Hoe kan je je haar sneller laten groeien

Haar sneller laten groeien

Er zijn veel redenen waarom je je haar sneller wilt laten groeien; je haar is te droog en/of te dof door het gebruik van stijltangen, je hebt je haar niet mooi laten knippen of je hebt gewoon zin in wat afwisseling. Gelukkig zijn er genoeg trucs die je kunt toepassen om je haar sneller te laten groeien! Om je haar sneller te laten groeien hoef je bovendien geen rare middeltjes te kopen; er zijn genoeg natuurlijke middelen die je haar tot wel 3 cm per maand sneller laten groeien!

Vitamine B

Als je wilt dat je haar sneller groeit, kun je best veel vitamine B binnen krijgen. Je kunt hiervoor speciale vitamine B capsules innemen, maar je kunt ook letten op je voeding. Vitamine B bevindt zich o.a. in de onderstaande voedingsmiddelen:

  • Aardappelen
  • Volkoren granen
  • Paddenstoelen
  • Noten
  • Gedroogde vruchten
  • Avocado's
  • Bananen
  • Peulvruchten

Uien en knoflook

Uien en knoflook bevatten veel zwavel en zijn daarom erg geschikt als je je haar sneller wilt laten groeien. Smeer de hoofdhuid voor het slapengaan in met ui of knoflook en was het er de volgende ochtend af. Heb je de geur er niet voor over? Koop dan een shampoo die op basis van knoflook is gemaakt!

Aloë Vera

Er zijn maar weinig wondermiddelen die zó veelzijdig zijn als Aloë Vera. Het is een wondermiddel voor de huid en je kunt er dan ook vele kwaaltjes mee oplossen en zelfs voorkomen. Door Aloë Vera in de hoofdhuid te masseren en gedurende één uur te laten inwerken, zal je haar sneller gaan groeien. Dit komt omdat Aloë Vera vol zit met mineralen en vitamines.

Rozemarijn

Voeg een paar druppeltjes etherische rozemarijn olie toe aan je shampoo. Dit stimuleert de plaatselijke bloedtoevoer en hiermee ook de haargroei! Bovendien is rozemarijn lang houdbaar, dus je kunt je shampoo gewoon opmaken zonder dat deze zal bederven.

Appelazijn

Dat appelazijn erg veelzijdig is, wist je natuurlijk al. Zo kun o.a. snel en moeiteloos afvallen met appelazijn, moeilijke vlekken schoonmaken en zonnebrand verzachten. Maar het is zelfs mogelijk om je haar sneller te laten groeien met appelazijn! Dit doe je als volgt: na het wassen spoel je je haar uit met appelazijn en eventueel met thee van salie. Zorg ervoor dat het mengsel ook daadwerkelijk op je hoofdhuid terecht komt en niet slechts op het haar! Dan zal de haargroei direct gestimuleerd worden.

Hoofdhuidmassage

Wat is er lekker dan gemasseerd worden? Gemasseerd worden én tegelijkertijd de haargroei stimuleren natuurlijk! Zorg ervoor dat je minstens één keer per dag een hoofdmassage krijgt (zelf masseren behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden). Het is beter om zelfs meerdere keren per dag een hoofdmassage te krijgen, omdat de haargroei hierdoor extra gestimuleerd zal worden. Zachtjes de hoofdhuid bekloppen is ook een goede en snelle methode om de haargroei te stimuleren!

Conclusie

Om je haar sneller te laten groeien, heb je helemaal geen dure haargroeimiddelen nodig! Er zijn genoeg natuurlijke middelen die je kunt gebruiken om je haar tot maar liefst 3 cm per maand sneller te laten groeien. Alle bovengenoemde methoden zijn snel, low budget én effectief. Groeit je haar naar jouw mening nog steeds niet snel genoeg? Combineer dan enkele van de bovenstaande methoden en je zult zien dat je haar zal groeien als nooit tevoren!