Vijf tips voor de balans tussen calorieën en fysieke activiteiten

Vijf belangrijke tips voor de balans tussen calorieën en fysieke activiteiten

Veel mensen doen op een regelmatige basis fitness en zien dat ze niet afvallen, dit kan dan een heel frustrerende ervaring zijn. Zo een ervaring kan al genoeg zijn om te beslissen om te stoppen met fitness, een beslissing die beter niet te overhaast genomen moet worden. In plaats daarvan, laten we eens kijken hoe we nu wel een evenwicht tussen goed eten en fitness en toch afvallen kunnen bereiken.

Foto credit: pixabay

De vijf tips

1. De juiste brandstof: Het is belangrijk om je lichaam te geven wat het nodig heeft om goed te gedijen. Als je donuts en Franse frietjes eet en vervolgens begin je te fitnessen, dan zal je zeer hongerig zijn wanneer je klaar bent met je training. Je lichaam zal veeleisend worden wat voedingsstoffen betreft en je zal waarschijnlijk te veel te eten dan.

2. Time je maaltijden: Eten voordat je begint te trainen is een goed initiatief, zo heb je brandstof om je training op een goede degelijke manier af te maken en zal je niet het gevoel hebben van te verhongeren als je klaar bent met trainen. Alhoewel het niet interessant is om met een volle maag te gaan trainen, dus een beetje timing wat eten betreft is hier wel op zijn plaats. In het algemeen mag je stellen dat 1 uur voor het trainen een goede timing is.

3. Blijf gehydrateerd: Uitdroging wordt vaak verward met honger. Zorg ervoor dat je genoeg water drinkt. Je doel zou moeten zijn om tussen de 5 en 8 volle glazen water per dag te drinken, meer nog op de dagen dat je traint. Als je moeite zou hebben om voldoende te drinken, dan is het misschien goed om eens te proberen van een glas water voor elke maaltijd en snack te drinken. Hou ten alle tijden een fles water bij de hand. Ik herinner je hier ook aan dat: alcohol en cafeïne beide dehydraterend zijn.

4. Track het: Laten we eerlijk zijn en zeggen dat de meeste mensen wel onderschatten van de  hoeveelheid calorieën die ze consumeren en overschatten van de hoeveelheid calorieën die ze verbranden. De enige manier om het zeker te weten is om het te tracken. Voor de verbruikte calorieën, probeer dan met behulp van een calorie informatie website je informatie te krijgen. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om je eten in eerste instantie af te wegen, zodat je heel goed weet hoeveel bijvoorbeeld 200 gram kippenwit is, of hoeveel een halve kilo wortelen zijn.  Bij het meten van calorieën kan een tool zoals een calorie- meter of een ander fitness apparaat je helpen ervoor te zorgen dat je nauwkeurige resultaten verkrijgt.

5. Moderatie: Overweeg eens een andere aanpak. Wanneer mensen een bepaald dieet gaan volgen dan beperken ze zich vaak te veel. Waarom niet goed het dieet volgen voor 6 dagen en de 7de dag eet je eens je lievelingsgerecht of gewoon eens leuk jezelf verwennen wat eten betreft. Dit geeft je de vrijheid om te eten wat je wilt en terzelfder tijd ook meer bewust te eten. De beste manier om gewicht te verliezen is een gecombineerde aanpak van het eten van meer gezonde en onbewerkte voeding en regelmatig beweging te nemen. 

Tot slot: Geduld, kennis en toewijding

Dit alles vergt natuurlijk geduld, kennis maar bovenal toewijding. Leer hoeveel calorieën je eigenlijk consumeert en verbrandt. Benader je voeding verstandig en blijf te allen tijde gehydrateerd. De algemene vuistregel is een gemiddelde van een halve kilo te verliezen per week. Dat betekent dat je 500 calorieën meer moet verbranden per dag dan het aantal calorieën dat je inneemt per dag. Neem je de beslissing om een dieet te volgen dan is er eigenlijk 1 grote regel en dat is toewijding.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden