Pret in het ziekenhuisbed!

Het ziekenhuisbed van de toekomst

Het nieuwe, digitale nachtkastje is een creatie van het Zwitserse bedrijf SurfTable en gaat dé multimedia tool worden in ziekenhuizen als communicatiemiddel tussen patiënt en verpleegkundigen en amusement voor de patiënt in plaats van verveling!

 

Online vanuit uw ziekbed

  • Als je dit nieuwe type nachtkastje met het hippe woordgebruik van vandaag moet benomen dan heb je het over een 'terminal aan een ziekhuisbed met een geïntegreerd pc/TV-scherm': een draaibaar, krasbestendig, platbeeldscherm dat als het ware is ingebouwd in een tafelblad.
  • De aansluitingen voor een antenne en netwerk zijn voorzien, alsook een (los) toetsenbord! Zo kan je vanuit je bed internetten, emails beantwoorden, nieuws lezen, muziek beluisteren, films bekijken en zelfs gamen! Vooral dit laatste klinkt interessant: via het intranet kan je zelfs de strijd aangaan met andere patiënten!
  • Omdat het de bedoeling is om dit nieuwe kastje internationaal in ziekenhuizen te plaatsen, wordt eerst een proefserie uitgetest: eenvoudige bediening, minimaal onderhoud (makkelijk te reinigen), met taalopties, meer dan 200 voorgeprogrammeerde radiozenders (aangepast per land), gebruik makend van de reeds aanwezige infrastructuur in het ziekenhuis.

Niet alleen voor de patiënt!

Uiteraard is dit speeltje er niet alleen voor de zieke: ook de medische staf zal vanaf het beeldscherm door middel van een inlogcode het patiëntendossier kunnen inkijken, foto's raadplegen enz...

Links

De SurfTable wordt in Nederland geproduceerd (Dirksland) en België (Geel) door het bedrijf TBP Electronics die de 'tables' ook op de markt gaan brengen.

Surftable Duitsland

Website TBP

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden