Wat is scrubben

Inleiding

Scrubben is goed voor iedere huid. Je zorgt ervoor dat je huid weer lekker glad aanvoelt en dat je er weer gezond uitziet!

Waarom scrubben?

Je scrubt je huid om er voor te zorgen dat je dode huidcellen sneller verdwijnen. Elke dag verdwijnen er al zo ongeveer een miljoen van je huidcellen. Je helpt je lichaam dus een handje. Na een goede scrubbeurt merk je dat je huid gladder aanvoelt. Dit komt doordat je de droge, maar ook schilferige huidcellen hebt verwijderd. Daarnaast ziet je huid er beter en gezonder uit. Dus eens per week scrubben onder de douche kan geen kwaad.

Hoe scrub je?

Je kunt scrubben op verschillende manieren. Je scrubt met een scrubgel of je gebruikt hiervoor een speciale handschoen. Wanneer je scrubt maak je ronde bewegingen. Dit zorgt ervoor dat je sneller dode huidcellen weghaalt.

In drogisterijen kan je verschillende scrubgels kopen. Er zijn scrubgels speciaal voor gezicht, lichaam, handen of voeten gemaakt. Houd hier rekening mee. Een scrubgel voor het gezicht bevat bijvoorbeeld veel fijnere korrels dan een scrubgel voor je voeten. Overigens kan je voor het scrubben van je voeten ook andere 'tools' aanschaffen. Vraag ernaar bij je drogisterij.

Goedkoop scrubben

De meest goedkope manier om te scrubben is op het strand of in de natuur. Je gebruikt het zand of hele fijne steentje om je lichaam te scrubben. Puur natuur!

Scrubben in het buitenland

Er zijn speciale arrangementen te vinden waar je gebruik van kunt maken bij schoonheidssalons/sauna's en wellnescentra. Maar je kan natuurlijk ook tijdens een bezoek aan het buitenland....denk aan bijvoorbeeld de Noord Afrikaanse landen als; Marokko, Tunesie enzovoorts gebruikmaken van een heerlijke hammam. Bij een hammam verzorgt men vaak scrubsessies. Een scrubsessie bij een daarvoor ingerichte locatie kost natuurlijk wel iets, maar je krijgt er veel ontspanning voor terug.