Hoe kom je aan vollere lippen

Volle en dikke lippen en lipcorrectie

Zovele popdiva's maken er gebruik van: een glimlach met volle lippen. Lippen corrigeren is tegenwoordig heel normaal. Lipcorrectie is een vrij eenvoudige ingreep onder lokale verdoving en je mag dezelfde dag naar huis. Hoe gebeurt een lipcorrectie?
 
 

Soorten lipcorrecties

Tijdelijke lipcorrectie

Bij wijze van voorproefje kan je ook kiezen voor een tijdelijke oplossing vooraleer naar een definitieve lipcorrectie over te schakelen. De duur van het effect is persoonsgebonden: gemiddeld 6 maanden.

Definitieve lipcorrectie

 • Wat de definitieve vulmaterialen voor een lipcorrectie betreft, kan men kiezen tussen de inspuiting van op silicone gebaseerde producten en lichaamseigen materiaal.
 • Enerzijds worden producten als Aquamid (een acrylaat) en PMS (een gezuiverde siliconenolie) geïnjecteerd. De samenstelling van deze vullers is gebaseerd op silicone. Deze materialen geven zeer mooie resultaten en worden niet afgebroken door het lichaam.
 • Anderzijds kan geopteerd worden voor een lipcorrectie met eigen (gezuiverd) vetweefsel. Deze methode wordt ook wel lipofilling of lipostructuur genoemd.

Lipofilling

 • Het opvullen met eigen vet: er wordt manueel vet weggezogen (liposculptuur) rond de navel, de heupen of de dijen. Met behulp van een centrifugetoestel worden de intacte, levende vetcellen daarna uit dat vetweefsel gefilterd. Deze kunnen vervolgens op de gewenste plaats ingespoten worden.
 • Eigen vetweefsel is ideaal omdat het geen allergie of vreemdlichaamreactie kan opwekken: het betreft immers eigen weefsel. Eens de vetcellen na injectie aanslaan en overleven, geeft deze techniek een blijvende opvulling.
 • Een deel van de ingespoten vetcellen verdwijnen in de eerste week na de lipofilling. Daarom wordt altijd meer ingespoten dan voor de correctie eigenlijk nodig is.

Lipofilling: postoperatieve zorgen

 • Na de ingreep treden er meestal zwellingen en bloeduitstortingen op. Eén à twee weken na de lipofilling verdwijnen deze spontaan. Omwille van de zwelling duurt het een tweetal weken vooraleer het resultaat van de lipofilling zichtbaar is.
 • Na één maand zijn de vetcellen volledig ingebouwd in het omringende weefsel.

Vermits lichaamsvet een 100% natuurlijk vulmateriaal is, geeft het nooit allergische reacties.

Elders

Lipostructuur laat toe eigen vetweefsel te gebruiken voor rimpelbehandeling van diepere rimpels, lipvergroting, jukbeenophoging, correctie van ingevallen wangen en uitvlakken van oneffenheden.

De ingreep

 • Een lipostructuur gebeurt onder plaatselijke verdoving via een insnede van enkele millimeter ter hoogte van de navel en met gebruik van speciale canulletjes kan worden afgenomen.
 • Het vetweefsel wordt vervolgens gecentrifugeerd om de levende vetcellen van rode bloedcellen te scheiden.
 • Via andere speciale canulles kunnen deze zuivere vetcellen dan worden ingebracht in het weefsel van de lippen (lipvergroting) of onder diepe plooien, bijvoorbeeld de neus-lipplooien (deze lopen van de neus naar de mondhoeken).
 • Een lichte overcorrectie is echter aangewezen omdat ongeveer 30 tot 50% van de ingespoten vetcellen verloren gaat in de eerste dagen na de injectie. Daarom kan het zijn dat een lipofilling nog eens dient herhaald te worden na drie maanden, maar in de meeste gevallen volstaat één procedure.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden