Last van roos Dreft!

Inleiding: hoezo Dreft?

Veel mensen zullen dit probleem kennen. Ze hebben last van witte vlokken in hun haar, roos. Maar vanaf nu zal dat probleem over zijn. Want... Heb je last van roos? Dan is hier de geschikte oplossing: Dreft! Dreft is oorspronkelijk een afwasmiddel, maar het is blijkbaar multifunctioneel. De vaat wordt er niet alleen erg schoon van, ook werkt het tegen roos!

Gebruik

Om roos tegen te gaan, moet je je haar minimaal een week achter elkaar wassen met groene Dreft. Als het goed is, gaat je roos over na het wassen met Dreft. Om beschadiging van je haar te voorkomen is het pas na twee weken weer verstandig om een tweede behandeling van roos te starten.

Was trouwens na het gebruik van Dreft je haar met een normale schampoo. Het is ook raadzaam om een conditioner te gebruiken tegen de stugheid van je haar.

Nadelen van het gebruik van Dreft

Er zijn echter wel een paar nadelen aan het wassen van je haar met dreft.

Het eerste nadeel is dat Dreft nogal agressief is voor je haar. Dit kan slecht zijn voor de soepelheid van je haar.

Het tweede nadeel van het gebruik van Dreft is dat het schadelijk is voor je ogen. Pas dus erg op met het wassen van je haar met Dreft. Als Dreft toch in je ogen komt, is het verstandig om een arts te raadplegen.

Nog een nadeel is dat het niet slim is om je haar te wassen met Dreft als je je haar geverfd hebt. Je roosvrije lokjes raken dan helaas sneller hun kleur kwijt dan bij het gebruik van gewone shampoo.

Ten slotte is een ander nadeel van het gebruik van Dreft als shampoo dat je hoofdhuid kan gaan irriteren. Het hoeft niet eens zo te zijn dat je allergisch bent voor één van de bestanddelen, maar het kan ook zo ontstaan. Als je merkt dat je hoofdhuid gaat irriteren, gebruik Dreft dan niet weer als shampoo.

Andere manieren om Dreft te gebruiken

Dreft is dus oorspronkelijk een afwasmiddel, maar je kan er nog meer mee dan je haar roosvrij maken en afwassen.

Je kan bijvoorbeeld als je haar erg vet is door het werken met olie, je haar wassen met Dreft. Doordat Dreft agressiever is dan de meeste shampoos en ook werkt tegen een vette vaat, zal dit ook je haar ontvetten.

Dit is het tegenovergestelde van een nadeel van het gebruik van Dreft, maar als je je haarverf wilt verlichten, kun je overwegen om Dreft in je haar te smeren om de kleur lichter te maken.

Dreft wordt ook wel eens gebruikt als hondenshampoo. Dit werkt echter niet bij alle honden en bij honden met lang haar is het zeker niet aan te raden. Bij honden met kort haar werkt Dreft echter erg goed, hun vacht gaat er mooi van glanzen. Maar was het haar van uw hond echter niet te vaak met Dreft!

Conclusie

Let wel: het gebruik van Dreft in je haar is helemaal op eigen risico! Hoewel ik er niet vanuit ga dat het gebeurt, kan ik niet aansprakelijk worden gesteld voor schade aan uw kapsel.