Wat zijn de voordelen van Detox thee

Detox thee

35790.jpeg

Er is zeker geen tekort aan Detox thee methoden die door de natuurlijke gezondheidsindustrie worden verspreid. Sommige van deze methoden zijn restrictief en gevaarlijk voor je gezondheid. Het uitsluitend drinken van een detox thee bevordert geen goede gezondheid. Variatie en evenwicht in je dieet is nodig om gevaarlijke gezondheidsproblemen te vermijden. Oorspronkelijk komt Detox thee uit India, deze thee reinigt je lichaam vanbinnen. Doordat Detox thee de afvalstoffen uit het lichaam verwijdert wordt de gezondeheid verbetert en komt de geest tot rust. Lees snel verder en kom meer te weten over het ontgiften van je lichaam en Detox thee.

Je lichaam te detoxificeren

Een van de meer conservatieve methoden om je lichaam te detoxificeren is om je evenwichtige dieet te aanvullen met een thee die hoog is in antioxidanten en speciaal geformuleerd om de leverfunctie te verbeteren, evenals de andere spijsverteringskanalen die een rol spelen in detoxificatie. Er zijn twee populaire theorieën van natuurlijke gezondheid die detox thee bevorderen: de traditionele Chinese geneeskunde, TCM en het Indiase Ayervedic systeem van Geneeskunde. Beide alternatieve theorieën raden het gebruik van kruiden-supplementen aan om de gezonde functie van je organen te bevorderen. Je moet een kenner raadplegen alvorens kruiden te nemen.

Doel van Detox thee

Je lever speelt een integrale rol in het ontgiften van je lichaam om schadelijke elementen te verwijderen. Een slecht functionerende lever zal niet in staat zijn om de constante aanslag van milieuverontreinigende stoffen die uit je lichaam verdreven moeten worden, weg te houden. De resultaten van een overbelaste lever zijn cirrose, hersenstoornis, hormonale onevenwichtigheden en een verhoogd risico op kanker.

Detox Methoden

Men zegt dat de beste ontgiftingsplannen een patroon van fruit, groenten en volle korrels die fris, rauw en organisch zijn, terwijl suiker, cafeïne, vet, geraffineerde koolhydraten en andere giftige stoffen worden verwijderd. Men beveelt ook aan met het toevoegen van voedsel met een hoog vezelgehalte en voldoende vloeistof te drinken om je lichaam zelf te ontgiften. Het toevoegen van een detox thee aan een al gezond dieet kan je lichaam alleen door het verhogen van de water inname ten goede komen.

Waarom het verstandig is om het lichaam van binnen te reinigen

We worden maar al te vaak blootgesteld aan lichaamsvreemde stoffen: uitlaatgassen, sigarettenrook, alcohol, cafeïne, additieven in voedingsmiddelen en een overconsumptie van zoete, zoute, vette en dierlijke voedingsmiddelen zoals vlees, eieren en zuivel. Dit heeft allemaal als gevolg dat het lichaam afvalstoffen opslaat. Omdat de blootstelling aan lichaamsvreemde stoffen niet wordt stopgezet, krijgt het lichaam niet de kans om deze afvalstoffen zelf af te voeren. Daarom kampen velen dagelijks met de gevolgen van opgeslagen afvalstoffen:

Voordelen van Detox thee

 • Detox thee ondersteunt de alvleesklier, lever, blaas, longen, nieren etc. bij hun belangrijke functies.
 • Je bouwt een betere weerstand op, dus je bent minder vaak ziek. Bovendien helpt Detox thee je sneller gezond te worden als je wél ziek bent. Detox thee kan o.a. koorts en menstruatiepijn verminderen en is een natuurlijke pijnstiller.
 • Afvalstoffen worden afgevoerd; hierdoor zie je er slanker uit. Bovendien stimuleert Detox thee de vetverbranding. Daarnaast zal je extra afvallen als je je kopje koffie vervangt door Detox thee.
 • De eerste tekenen van huidveroudering worden later zichtbaar.
 • Detox thee helpt een opgeblazen gevoel te verminderen.
 • Detox thee kan het hele jaar door worden gedronken, zodat je je lichaam altijd schoon houdt van binnen.
 • Detox thee reinigt het bloed en de aderen op een natuurlijke manier. Je kunt hierdoor o.a. de verschijning van spataderen uitstellen of voorkomen .
 • Last van een onaangename lichaamsgeur als je transpireert? Binnen een mum van tijd is dit weg als je Detox thee drinkt.
 • Lichaam en geest komen weer in balans, waardoor je je beter voelt en lekkerder in je vel zit.
 • Mensen met slaapproblemen hebben er baat bij om dagelijks een kopje Detox thee te drinken, omdat je je gemakkelijker zult kunnen ontspannen en beter zult doorslapen.
 • Door Detox thee in de ochtend te drinken, zal je gedurende de dag opmerkelijk veel energie hebben.
 • Detox thee bevat geen cafeïne.
 • Detox thee is ideaal bij concentratieproblemen en hierdoor zeer geschikt voor studenten, mensen met een drukke baan en ouderen.
 • Detox thee helpt stress effectief te reduceren.
 • Detox thee verhoogt het libido op een natuurlijke manier.
 • De huid wordt mooier. Vanwege de vele afvalstoffen die we dagelijks binnenkrijgen, ziet de huid er soms dof en onzuiver uit. Door Detox thee te drinken zal de huid weer gaan stralen en puistjes en andere oneffenheden zullen vervagen en na verloop van tijd zelfs verdwijnen.
 • Detox thee zit meestal vol anti-oxidanten; deze beschermen het lichaam tegen vrije radicalen.

Tot slot: Groene thee

Groene thee is een bron van antioxidanten, en zou "cellulaire schade" veroorzaakt door vrije radicalen, of milieubeschadigingen verminderen en je risico op bloedstollingen verminderen. De hoeveelheid antioxidanten die aanwezig zijn in 1 kop groene thee die vijf minuten doordrongen is, is gelijk aan de verhouding tot de hoeveelheid antioxidanten die in één portie groenten voorkomt.

Link