Dood en toch springlevend: het succes van Dokter Vogel producten

Dr Vogel en homeopathie

Bijna iedereen is bekend met de producten van A. Vogel. Er is geen kwaaltje of Dr. Vogel heeft er wel iets voor: pillen, badproducten, thee, douchemiddelen: alles voor badkamer en lichamelijke ongemakken zitten in het assortiment. De producten van A. Vogel zijn een begrip in onze maatschappij met een goede naam en faam. Vogel producten zitten zeker niet in de rubriek kwakzalverij. Waarom niet?

Wie was Alfred Vogel?

Hij was in elk geval een pionier: ver voor op zijn tijd! Gevolg: hij heeft in zijn leven en door zijn vele buitenlandse reizen vele ontdekkingen gedaan omdat hij zich als geen ander heeft verdiept in de natuur!

♦ Hij werd geboren in 1902 in Aesch, een dorpje bij Basel in Zwitserland.

♦ In 1923 stichtte hij zijn eigen reformhuis op dat hij persoonlijk zou leiden tot 1932. Dan besluit hij om zich volledig te gaan concentreren op onderzoek en ontwikkeling van natuurlijke gezondheidsproducten op basis van verse planten. Hij maakt daarvoor reizen naar alle werelddelen.

♦ In 1952 publiceert hij zijn inmiddels wereldbekende werk 'Der kleine Doktor' (De kleine dokter) dat in 12 talen is vertaald en tot nu toe ruim 2 miljoen exemplaren van zijn verkocht.

♦ In 1955 richt hij Biohorma BV op, een producent van natuurlijke gezondheidsproducten met als merknaam A. Vogel: nog steeds één van de grootste aanbieders van natuurlijke gezondheidsproducten in de Benelux.

♦ In 1963 richt hij Bioforce AG op (Zwitserland).

♦ In 1996 overlijdt op 94-jarige leeftijd in Feussisberg (Zwitserland).

De missie van A. Vogel: alleen verse verwerkte planten gebruiken!

Vogel1.jpg
  1. Voor een heilzame werking zijn vers verwerkte planten nodig zoniet verliezen de planten hun kracht en werkzame stoffen, dit in tegenstelling met preparaten van gedroogde planten. De natuurlijke gezondheidsproducten van A.Vogel worden op de dag van de oogst verwerkt. Slechts enkele planten die niet in ons klimaat gedijen, worden bij gebrek aan alternatieven in gedroogde vorm gebruikt.
  2. Een tweede, even belangrijk principe van A. Vogel: met deze natuurlijke aanpak is behoud en herstel van de gezondheid mogelijk met behulp van maatregelen op het gebied van: 1. Leefwijze; 2. Mentale instelling; 3. Voeding en voedingsgewoonten; 4. Uitwendige toepassingen en 5. Natuurlijke middelen (homeopathie)

1. Leefwijze

Onze manier van leven heeft een belangrijke invloed op onze gezondheid. Te denken valt aan:

→ de kwaliteit van de leefomgeving (kwaliteit van lucht, water en bodem);

→ het leeftempo; de aard van het werk (geestelijk of lichamelijk);

→ de arbeidsomstandigheden;

→ de eisen die we onszelf stellen (gauw tevreden of perfectionist);

→ de mate waarin we zorg dragen voor onszelf (voeding, persoonlijke hygiëne en de afwisseling die we aanbrengen tussen werk en rust).

2. Mentale instelling

De manier waarop we onszelf, onze leefomgeving en onze medemens benaderen, is sterk van invloed op onze fysieke, mentale en geestelijke gezondheid. Ook de manier waarop we met onze ‘talenten’ en verantwoordelijkheden omgaan, in staat zijn te relativeren en prioriteiten te stellen, zijn vaak sterk onderschatte factoren in verband met gezondheid. In zijn publicaties geeft Alfred Vogel waardevolle tips zoals:

→ leef bewust: wissel geestelijke arbeid af met lichamelijke inspanning;

→ leid een eenvoudig, overzichtelijk leven; reageer evenwichtig op trends en mode;

→ besteed meer tijd en aandacht aan mensen dan aan dingen;

→ stop met slechte gewoontes want ‘wat je zaait, zul je oogsten’;

→ erken, waardeer en benut de heilzame werking van de natuur;

→ besteed de nodige tijd en aandacht aan je eigen gezondheid (of ‘luister’ naar je lichaam).

3. Voeding en voedingsgewoonten

Volwaardige voeding is van fundamenteel belang voor (het behoud van) een goede gezondheid.

4. Uitwendige toepassingen

► Alfred Vogel beschrijft in zijn publicaties talrijke mogelijkheden zoals een op de persoon afgestemd dieet, een regelmatige vastendag of sapdag en waterbehandelingen. Wat hij keer op keer benadrukt, is het belang van regelmatig bewegen in de vrije natuur (Vogel was zelf een enthousiast skiër!).

► Ook is hij voorstander van pakkingen, omslagen en kompressen voor bijvoorbeeld het behandelen van huidaandoeningen, gewrichtsklachten en stoornissen met betrekking tot de inwendige circulatie.

5. Natuurlijke middelen

Ten aanzien van het werken met heilzame planten wijkt Alfred Vogel af van wat in die tijd algemeen gangbaar is. In plaats van te werken met gedroogde planten is hij door ervaringen in zijn eigen praktijk een groot voorstander van het gebruik van verse planten. Tot op de dag van vandaag wordt het merendeel van de natuurlijke A. Vogel producten gemaakt van verse planten.

Conclusie

Gezondheid is een behoefte van elk geslacht, leeftijd, eeuw en beroep. Iedereen is er, bewust of onbewust, mee bezig, hetzij door TV-programma's, weekbladen, filmsterren, reclame, persoonlijke problemen of familiegebeurtenissen. Kanker is het modewoord van deze tijd... Dr. Vogel is dus en zal altijd van alle tijden zijn en blijven.

Fimpje!

Shoppingtips

, , , 

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden