Hoe krijg je mooie lippen

Hoe krijg je mooie lippen??

Mooie, zachte, volle verzorgde lippen, wie wilt ze niet? Maar onze lippen zijn supergevoelig, ze staan bloot aan de zon omdat de liphuid geen beschermde kleurstof kan vormen.

Verzorging

Wanneer je lippen ruw zijn en schilfertjes hebben, kan je met speciale producten de lippen peelen, bijvoorbeeld het merk Clarins heeft een speciale lippenpeeling. Een peeling maakt de lippen zacht, verzorgd de lippen en zorgt ervoor dat de schilfertjes losraken. Vervolgens breng je een verzorgende balsem aan. 2x Daags een verzorging aanbrengen is voldoende.

Trainen van de lippen

De zogenaamde gymnastiek voor de lippen heeft een ontspannend effect. Elke dag 10x A, E, I, O, U duidelijk opzeggen, dit heeft een ontspannend effect op de mimiek.

Soorten lipverzorging

Er zijn veel merken met een goede lipverzorging.

  • Clinique ‘All about lips’ is een verzorgende en kalmerende balsem.
  • Lancome ‘Primodiale optimum levres’ is een product dat ervoor zorgt dat de lippen zacht en voller aan voelen.
  • Annayake “Soin extreme levres et contour’ zorgt ervoor dat de huid aanspant en de opbouw van ’t collageen in de lippen.

Dit laatste merk ‘Annayake’ is alleen te koop bij parfumerie Douglas.

Opmaaktips voor verschillende lippen

Iedereen heeft een andere vorm mond, dat vraagt ook een andere manier van opmaken. Wanneer je volle lippen hebt staat een donkere en matte rode kleur ’t mooist. Gebruik liever geen gloss, dit maakt de lippen nog voller. Als eerste trek je de omtrek na langs de binnenrand van de natuurlijke liplijn dan vervaag je de lipliner een beetje uit en dan breng je de lipstickkleur aan. Als je smalle lippen hebt omlijn je eerst met een lipliner de boven en onderlip iets langs de buitenste contouren, dan vul je de lippen met een lipstick in. Gebruik een gloss of lipstick met glinster of glans, dan lijken de lippen voller. Wanneer je lippen wat gebogen zijn ontspan je de mond en teken je met een lipliner de natuurlijke contouren na en vervolgens kleur je de lippen in met een lipstick.

Soorten lipstick

Wanneer je de parfumerie binnen stapt zie je zoveel verschillende soorten producten voor de lippen, maar wanneer weer je nou welk product je moet gaan gebruiken? Als eerste moet je jezelf afvragen wat wil ik voor resultaat? Als je een lipstick wilt die lang blijft zitten (de hele dag) moet je ermee rekening houden dat deze lipstick wat droger van textuur is, dus dit zijn vaak de matte, droge lipsticks, Wil je meer glans dan kan je ervoor kiezen een lipstick met glans of een gloss. Hou wel rekening met ’t feit dat een lipstick dat meer glas geeft er eerder af is dan een drogere lipstick. Gebruik ook altijd een lippotlood of lipliner om de contouren van de mond mooi strak te maken en te zorgen dat de lipstick op z’n plaats blijft.

Een tip is als je van veel glans op de mond houd maar ook wilt dat de lipstick of gloss beter blijft zitten, teken de contouren van de mond en kleur de hele mond in met een lippotlood of lipliner, breng vervolgens de gloss of lipstick aan, je hebt nu de ondergrond van de lippen d.m.v. ’t potlood mat gemaakt dus langhoudend en daarover heen de gloss!

Merken met mooie lipstick en lipgloss

Dit zijn een aantal goede en mooie merken voor lipstick en lipgloss.

  • Yves Saint Laurent (mooie felle kleuren)
  • Lancome
  • Dior
  • MAC
  • Chanel