rede dat je het fruit dieet best lang vol kunt houden, je krijgt brandstof binnen, maar niet teveel en je kunt lekker afwisselen. Je mag het fruit dieet niet te lang volgen omdat je dan tekorten aan eiwitten kan gaan krijgen.

Groetjes Lilalollie
Dee reageerde 8 jaar geleden
14 Jul 07:51
lilalollie,
Wanneer ik met mijn vinger op mijn buik druk blijft deze niet staan. (Buik wordt dus degelijk ingedrukt). Wilt dit dan zeggen dat ik vocht vasthoud? Kan het fruit dieet mij helpen om wat van dat vocht te verliezen?

Ik heb ook gepraat met enkele collega's ivm het fruit dieet en bijna iedereen zei mij dat dit niet echt gezond kan zijn omdat er in fruit veel suikers aanwezig zijn.
Lilalollie reageerde 8 jaar geleden
13 Jul 19:50
Hoi Suzanne, vervangers voor kiwi, mango, vijgen en perziken zijn bijvoorbeeld mandarijnen, nectarines, perziken, pruimen. Neem geen druiven, avacado's en bananen.

Hoi Dee, je hebt zeker geen overgewicht en als er alleen een opgezette buik is zou je eerst kunnen kijken of je vocht vasthoudt door je vinger op de buik te drukken en te kijken of deze blijft staan. Mogelijk is er dan iets anders aan de hand. Zo niet dan kun je het fruit dieet altijd gebruiken om wat gewicht te verliezen.

Groetjes Lilalollie
Dee reageerde 8 jaar geleden
13 Jul 13:34
Hoi, ik ben een jonge vrouw van 26 jaar (1m80 en 63 kg, waarvan volgens mijn weegschaal 57.8 % vocht en 21.7 % vet)ik vind niet dat ik zozeer moet afvallen, maar ik heb wel een opgezwollen buik (zoals kleine kindjes). Ik vraag mij af of het fruit dieet mij kan helpen om van die opgezwollen buik af te geraken?

Ik werk in een ploegensysteem met vroege, late en nacht shiften. Tijdens het werk hebben we namelijk niet veel maaltijdkeuzes. Het zijn bijna altijd frietjes, pizza's, pasta's en dergelijke. We hebben ook niet altijd de mogelijkheid om rustig de tijd te nemen om een maaltijd te nuttigen, waardoor er veel tussendoor wordt gesnoept.
Suzanne reageerde 8 jaar geleden
27 Jun 07:51
Hoi wat zijn vervangers voor kiwi mango, papaja, vijgen en perziken?

Wat ik in huis heb voor een fruit dieet: banaan, appel, sinaasappel, galiameloen, bak druiven, bak aardbeien, citroen, sla, kersen en heel veel theesoorten.
Kiwi en rozijnen wil ik nog halen en een citruspers.
Teona reageerde 8 jaar geleden
23 May 00:23
Ik wil maandag beginnen. Ik moet zeker 15kg kwijt. Ik ben alleen bang dat als ik een week de dieet volg dat ik daarna weer aankom. Heeft iemand daar ervaring mee?
Lilalollie reageerde 8 jaar geleden
20 May 14:15
Hoi Sanne, dat mag natuurlijk wel, maar dan kun je beter een hele groentendag proberen. Zie hier: www.crashdieetinfo.nl/correctiedagen/groentendag/
Sanne reageerde 8 jaar geleden
20 May 13:21
Mag je fruitsoorten ook vervangen door bijvoorbeeld cherry tomaatjes of komkommer oid?
Lilalollie reageerde 8 jaar geleden
07 May 21:34
Hoi Lea,

Dan kun je bijvoorbeeld mandarijnen, pruimen of peren gebruiken. Neem echter geen bananen, druiven of avocado als vervanger.

Groetjes Lilalollie
Lea reageerde 8 jaar geleden
06 May 16:29
Ik ben vanaf vandaag gestart met dit dieet en heb al een hoop in huis gehaald. Ik kan alleen geen perziken & nectarines vinden dus ik vroeg me af met welk fruit ik dit het beste kan vervangen?
Lilalollie reageerde 8 jaar geleden
21 Apr 14:18
Hoi Raf, hoe gaat het nu met je?

Jennyfer, je mag fruit vervangen, bijvoorbeeld door ananas. Het gedroogde fruit heeft wel als voordeel dat het in verhouding veel vezels bevat waardoor je goed naar de wc kunt. Je mag gedroogd fruit eventueel wellen, zodat het zacht wordt.

Groetjes Lilalollie
Jennyfer reageerde 8 jaar geleden
21 Apr 12:07
Ik start vanaf maandag met het dieet. Maar papaja lust ik niet. Kan ik sommige fruit vervangen door ander fruit? Gedroogd fruit lust ik ook niet. Groetjes
Raf reageerde 8 jaar geleden
16 Apr 23:45
Ben gestart met deze fruit dieet op maandag
15/04/2013 ben nu einde 2de dag ... Hup naar de 3de
Heb de eerste dag precies gedaan zoals het staat voorgeschreven (TIp maak smoothy's).
2de dag ook enkel heb ik die 2 peren niet opgegeten ..
Hierbij step ik 1000kgl./per dag ben nu 3kg kwijt..
Op moment (81,1 kg) mijn doel is 70kg.
Hou jullie op de hoogte..
Groetjes raf.
Sofie reageerde 8 jaar geleden
18 Feb 11:33
dag 1 van het dieet...De winter is niet zo de beste periode voor een fruitdieet. Sommige fruitsoorten zijn nergens te vinden bv watermeloen? abrikozen?
Ik heb een beetje schrik niet genoeg te hebben.. hopelijk lukt het...
Lilalollie reageerde 8 jaar geleden
03 Jan 09:02
Hoi Berry,
Er is geen verschil tussen mannen en vrouwen wat betreft de hoeveelheden fruit.
Het fruit dieet zegt in principe geen eiwitten tot je nemen, want dan mislukt de ontgifting. Maar als je over een langere tijd gewicht wilt verliezen is het wel verstandig eiwitten tot je te nemen. Verstandig is het dan om geen fruit met eiwitten te mengen. Je zou bijvoorbeeld de dag kunnen starten met een eiwitshake, en dan vervolgens fruit eten. Anderen zeggen juist dat je tot 12 uur 's middags alleen fruit moet eten en daarna wat eiwitten. Enige echte regel is dat je het niet mag combineren in 1 maaltijd.

Succes ermee!
Groetjes Lilalollie
Berry reageerde 8 jaar geleden
29 Dec 13:23
Is er nog verschil tussen hoeveelheden bij mannen en vrouwen?
En kun je ook eiwitshakes combineren met sommige maaltijden? en welke? of allemaal?

grt Berry
Lilalollie reageerde 8 jaar geleden
15 Nov 15:06
Het kan zijn dat je vader gelijk heeft dat je er dunner bent uit gaan zien doordat je langer bent geworden, maar daar wordt je niet lichter van. Wel knap dat je toen 15 kilo bent afgevallen, het fruit dieet helpt zeker om gewicht te verliezen, maar je kunt ook beginnen met 5 kilo proberen te verliezen. Werkt het fruit dieet dan goed voor je, kun je ermee doorgaan, maar nooit langer dan drie weken aaneengesloten.

Groetjes Lilalollie
ShaSha reageerde 8 jaar geleden
14 Nov 12:14
Ik heb een paar jaar geleden ook fruitdieet gedaan , hiermee was ik 15kilo afgevallen , wil het weer gaan doen , maar wordt ontmoedigt door me pap , want die zegt dat ik er niks mee afval omdat ik toen een tiener was en nu niet meer , dat ik toen in de groei was enzo ...
Lilalollie reageerde 8 jaar geleden
04 Oct 17:15
Hoi Anja,

Heb je nog een update over het verloop van het fruit dieet?

Groetjes Lilalollie
Anja reageerde 9 jaar geleden
12 Sep 08:49
Na 1 week ben ik 3 kilo afgevallen! Er moet nog meer af dus ga ik (als het gewicht er tenminste af blijft) iedere eerste week van de maand een weekje fruiten. Als ik volgende maand dan weer 3 kilo kwijt ben dan ben ik op gewicht.
Lilalollie reageerde 9 jaar geleden
06 Sep 11:47
Hoi Anja,

Galiameloen is goed, maar komt later in het schema wel terug, hopelijk krijg je er dan geen genoeg van! De eerste paar dagen gaat het gewichtsverlies vrij snel, daarna iets minder hard, maar laat je niet ontmoedigen. Let ook op of je huis er frisser uit gaat zien.

Groetjes Lilalollie
Anja reageerde 9 jaar geleden
05 Sep 22:57
Dag 2 zit erop! Ik kon het niet laten even op de weegschaal te gaan staan, 2 kilo er al af dus dat gaat goed! Morgen staat papaja in het schema maar die zijn nergens te verkrijgen. Ik heb deze vervangen met Galiameloen, hoop dat dat ook goed is.....
Lilalollie reageerde 9 jaar geleden
04 Sep 15:36
Veel succes met afvallen! Laat even weten of je bent afgevallen na een week fruit eten!
Anja reageerde 9 jaar geleden
04 Sep 11:23
Vandaag dag 1 van het fruit ontbijt. Ipv 2 ananassen of 2 kilo aardbeien neem ik 1 ananas en 1 kilo aardbeien. Mooi want deze 2 vruchten zijn favoriet!! Ben benieuwd wat de weegschaal volgende week aangeeft!