Soja eiwitten de voordelen

SOJA- EIWITTEN EN ZIJN FANTASTISCHE VOORDELEN

Soja-eiwit is in opkomst als een van de grote alternatieve voor eiwitbronnen voor de menselijke consumptie. Gezondheidsdeskundigen zijn allemaal enthousiast over hoe soja-eiwit het gedacht of idee van voeding veranderen kan. Wat kan men er over vertellen? In dit artikel geef ik enkele goede redenen om te starten met soja eiwitten.

Soja-eiwit is een plantaardig eiwit

Sojabonen bevatten een complete eiwitbron en zijn één van de beste eiwitbronnen onder alle eiwitten. Sojabonen bevatten weinig of geen vet en hebben vrijwel geen cholesterolgehalte. Degene die lactose intolerant zijn, zullen blij zijn te weten dat sojabonen geen lactose bevatten. Door het feit dat soja een planten eiwit is, bevat het ook geen dierlijke vetten, antibiotica, steroïden of dierlijke voedingsstoffen. Ook zal je er geen parasieten in vinden, of ziekten zoals de gekke koeienziekte of mond en klauw zeer. De vegetariërs onder ons zijn verzot op deze bonen, alleen al omdat het een gezondere voedingsstof is dan die, die je terug vindt in de dierlijke variant. Het plantaardig eiwit is gezonder, gemakkelijker te kweken, en bevat alle nodige voedingssupplementen.

Sojabonen zijn zeer veelzijdig

Sojabonen zijn zeer veelzijdig. Bruikbaar in allerlei gerechten, zeker in de Aziatische gerechten worden deze bonen heel veel gebruikt, ook al omdat Aziaten de waarde van deze bonen kennen. De volgende verscheidenheid van natuurlijk lekker lekkernijen zijn allen soja gebaseerd: tofu, soja- pudding, soja- melk, en vleesachtige substanties. Zeker niet te vergeten: de soja saus. Om het probleem “honger” uit de wereld te helpen, was er al een voorstel gedaan om massaal sojabonen te kweken. Ze zijn heel gemakkelijk te planten, weinig naar omkijken, ook bijna overal kunnen ze geplant worden en je hebt er heel veel in een relatief korte tijd. Er zijn al boeren die hun gehele beplanting uit sojabonen bestaat. Deze planten produceren veel per oogst, en, zoals gezegd kunnen groeien in zelfs de meest moeilijke terreinen.

De grote plaatsvervanger

Soja is laag in vet en kan worden gebruikt ter vervanging van de meeste eiwitbronnen. Bij het koken is soja een perfecte plaatsvervanger door het laag vetgehalte. Dit maakt het meteen populair voor de mensen die lichaamsgewicht willen verliezen zonder te moeten inboeten van eiwitten. Voor body builders en fitnessers maakt het hun werk veel gemakkelijker. Het is een zegen voor de body builders voor wat betreft: het laag vetgehalte, die licht verteerbaar en ook nog eens heel gezond als voeding. Alhoewel deze bodybuilders momenteel debatteren hoe soja een hulp kan zijn voor bodybuilders, neemt het niet weg dat er vele voordelen zijn aan het gebruiken van sojabonen en zijn gezonde werking voor het menselijk lichaam.

Natuurlijke eiwitten

Het is zeer raadzaam vast te houden aan natuurlijke eiwitten in plaats van dierlijke eiwitten, indien mogelijk verwerkt in natuurlijke producten. Het beste gebruik van deze voeding kan bijdragen aan hoe het perfect in iemands “laag-vet”, eiwitrijk dieet past. Soja producten kunnen worden toegevoegd in shake en drank. Door dat het lactose vrij is, is het ook goed voor de lactose intolerant onder ons, nu kan deze groep ook genieten van een lekkere melk- shake, zonder zich zorgen te moeten maken over het lactose gehalte. Sojaproducten zijn ook een grote bron van andere voedingsstoffen zoals saponienen, isoflavonen en fytosterolesters. Saponiene helpt het ondersteunen van een gezond immuunsysteem. Fytosterolesters is goed ter bestrijding van cholesterol in het lichaam zoals ook saponiene doet.

Krachtige antioxidant

Isoflavonen zijn krachtige antioxidanten en voorkomen het nare effect dat de gevolgen van vrije radicalen met zich mee brengen in het lichaam. Ze voorkomen veel van de tekenen van veroudering en zijn gekend om te helpen om kanker te voorkomen. Dit alleen al maakt soja een wonder eiwitbron. Isoflavonen, samen met vitaminen A, C en E behoren tot de front liners in de strijd tegen deze ziekte – ze zijn ook goed ter bestrijding van de gevolgen van vervuiling, en stress.

Tot slot: Hoeveel is teveel

In tegenstelling tot andere eiwitbronnen is het redelijk veilig om een grote hoeveelheid sojaproducten te consumeren. Hoewel allergie voor sojaproducten bestaan, zijn er weinig gevallen gekend. Bij de overgang naar een soja-dieet, is het toch eerst beter om uw arts of uw voedingsdeskundige te raadplegen. En zeker navragen mocht je bepaalde medicatie innemen, of er geen bijwerkingen kunnen zijn door de overstap naar soja- voeding. Soja kan een grote zegen zijn voor mensen die op zoek zijn naar een grote bron van eiwit dat niet leidt tot de bijwerkingen die de meeste andere bronnen van eiwitten dan wel weer hebben.