Hoe je mooi haar krijgt en verzorgt

Hoe je mooi haar krijgt en verzorgt

Inleiding

Iedereen wilt een mooie bos haar. Lang haar is vrouwelijk en sexy maar vaak ook beschadigd. Zeker bij lang haar zijn de punten wat vaker droog en gespleten. Dat betekent dat de haarschubben niet meer goed op elkaar aansluiten. Wat je dan krijgt is geen glans maar een dof resultaat.

Knippen

Regelmatig naar de kapper gaan helpt tegen gespleten haarpunten. Het splijten van de haarpunten kunnen zich naar boven toe werken, door regelmatig naar de kapper tegaan voorkom je gespleten haarpunten en blijft ’t haar er glanzend en gezond uitzien.

Hoofdhuid

Een gezonde hoofdhuid is erg belangrijk voor mooi en gezond haar. Bijvoorbeeld met behulp van een Aziatische hoofdhuidmassage, deze massage zorgt voor een goede doorbloedig van de hoofdhuid.

Aziatische hoofdhuidmassage

Wanneer je deze massage gaat uitvoeren, zet je alle tien de vingertoppen rechts en links tegen de schedel. Vervolgens breng je dan met zachte klopbewegingen de hele hoofdhuid aan ’t tintelen. Dan ga je naar ’t voorhoofd en als laatste door in de richting van de nek en oren.

Warmtebronnen

Steiltangen, krultangen, fohns en ga zo maar door, moet je niet al te vaak gebruiken maar met mate, ze belasten het haar onnodig. Wanneer je een fohn gaat gebruiken hou je deze minimaal op 20cm afstand van je hoofd. Wanneer je een steiltang gaat gebruiken, breng dan eerst een serum aan op ’t haar dat het haar beschermd tegen de hitte van de steiltang. Breng het serum aan en begin vanaf de onderkant, de punten, en gebruik vooral niet teveel anders wordt het haar te vet.

Verzorging

Gebruik om de dag of dagelijks een milde shampoo voor jou haartype geschikt. Goed uitspoelen en vervolgens breng je een conditioner aan, deze masseer je in de droge haarpunten en laat je even zitten. 1x per week kan je je haar een extra boost geven door een herstellend, voedend of vochtverzorgend masker te gebruiken, deze breng je vanaf de haarpunten aan en laat je 10 tot 15 minuten zitten, het haar kan je eventueel met een grove haarkam uitkammen, vervolgens goed uitspoelen.

Merken met goede haarproducten

Deze merken hebben een haarverzorgingslijn:

  • Frederic Fekkai
  • Marlies Moller
  • Biotherm hair
  • Lancome Hair
  • Collistar hair

Bovenstaande merken kan je kopen in de parfumerie.

Glans

De Finishing spray van Douglas bijvoorbeeld zorgt voor een mooie glans, er zit bovendien ook uv-bescherming in en een antistatische werking. De volledige naam van dit product is Style&Shine high gloss spray. Ook de Glossing Sheer shine Mist kan je als laatste handeling op ’t haar sprayen. Het is een product met olijfolie en geeft het haar veel glans. Dit is en product van het merk Frederick Fekkai.

Herstellen

Wanneer je je haar een extra boost wilt geven of extra wilt verwennen kan je 't Perfect Color Rich Protective mask gebruiken. Dit masker hersteld beschadigd haar, ook bij gekleurd haar, bovendien geeft dit masker een mooie glans. Breng dit maker aan op nat haar, laat het 10 tot 15 minuten inwerken en spoel het goed uit. In dit masker zitten cranberry extracten.