Het maken van tandheelkundige reizen

Inleiding

Ben je al lang bang voor de tandarts? Of is die gewilde tandheelkundige behandeling simpelweg te duur?

Misschien is een tandheelkundige reis dan wel iets voor jou!

Wat zijn tandheelkundige reizen?

Afb.1. Iedereen wil wel een mooi gebit!

Tandheelkundige reizen zijn er voor bedoeld om tijdens je reis iets aan je gebit (afb.1) te laten doen. Vaak gaan deze reizen naar Turkije.

Bepaalde organisaties bieden een geheel georganiseerde reis, waarbij zij je in contact brengen met de specialisten en ervaringsdeskundigen. Zo kun je er zelf achter komen of zo'n reis bij je past en of je het eigenlijk allemaal wel durft. Ook kun je vragen stellen over de resultaten van eventuele behandelingen.

Daarnaast worden ook de vlucht en het verblijf door de betreffende organisatie geregeld. Dit blijkt allemaal mogelijk tegen betaalbare tarieven.

Na de behandeling is er eventuele nazorg en wordt door de tandarts vijf jaar garantie gegeven op al de geplaatste kronen en brugwerk.

Waarom tandheelkundige reizen?

In de eerste plaats omdat de tandarts in Nederland erg duur is. In Turkije kun je voor een veel kleiner bedrag hetzelfde aan je gebit laten doen als in Nederland.

Daarnaast wordt alles voor je geregeld en hoef je zelf nergens aan te denken, zo wordt het een zeer ontspannen ervaring en behandeling. Dus terwijl voor sommige mensen een tandheelkundige ingreep iets stressvols is, kan het nu juist iets in een ontspannen sfeer worden. Tandheelkundige reizen zijn daarom uitermate geschikt voor mensen die bang zijn voor de tandarts.

Ben je ? Vind hier een boek met tips hoe je van je angst af kunt komen.

Waar gaan de tandheelkundige reizen naar toe?

Afb.2. Vliegen met Turkish Airlines !

De tandheelkundige reizen gaan voornamelijk naar Turkije, bijvoorbeeld richting Istanbul. Er vliegen meerdere vliegtuigmaatschappijen op Turkije, waaronder Turkish Airlines (afb.2), Fly Air en Pegasus Airlines.

Vaak kun je verblijven in een apartement, hotel of pension.

Worden tandheelkundige reizen door verzekeraars vergoed?

Dit is per zorgverzekeraar anders, informeer bij je zorgverzekeraar naar de vergoeding van de behandeling. Wel kun je de rekening van de behandeling in mindering brengen bij de jaaropgave inkomstenbelasting.

Welke tandheelkundige behandelingen zijn mogelijk?

  • Facings. Met een facing kun je verkleurde, gebroken of misvormde tanden mooi maken. Om dit te bereiken plaatst men een laagje porselein of ander materiaal, dat precies op maat en kleur is gemaakt, over de tand.
  • Bruggen. Een brug wordt gemaakt ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen. Een brug zit vast aan twee of meer pijlers. Pijlers zijn afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies. Een brug bestaat uit twee of meer kronen die op pijlers passen en een brugtussendeel. Deze bestaat uit één of meer kunsttanden en/of kiezen die op de plaats van de open ruimte komen.
  • Tanden bleken. De tanden bleken duurt in principe niet zo heel lang, maar moet vaak enige malen herhaald worden. Er wordt een beschermlapje op het tandvlees gelegd, waarna er een bleekvloeistof op de tanden wordt aangebracht.
  • Kleine tandheelkundige ingrepen, zoals tandsteen verwijderen of een tand laten trekken.
  • Implantaten. Helaas worden er alleen implantaten bij mensen die in de buurt van de kliniek wonen geplaatst. Dit omdat deze ingreep nazorg vraagt. Het vastgroeien van de implantaten duurt namelijk 3 tot 6 maanden. Tijdens deze ingroeifase dien je regelmatig gecontroleerd te worden op een goede genezing. Dit is niet mogelijk als dit steeds in het buitenland moet gebeuren.

Wat zijn de tarieven van tandheelkundige behandelingen?">Wat zijn de tarieven van tandheelkundige behandelingen?

Het tarief voor het plaatsen van een gewone kroon per tand ligt tussen de 170 en 300 euro. Het goedkoopst zijn de kronen van porselein en het duurst die van goud.

Een tand kun je laten trekken vanaf 45 euro per tand en tandsteen laten verwijderen en zuiverstralen van het gebit vanaf 85 euro.

Het tandenbleken kost ongeveer 300 euro.

Een ervaringsverhaal

Ik heb mijn gebit in april 2008 laten behandelen. Het belangrijkste verschil met Nederland is dat er van te voren een behandelplan wordt opgesteld.

Hierdoor weet je precies wat er gaat gebeuren en wat de kosten bedragen. Iets waar in Nederland nog al geheimzinnig over wordt gedaan.

De gebruikte materialen zijn exact dezelfde die in Nederland worden gebruikt en zijn dus van hoge kwaliteit. Ook de apparatuur is hypermodern. Een laser-boor is in iedere tandartspraktijk aanwezig. De hygiëne is uitstekend, je draagt zelfs plastic wegwerphoesjes over je schoenen in de tandartspraktijk en de behandelkamer ziet er hetzelfde uit als in Nederland.

De begeleiding en de behandeling door alle medewerkers is ontzettend hartelijk en vriendelijk. De behandeling wordt verzorgd door een tandartsenteam van verschillende specialisten die ieder hun eigen vakgebied hebben. Per behandeling wordt bekeken welk van de specialisten er moeten worden ingeschakeld. Alles wordt in het Nederlands besproken.

Verder lezen

Wil je meer weten over tandsteen verwijderen? Lees dan; Tandsteen zelf verwijderen .

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden