Tips voor een mooie huid

Inleiding

Een mooie stralende huid zonder pukkels en puistjes willen we allemaal wel. Helaas is dit geluk maar voor weinig mensen weggelegd. De meeste mensen hebben weleens last van puistjes, pukkeltjes, meeëters of andere onzuiverheden. Helemaal voorkomen kan je dit niet, maar er zijn wel verschillende manieren om je huid zo mooi mogelijk te houden. Je kan de kans op onzuiverheden wel zo klein mogelijk maken door goed voor je huid te zorgen. Hieronder de beste tips voor een mooie huid.

Tips voor een mooie huid

Tip 1: veel water drinken

Water is eigenlijk goed voor het hele lichaam, maar zeker ook voor de huid. Je kan je huid van buitenaf mooi houden, maar je huid herstelt zich toch echt van binnenuit. Door veel water te drinken houdt je je huid soepel. Er wordt aangeraden om acht glazen water per dag te drinken.

 Tip 2: houd je huid schoon

Om een mooie huid te krijgen moet je iedere ochtend en avond voor je naar bed gaat je huid reinigen. Je kan dit het beste doen met een product die geschikt is voor jouw huidtype. Heb je bijvoorbeeld een gevoelige huid, dan kan je beter geen agressieve middelen gebruiken.

 Tip 3: Geef je huid eens wat extra verzorging.

Om een mooie huid te krijgen heeft je huid soms wat extra verzorging nodig. Je kan dit thuis doen door middel van bijvoorbeeld een stoombadje of een lekker masker. Een dagje sauna zal je huid ook goed doen. Maar je kan ook een keer naar een schoonheidsspecialiste gaan voor een extra verzorging. Verder is het goed voor je huid om overdag een dagcreme te dragen. Deze beschermt je huid en zorgt ervoor dat je huid er stralend uit gaat zien.

 Tip 4: Kijk uit met make-up.

Veel vrouwen die een lelijke huid hebben doen make-up op om dit te verbergen. Maar foundation en poeder is juist slecht voor de huid. De poriën kunnen erdoor verstopt raken. Wil je wel perse make-up dragen, reinig dan s'avonds je huid extra goed.

 Tip 5: Zorg voor genoeg slaap.

 Het klinkt misschien als een fabeltje: een schoonheidsslaapje. Maar van slapen word je huid echt mooier. Je huid heeft rust nodig om te herstellen en wanneer je slaapt krijgt je huid deze rust. Wanneer je een speciale nachtcreme op doet, geef je de huid nog wat extra's.

 Tip 6: Let op je eten.

Officieel word er gezegd dat je van vet eten en chocola geen lelijke huid krijgt. Maar sommige mensen zijn er toch gevoelig voor. Wanneer je van jezelf weet dat je er gevoelig voor bent en puistjes krijgt van vet eten en chocola, dan doe er goed aan om dit zo min mogelijk te eten.

 Tip 7: Zorg voor genoeg ontspanning en vermijd stress.

Bij sommige mensen kan je aan de huid zien wanneer ze stress hebben. Probeer genoeg ontspanning te hebben en zorg voor zo min mogelijk stress. Ook sporten is goed voor een mooie huid.

 Tip 8: Ga niet teveel in de zon zitten.

Van te lang in de zon te zitten krijg je een droge en beschadigde huid. Ook krijg je later sneller rimpels als je veel in de zon hebt gezeten. Toch hoeft de zon niet helemaal vermeden te worden, want hij heeft ook een goede uitwerking op een onzuivere huid. De zon droogt puistjes en pukkels namelijk uit. Dus geniet van de zon als hij schijnt, maar niet te lang. Wil je toch langer in de zon zitten, smeer je huid dan in met een goede zonnebrandcreme.

Tip 9: Blijf van je huid af

Je huid wordt er niet mooier van als je er met je handen aan zit. Aan je handen zit vuil en bactiëren. Door aan je huid te gaan zitten kunnen je poriën verstopt raken en kan je puistjes krijgen. Ook kan je huid er vetter van worden, waardoor hij gaat glimmen. Wanneer je een puistje hebt moet je er nooit aan gaan krabbben. Er kan dan een littekentje ontstaan. Dus wil je een mooie huid, blijf dan zoveel mogelijk van je huid af.

 Tip 10: Stop met roken.

Van roken krijg je echt een hele lelijke huid. Dus wanneer je een mooie huid wilt hebben stop met roken en vermijd rook van anderen. Van roken droogt je huid uit en krijg je sneller rimpels. Van veel roken gaat je huid er ongezond uitzien in plaats van stralend.

Tip 11: vraag advies

Wil je een mooie huid maar weet je niet zo goed hoe je dit voor elkaar moet krijgen? Vraag dan eens advies aan iemand die er verstand van heeft zoals een dermatoloog of schoonheidsspecialiste. Zij zal je huid beoordelen en een advies over de verzorging geven.