Tips voor een mooie huid tijdens de herfst en winter

Een mooie huid met het koude weer

Helaas brengt het koude weer vaak meer met zich mee dan die rode blos op de wangen. Velen krijgen namelijk tijdens de herfst en winter te maken met een droge huid. Dit komt vooral voor bij het gezicht, handen en voeten. Sommigen krijgen hierbij ook een erg strak en droog gevoel. De huid begint dan vaak te schilferen of zelfs scheuren. Maar de schade wordt niet alleen buitenshuis veroorzaakt. Denk maar eens aan de verwarming die extra bijdraagt aan het uitdrogen van de huid! Klinkt dit allemaal bekend in de oren? Lees dan onderstaande tips voor een mooie, gehydrateerde huid tijdens de herfst en winter.

Tips voor een mooie huid tijdens de herfst en winter

  • Het meest verstandige wat je kunt doen, is een bezoekje brengen aan een schoonheidsspecialiste of dermatoloog. Het is slechts een eenmalige investering die absoluut de moeite waard is. Een dergelijke specialist analyseert namelijk je huidtype, en adviseert je over de huidverzorging die je het beste kunt toepassen voor een mooie huid.
  • Als de weersomstandigheden veranderen, is het ook van belang om je huidverzorgingsroutine te veranderen. In de winter is het extra belangrijk om een goede vochtinbrengende crème te gebruiken. Het liefst eentje op basis van olie, omdat olie de huid beter beschermt dan een crème op basis van water. Je kunt ook zelf de crème mengen met enkele druppeltjes olie. Maar kies je oliën met zorg omdat niet alle oliën geschikt zijn voor het gezicht. De beste oliën zijn in dit geval amandelolie en avocado-olie. Vermijd shea butter omdat deze de poriën kan verstoppen.
  • Het is absoluut een fabeltje dat zonnebrandcrème alleen in de zomer gebruikt moet worden! Winterzon (en al helemaal in combinatie met sneeuw) kan minstens net zo erge schade aan de huis toebrengen als in de zomer. Smeer daarom het hele jaar door dagelijks je gezicht, hals, handen en eventueel decolleté in wanneer je naar buiten gaat. Een persoonlijke aanrader is de Elizabeth Arden Eight Hour Cream Sun Defense For Face SPF 50. Deze gezichtscrème bevat maar liefst SPF factor 50 en laat absoluut geen vet laagje achter op het gezicht. Bovendien is de crème erg geschikt als basis voor make-up. Helaas is de crème in Nederland moeilijk verkrijgbaar, maar via Strawberrynet kun je de crème veilig bestellen vanuit Zweden (zonder verzendkosten!).
  • In de winter is het ook van belang om je handen 'een handje te helpen'. De huid op je handen is dunner dan op de meeste delen van het lichaam. Dat betekent dat het moeilijker is om je handen gehydrateerd te houden, vooral bij koud en droog weer. Dit kan leiden tot jeuk en droge handen. Draag altijd handschoenen wanneer het buiten koud is en gebruik vettige handcrèmes. Een aanrader is de Palmer's Olive Butter Formula, een handcrème die heerlijk ruikt en gebaseerd is op olijfolie. Via deze link is de handcrème te bestellen, maar de crème is overigens ook verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen in Nederland.
  • Vermijd natte handschoenen en sokken, omdat ze de huid kunnen irriteren en jeuk en een droge huid kunnen veroorzaken,
  • De verwarming blaast hete droge lucht in huis. Deze lucht kan ervoor zorgen dat de huid uitdroogt. Schaf daarom een luchtbevochtiger aan, dit helpt de natuurlijke huidvochtigheid in balans te houden door het vocht gelijkmatiger te verspreiden in huis.
  • Tot slot: drink dagelijks minimaal 2 liter water. Op deze manier houd je de huid van binnenuit gehydrateerd!

Lees ook

Hoe geef je jezelf een gezichtsbehandeling