10 tips voor perfecte nagels

Inleiding

Mooie nagels dragen bij aan een verzorgd uiterlijk. Sommige mensen lijken altijd perfecte nagels te hebben. De vorm en sterkte van je nagels hangt af van je genetische aanleg hiervoor. Andere factoren hebben echter ook invloed. Je voeding, de verzorging van je nagels en de blootstelling aan schadelijke invloeden zijn hier een paar voorbeelden van. Het goede nieuws is dat je deze factoren wel degelijk kunt beïnvloeden. Voor de perfecte nagels moet je wel even goed aan de slag. Bedenk echter dat het minder moeite kost om je nagels in vorm te houden dan ze in vorm te krijgen. Met de volgende tien tips zorg je ervoor dat je nagels er goed verzorgd uitzien. Zelfs als je van nature zwakke nagels hebt, kunnen deze tips je hierbij helpen.

Tien tips voor perfecte nagels

1. Kies de vorm. De eerste stap is kiezen welke vorm je mooi vindt voor je nagels. Je kunt je nagels ovaal, vierkant of rond vijlen. Houd hierbij wel rekening met de natuurlijke vorm van je nagels. Heb je bijvoorbeeld erg vierkante nagels? Kies dan niet voor een hele ronde vorm. Vijl je nagels altijd maar in een richting om haakjes en scheurtjes te voorkomen. Het voordeel van (goed) vijlen is dat je kleine scheurtjes aan de randen van je nagels wegwerkt waardoor je nagels minder snel scheuren en langer in topconditie blijven.

2. Smeer je nagels in. Smeer je handen in met een handcrème die ook de nagels versterkt. Zo heb je heerlijk zachte handen en mooie sterke nagels. Er zijn tegenwoordig veel verschillende handcrèmes die ook je nagels verzorgen. Deze handcrèmes zijn gewoon bij de drogist verkrijgbaar.

3. Pas op met nagellak. Heb je van nature zwakke nagels? Wees dan voorzichtig met het gebruik van nagellak. Veel van deze lakken bevatten aceton wat je nagels uitdroogt. Gebruik bij voorkeur een nagellak die je nagels verhardt. Wil je een donkere kleur nagellak gebruiken? Breng altijd eerst een laagje basislak aan om te zorgen dat je nagels niet verkleuren.

4. Kies een goede nagellakremover. Gebruik nooit nagellakremover op basis van aceton. Doordat aceton je nagels uitdroogt, is het gebruik van deze nagellakremovers een aanslag op je nagels. Er zijn voldoende andere producten op de markt die minstens net zo goed werken.

5. Zorg voor witte nagels. Heb je van nature geen mooie witte nagels? Bij de drogist kun je een potloodje krijgen om je nagels mooi wit te krijgen. Het potloodje breng je aan onder je nagels. Je kunt er ook voor kiezen om een nagellak te gebruiken die je nagels witter laat lijken. Een french manicure is natuurlijk ook een optie maar kost vaak iets meer tijd.

6. Bescherm je handen tegen schadelijke invloeden. Draag rubber handschoenen als je moet schoonmaken of afwassen. Smeer je handen altijd even in nadat je ze gewassen hebt. In de winter drogen je handen snel uit. Vooral als je fietst kun je daar last van hebben. Draag in de winter dan ook altijd handschoenen om je handen tegen te kou te beschermen.

7. Eet verstandig. Je nagels hebben bepaalde bouwstoffen nodig om te groeien. Als je deze bouwstoffen niet voldoende inneemt, kun je last krijgen van broze nagels. Calcium, vitamine A en foliumzuur zijn bijvoorbeeld belangrijke bouwstenen voor je nagels. Krijg je deze voedingsstoffen met je voeding niet voldoende binnen? Slik dan vitaminepreparaten en mineralen om het tekort aan te vullen.

8. Neem af en toe een nagelbadje. Dit verzorgt je nagels en laat ze er weer perfect uit zien. Ook je nagelriemen blijven zo soepel. Bovendien week je kleine stukjes vuil onder je nagels los waardoor je nagels weer prachtig schoon zijn.

9. Verzorg je nagelriemen. Met een speciaal bokkenpootje duw je de nagelriemen terug en zien je nagels er verzorgd uit. Doe dit na een bad of na het douchen. Je nagelriemen zijn dan wat soepeler.

10. Laat je nagels glanzen. Bij veel drogisten kun je een glansvijl kopen. Deze vijl gebruik je om je nagels mooi te laten glimmen. Dit kan als voorbereiding op je nagellak maar je kunt zo ook gewoon onbedekt laten. Vijl echter niet te vaak. Je nagels worden hierdoor dunner en kunnen dan sneller breken.

Tot slot

Je nagels perfectioneren kost wel even wat tijd en moeite. Je nagels onderhouden kost echter veel minder tijd dan je nagels in vorm te krijgen. Onderhoud daarom regelmatig je nagels zodat ze in topconditie blijven.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden