Hoe reinig je je lichaam van binnen

Lichaam reinigen van binnen

Afvalstoffen en gifstoffen stapelen zich in het lichaam op als gevolg van een ongezonde levensstijl. Te weinig sporten, roken, ongezond eten (lees: veel dierlijke voedingsstoffen eten zoals vlees, zuivel en eieren), te weinig water drinken... Het geeft allemaal hetzelfde resultaat: het lichaam stapelt afvalstoffen en gifstoffen op waardoor je je sneller moe en geïrriteerd voelt. Bovendien zal het lichaam sneller nare geurtjes afgeven wanneer er zich te veel gifstoffen en afvalstoffen in het lichaam hebben verzameld. Om afvalstoffen en gifstoffen effectief te bestrijden, is het belangrijk om het lichaam regelmatig te reinigen van binnen. Er zijn veel woorden bedacht voor het reinigen van het lichaam, zoals ontslakken, ontgiften, zuiveren... Allemaal komt het op hetzelfde neer: je lichaam zal vrij van gifstoffen en afvalstoffen zijn waardoor je je beter zult voelen én er veel beter uit zult zien! Hieronder worden de beste methoden genoemd om het lichaam van binnen te reinigen.

De gevaren van een sapkuur

Sapkuren zijn erg populair onder de mensen die willen afslanken. Er wordt immers beloofd dat je zult afvallen én dat je lichaam van binnen zal worden gereinigd waardoor je er slanker en jonger uit zult zien. Helaas is dit bij de meeste sapkuren niet het geval en zijn de effecten slechts tijdelijk. Wanneer je een sapkuur volgt, krijgt je lichaam vaak onvoldoende voedingsstoffen binnen waardoor je lichaam haar functies niet optimaal kan uitvoeren en waardoor de cellen zich niet snel genoeg kunnen herstellen en vernieuwen. Hierdoor treedt huidveroudering sneller op. Het is waar dat je over het algemeen snel zult afvallen als je een sapkuur volgt, maar bij de meeste sapkuren zitten de kilo's er achteraf weer net zo snel aan. Met name citroensapkuren zijn erg populair, maar wees je bewust van de gevaren. Citroensapkuren bevatten veel zuren die schadelijk zijn voor de organen en tanden. Met citroensapkuren breng je slechts onnodige schade aan het lichaam aan! Er zijn echter wél zeer goede sapkuren waarmee je je lichaam effectief kunt reinigen van binnen. Wanneer je wilt beginnen met een sapkuur, dien je altijd een specialist op dit gebied te raadplegen!

Wat is de beste manier om het lichaam te reinigen vanbinnen?

Veel mensen willen graag het lichaam van binnen reinigen maar doen slechts tijdelijk moeite om te ontgiften en ontslakken. Het resultaat is dan ook: tijdelijk! Daarom is het belangrijk om het hele jaar door het lichaam zo schoon mogelijk te houden vanbinnen. Wat veel mensen niet weten, is dat je hiervoor helemaal geen onnatuurlijke sappen, crèmes, pillen etc. voor hoeft aan te schaffen. De beste methode om het lichaam schoon te houden van binnen is namelijk: een gezonde leefstijl! Stel je eet het hele jaar door ongezond, je sport niet, je rookt, drinkt veel alcohol en weinig water. Aan het eind van het jaar besluit je eens je lichaam voor een week te ontgiften. Denk je dat je álle schade die je het hele jaar door hebt aangericht in slechts één weekje uit je lichaam kunt krijgen? Natuurlijk niet! Daarom is het belangrijk om het lichaam met respect te behandelen en eventueel te ondersteunen met de hieronder beschreven methoden. Om de gifstoffen buiten de deur te houden, dien je je aan het volgende te houden:

  • Dagelijks minimaal 2 liter water drinken
  • Dagelijks minimaal 30 minuten sporten zodat de opgestapelde gifstoffen uit het lichaam worden verdreven
  • Geen bespoten groenten en fruit eten
  • Niet roken
  • Geen vlees eten
  • Weinig zuivel en eieren consumeren
  • Weinig tot geen alcohol drinken
  • Minder vlees eten (liefst niet vaker dan zo'n 4 keer per week!)

Goede manieren om het lichaam te reinigen vanbinnen

Een gezonde leefstijl is van groot belang om het lichaam te reinigen, maar het kan zijn dat je behoefte hebt aan een extraatje. Je kunt bijvoorbeeld één à twee keer per jaar een goede sapkuur volgen (raadpleeg hiervoor beslist een expert op dit gebied), maar er zijn ook andere, minder extreme, methoden om je lichaam schoon te houden vanbinnen.

Detox thee

Met Detox thee ondersteun je het lichaam en stimuleer je het natuurlijke reinigingsproces van het lichaam. Een echte aanrader is de Yogi Tea Detox. Deze thee is zeer betaalbaar (minder dan 3 euro) en bevat natuurlijke kruiden en specerijen die het natuurlijke reinigingsproces van het lichaam stimuleren, zoals kaneel, zoethout, gember, venkel, paardenbloem, jeneverbes, anijs, kardemom, koriander, peterselie, zwarte peper, kruidnagel, salie en kurkuma. Binnen slechts één week zal de huid er mooier en gezonder uitzien en zal je gedurende de dag meer energie hebben.

Detox voetpleisters

Detox voetpleisters zijn heel gemakkelijk in gebruik: 's avonds plak je een pleister aan de onderkant van één voet en 's morgens haal je hem er weer af. Je zult merken dat de pleister in de ochtend helemaal bruin van kleur is en een behoorlijk onaangename geur afgeeft, dit zijn de schadelijke gifstoffen die de pleister uit je lichaam heeft getrokken! Die avond gebruik je een pleister op je andere voet en de volgende ochtend haal je hem er weer af. Dit herhaal je totdat je wakker wordt met een schone, witte pleister. Dit betekent dat alle gifstoffen uit je lichaam zijn verdwenen! Dit is een heel gezonde, Aziatische manier van ontgiften en zorgt ervoor dat je je gezonder voelt en er beter uitziet. Er zijn meerdere soorten voetpleisters te koop en de prijzen (van goede voetpleisters) variëren van 20 tot 40 euro voor zo'n 10 à 14 pleisters.

Wat zijn de voordelen van een gereinigd lichaam?