Hoe blijf je zo lang mogelijk bruin in de zomer

Zo lang mogelijk bruin blijven

Een gebruinde huid is voor velen het schoonheidsideaal. Met een mooi bruin kleurtje ziet vrijwel iedereen er gezonder en frisser uit. Maar voor velen is het een raadsel hoe je zo lang mogelijk je bruine kleurtje kunt behouden. Binnen een week na terugkomst van vakantie is de helft van de kleur er immers vaak al af. Zonde, want het is wél mogelijk om lang bruin te blijven. Onderstaande tips verhullen je hoe ook jij lang kan genieten van je mooie bruine kleur.

Tips om zo lang mogelijk bruin te blijven

  • Wanneer nieuwe huidcellen de dode huidcellen vervangen, zal je je mooie bruine kleurtje geleidelijk zien vervagen. Om zo veel mogelijk te voorkomen dat je kleurtje snel vervaagt, kun je het best je huid goed scrubben voordat je in de zon gaat liggen. Je kunt scrubs kopen, maar nog makkelijker is om er zelf een te maken. Meng hiervoor zout met olijfolie totdat je de juiste substantie krijgt. Breng de scrub aan op de vochtige huid en masseer hem zachtjes in. De dode huidcellen zijn nu weg gescrubt en hierdoor zal je veel langer kunnen genieten van je mooie bruine kleurtje.
  • Op vakantie krijg je vaak een mooi bruin kleurtje, maar bij terugkomst merk je dat je bruine kleurtje na een paar dagen al vaak begint te vervagen. Om ervoor te zorgen dat je langer blijft genieten van je bruine kleurtje, is het belangrijk om de zon te blijven opzoeken. Ga dus veel naar buiten wanneer de zon schijnt. Vissen, varen en fietsen zijn prima activiteiten waarmee je op een leuke manier je kleurtje blijft behouden.
  • Ga na welk huidtype je hebt. Aan de hand van je huidtype kun je bepalen welke beschermingsfactor je nodig hebt, zodat je niet een te hoge beschermingsfactor gebruikt waardoor je minder bruint. Ga echter niet een lagere beschermingsfactor gebruiken in de hoop om bruiner te worden. Je zult mogelijk verbranden en deze huidschade is in de diepere huidlagen blijvend. Het resultaat is een verminderde huidelasticiteit en meer kans op rimpels en huidkanker.
  • Maak een tochtje met de boot of speel spelletjes in de het water. De UV-stralen worden gereflecteerd door het water en hierdoor word je veel sneller bruin. Zorg er wel voor dat je je van tevoren goed insmeert en houd ook een zonnebrandcrème bij de hand. Smeer je minimaal om de twee uur goed in en vaker zelfs als je in het water blijft omdat een deel van de zonnebrandcrème wordt weggespoeld.
  • Je wordt sneller bruin als je beweegt. Speel daarom spelletjes zoals badminton of voetbal. Het is bovendien een veel leukere manier om bruin te worden dan wanneer je de hele dag aan het strand ligt.
  • Vergeet vooral niet om je na afloop goed in te smeren met een aftersun. Deze beschermt de huid en houdt haar gehydrateerd, waardoor je langer bruin blijft.

De beste zonnebrandolie maak je zelf

Wist je al dat je gemakkelijk en snel je eigen zonnebrandolie kan maken die je optimaal beschermt tegen zonverbranding? Bovendien word je met de betreffende zonnebrandolie tot maar liefst drie keer sneller bruin. In dit artikel lees je hoe je zelf de beste zonnebrandolie kunt maken die voor de verandering eens géén chemische stoffen bevat.