Last van stinkende oksels

Stinkende oksels?

De één heeft er enorme last van en voor de ander is het een vrijwel onbekend probleem: stinkende oksels. Stinkende en opvallend zweterige oksels kunnen je erg ongemakkelijk doen voelen omdat je je er constant van bewust bent. Gelukkig is de belangrijkste oorzaak van stank tijdens het zweten bekend. Hieronder kun je de oorzaak van stinkende oksels lezen en tevens staan er effectieve tips beschreven zodat je binnen een mum van tijd verlost bent van je probleem!

Wat is de meest voorkomende oorzaak van stinkende oksels?

De nummer 1 oorzaak van stinkende oksels is erg voor de hand liggend, namelijk: gifstoffen die via transpiratie het lichaam verlaten. Het lichaam krijgt dagelijks lichaamsvreemde stoffen binnen. Normaal gesproken worden deze gifstoffen met name via de urine afgevoerd, maar soms zijn er zo veel gifstoffen in het lichaam aanwezig, dat dit niet meer mogelijk wordt. In dit geval zal je meer gaan transpireren omdat het lichaam via de transpiratie de afvalstoffen afvoert.

Let op!

Om van stank tijdens het zweten af te komen, is het dus van belang dat het lichaam de afvalstoffen afvoert. Er zijn twee manieren waarop het lichaam de extra afvalstoffen afvoert: via de urine en door middel van transpiratie. Met onderstaande tips zal je (afhankelijk van de hoeveelheid afvalstoffen die er zijn opgeslagen in je lichaam) binnen enkele dagen tot een week af komen van de stank en je zult ook minder gaan transpireren. Je lichaam zal in die dagen dus extra veel afvalstoffen afvoeren. Dit betekent dat de urine en transpiratie in die dagen zullen toenemen én dat de stank gedurende enkele dagen zal toenemen. Pas onderstaande methoden (voor een resultaat op lange termijn) daarom toe op dagen waarop je vrij bent, zoals in het weekend.

Manieren om af te komen van stank tijdens het transpireren

Korte termijn

Koop een deodorant die speciaal is gemaakt tegen overmatig transpireren en stank, zoals Deoleen of Odorex extra dry. Deze deodoranten werken heel goed omdat ze ervoor zorgen dat je niet tot nauwelijks transpireert. Deze methode werkt heel snel en gemakkelijk: je spuit de deodorant op de oksels en klaar! Maar er kleven wel nadelen aan deze methode:

  • Je moet de deodorant iedere dag opnieuw aanbrengen en vaak in combinatie met een andere deodorant.
  • Bij sommigen werken deze deodorants slechts enkele uurtjes.
  • Na verloop van tijd ontstaat er gewenning: het effect van de deodorant wordt steeds minder en kan uiteindelijk zelfs uitblijven.
  • Ben je de deodorant een keer vergeten op te doen? De stank zal dan veel erger zijn dan daarvoor, omdat het lichaam in de tussentijd ook afvalstoffen heeft opgeslagen die minder kans kregen om het lichaam te verlaten. Je lichaam zal deze nu extra uitstoten, met alle vervelende geurtjes als gevolg.
  • Het lichaam slaat steeds meer afvalstoffen op en dit heeft vervelende gevolgen, zoals eerdere tekenen van huidveroudering, slechtere weerstand, minder energie, opgeblazen gevoel en vochtophopingen zoals wallen onder de ogen.

Lange termijn

Zoals je hebt kunnen lezen, brengt een oplossing op korte termijn meer nadelen dan voordelen met zich mee. Om voorgoed af te komen van stinkende oksels, is het daarom beter om één of meerdere van de onderstaande methoden te gebruiken. Onthoud: hoe meer methoden je toepast, hoe sneller je verlost bent van stinkende oksels.

  • Breng een bezoekje aan de sauna. Je lichaam zal hierdoor hevig zweten en veel afvalstoffen zullen direct het lichaam kunnen verlaten via de transpiratie.
  • Drink dagelijks 3 kopjes Detox thee. Detox thee voert de afvalstoffen op een natuurlijke manier snel af. Detox thee heeft daarnaast talloze andere gunstige invloeden op lichaam en geest.
  • Nare geurtjes kunnen bij het transpireren ontstaan als je te weinig vocht binnen krijgt. Drink daarom dagelijks minimaal 2 liter water en Detox thee. Wanneer het lichaam uit begint te drogen (en dit gebeurt sneller dan je zou verwachten!), kan het lichaam de afvalstoffen niet meer goed afvoeren.
  • Sport veel! Zorg ervoor dat je dagelijks minimaal een half uur flink zweet. Het is begrijpelijk dat je geen zin hebt om naar de sportschool te gaan als je last hebt van stank tijdens het transpireren, maar er zijn meer manieren om flink te zweten! Denk maar eens aan zwemmen, hardlopen, fietsen, hometrainer, roeien etc.!
  • Eet gezonder. Je mag gerust zo nu en dan snoepen, maar als je snel af wilt komen van stank tijdens het zweten, is het van belang om in ieder geval gedurende de eerste dagen zo gezond mogelijk te eten. Lichaamsvreemde stoffen (lees: dierlijke stoffen) zoals vlees, zuivel en eieren zorgen voor meer afvalstoffen in het lichaam. Eet daarom veel groenten en fruit, pasta, aardappelen, rijst, noten, zaden en peulvruchten en weinig tot geen vlees, zuivel en eieren. Drink ook geen alcohol en rook niet.

Hoe bereik je het snelste resultaat?

Met bovenstaande 5 tips zal je gegarandeerd van de stank tijdens het zweten af komen. Wanneer je minimaal 2 van bovenstaande tips toepast, zul je hoogstwaarschijnlijk binnen één week van de stank verlost zijn. Wil je binnen enkele dagen resultaat? Dan zal het noodzakelijk zijn om meerdere tips toe te passen.

Hoe lang houdt het resultaat aan?

Hoe lang het resultaat aanhoudt, is volledig afhankelijk van je leefstijl en omgeving. Factoren als milieuvervuiling, roken, alcoholgebruik, ongezonde eetgewoonten, sporten, het drinken van Detox thee, saunabezoek etc. kunnen een positief dan wel negatief effect op het resultaat hebben. Voor een blijvend resultaat zal je je leefstijl of eetgewoonten iets aan moeten passen. Je kunt het hierbij zo simpel maken als je zelf wilt, bijvoorbeeld door dagelijks een kopje Detox thee te drinken. Kleine moeite toch?

Gerelateerde artikelen