Hoe kan je mooi bruin worden met een zelfbruiner

Inleiding

Een mooi bruin kleurtje willen we allemaal wel. Door lekker in de zon te zitten kan je heel gemakkelijk bruin worden. Helaas is de zon in de winter ver te zoeken en als hij al schijnt, dan is hij zo zwak dat je er niet echt van verkleurd. Gelukkig zijn er andere manieren om bruin te worden. Je kan bijvoorbeeld onder de zonnebank gaan. Maar net als bij de echte zon is teveel onder de zonnebank niet goed. Dit kan namelijk schadelijk zijn voor je huid. Bruin worden met behulp van een zelfbruiner is een stuk onschuldiger. Door je in te smeren met een zelfbruiner kan je heel gemakkelijk een paar tinten bruiner worden! Je hebt zelfbruiners voor het gezicht, maar ook voor heel je lichaam. Zo kan je zelf beslissen wat wel een extra kleurtje kan gebruiken. Wat wil je allemaal weten over de zelfbruiner?

Voor wie is de zelfbruiner geschikt?

In principe is de zelfbruiner voor iedereen geschikt die graag wat bruiner wilt worden. Een zelfbruiner kan ieder seizoen worden gebruikt. In de winter wil je misschien van je witte gezicht af, terwijl je in de zomer graag wat bruiner wilt zijn voordat je naar het strand gaat. Vroeger had de zelfbruiner niet zo'n goede reputatie. Wanneer je de zelfbruiner bijvoorbeeld niet gelijkmatig opsmeerde, dan kon er kleurverschil ontstaan. Ook kon je het duidelijk zien als je een stuk huid had overgeslagen. Om het nog maar niet te hebben over de kleur, het leek meer op oranje dan op bruin. Gelukkig is de zelfbruiner van nu een stuk verbeterd. Je kan met een zelfbruiner echt mooi bruin worden, mits je weet hoe je hem moet gebruiken.

Het gebruik van een zelfbruiner

Je hebt verschillende soorten zelfbruiners. Je hebt ze bijvoorbeeld voor je gezicht, terwijl andere zelfbruiners voor heel je lichaam geschikt zijn. In een zelfbruiner zit de stof DHA, deze zorgt ervoor dat de eiwitten van je huid verkleuren. Er wordt dus geen pigment aangemaakt, zoals bij echt zonnen. De stof in de zelfbruiner heeft even de tijd nodig om in te werken. Meestal kan je na vijf uur zien dat je een paar tinten bruiner bent. Ben je nog niet bruin genoeg? Breng de dag(en) erna de zelfbruiner nogmaals aan tot je wel de juiste kleur hebt. Gemiddeld blijft de kleur vier tot zes dagen zitten. Om je bruine kleurtje te behouden, kan je nogmaals gebruik maken van de zelfbruiner. Deze kan je dan om de vier á zes dagen gebruiken om de juiste kleur te behouden. Je kan kiezen voor deze soort zelfbruiners:

  • Spray
  • Gel
  • Crème

Gezicht en lichaam

Afhankelijk van wat je wilt bruinen, kan je kiezen voor een spray, gel of crème. Zo is een spray het makkelijkst als je heel je lichaam bruin wilt maken. Terwijl een crème het meest geschikt is voor je gezicht, omdat je deze nauwkeurig kunt aanbrengen. Op de bijsluiter van de zelfbruiner staat altijd hoe je deze moet gebruiken. Volg de aanwijzingen goed op om het juiste resultaat te bereiken.

  • Zorg altijd dat je de zelfbruiner op een schone huid aanbrengt. Reinig je huid goed en breng de zelfbruiner bij voorkeur aan na het douchen.
  • Wanneer je je benen wilt bruinen, zorg dan dat deze de avond ervoor onthaard zijn.
  • Je kan de zelfbruiner het beste 's ochtends aanbrengen. Met daglicht kan je beter zien of de zelfbruiner goed verdeeld is. Ook moet het vaak even intrekken, omdat je anders kans hebt op afgeven. Houd hier rekening mee met aankleden.
  • Gebruik niet teveel zelfbruiner in één keer en smeer deze niet te dik op. Het is heel belangrijk dat de zelfbruiner gelijkmatig wordt verdeeld. Je wilt tenslotte geen kleurverschil.
  • Breng de zelfbruiner niet op je haargrens en wenkbrauwen aan. Dit gaat er heel vreemd uitzien.
  • Ben je klaar met de zelfbruiner? Was je handen dan goed met zeep, anders kan de binnenkant van je handen er opeens wel erg bruin uitzien.
  • Met een zelfbruiner ben je niet beschermt tegen de zon. Je moet je dus altijd met zonnebrandcrème insmeren als je in de zon gaat zitten.

Conclusie

Met een zelfbruiner krijg je op een onschuldige manier een bruin kleurtje. Je kan je gezicht een paar tinten bruiner maken, maar ook heel je lichaam. Je hebt verschillende soorten zelfbruiners, bijvoorbeeld een spray, gel of crème. Wanneer je een zelfbruiner gebruikt, verdeel deze dan goed en gelijkmatig over de plek die je bruin wilt maken. De werkende stof in de zelfbruiner moet even een paar uur inwerken, maar daarna zal je het verschil zien! Vind je jezelf nog niet bruin genoeg? Herhaal de dag(en) erna dan het proces tot je de juiste kleur hebt bereikt. Daarna is het een kwestie van bijhouden. Gebruik de zelfbruiner om de vier á vijf dagen om de juiste kleur te behouden. Wanneer je stopt met het gebruik van de zelfbruiner, dan zal je snel weer je oorspronkelijke huidskleur krijgen.