Hoe voorkom je witte strepen op de huid na het zonnen

Witte strepen op het lichaam voorkomen en vervagen

Een bruin kleurtje krijgen in de zomer is wat iedereen wel wil. De zomer is ook hét moment om je bruine kleurtje te kunnen showen omdat je lekker in korte zomerse kleding kunt lopen. Maar er kleeft ook een groot nadeel aan waar veel mensen last van hebben, namelijk witte strepen op de huid na het zonnen! Dit grote contrast vormt geen fraai gezicht. Maar gelukkig kun je witte strepen op de huid wel goed voorkomen met onderstaande tips.

Witte strepen op het lichaam voorkomen

Topless zonnen

De beste tip om witte strepen op de huid te voorkomen, is door topless te zonnen. Je zult een perfect egaal bruin kleurtje krijgen en je hoeft je geen zorgen meer te maken om witte strepen. Maar veel mensen gaan niet graag naar een nudistenstrand en blijven alsnog achter met witte strepen op het lichaam. Je kunt echter ook topless zonnen zonder dat (veel) mensen je zien. Denk bijvoorbeeld aan een rustig strand waar bijna niemand komt. Of je kunt (als je op vakantie bent) ook varen naar een klein eilandje en daar topless liggen zonnen.

Strapless zonnen

Tegenwoordig zijn er ook strapless bikini's te koop. Strapless bikini's zijn bikini's die alleen de borsten bedekken. Ze hebben dus geen schouderbandjes. De schouderbandjes zijn toch wel de meest opvallende en meest ontsierende witte strepen die achterblijven na het zonnen, dus dan is een strapless bikini een perfecte optie die je zeker zou kunnen overwegen. En maak je geen zorgen, een strapless bikini zit strak genoeg om niet af te zakken.

Veel wisselen van bikini

Als je op vakantie mooi egaal bruin wilt worden, dan kan je het beste meerdere bikini's in verschillende modellen meenemen. Als je iedere dag gaat zonnebaden in een andere bikini, dan zullen steeds de strepen van de vorige dag verdwijnen. Neem daarom minimaal 2 à 3 bikini's mee als je op vakantie gaat. Wie iedere dag in de zelfde bikini gaat zonnen, zal de meest opvallende witte strepen krijgen omdat het contrast iedere dag groter wordt. Wil je echt maar 1 bikini meenemen? Dan kan je in ieder geval de schouderbandjes om de zoveel tijd verschuiven zodat je een zo egaal mogelijk bruin kleurtje krijgt.

Witte strepen op het lichaam vervagen

Zelfbruiner

Ben je terug gekomen van vakantie en merk je dat het je tóch niet is gelukt om witte strepen op de huid te voorkomen? Geen nood. Er zijn genoeg zelfbruiners te koop. Met een zelfbruiner kun je de witte strepen mooi bruin maken. Maar bedenk wel dat een zelfbruiner meestal na een paar dagen al vervaagd is.

Spray tan of zonnebank

Heb je het voor elkaar weten te krijgen om witte strepen op de huid van het zonnen te krijgen en zie je het gebruiken van een zelfbruiner niet zo zitten? Ook dan heb je nog een laatste optie. Je kunt je bruine kleurtje met een spray tan of zonnebank iets egaler krijgen zodat het verschil minder opvalt.

Zelf zonnebrandolie maken?

Wil je eens voor de verandering een zonbescherming gebruiken die géén chemische stoffen bevat, je huid tot maar liefst drie keer sneller laat bruinen én je huid optimaal beschermt tegen zonverbranding? In dit artikel lees je hoe je snel en gemakkelijk deze zonnebrandolie maakt!