Stap voor stap naar mooie zomervoeten

Inleiding

In de winter ziet de buitenwereld ze niet zoveel, maar als de zomer aanbreekt en we mogen weer slippertjes aan, dan mag iedereen ze weer zien: onze blote voeten! Maar na een winter in het duister, in warme sokken en schoenen en met mogelijk iets teveel eelt en matig onderhouden nagels, zijn je voeten nog niet klaar om getoond te worden. Er is dan ook geen beter begin van de zomer dan door het lekker verwennen en mooi maken van je eigen voeten. Hieronder een stappenplan hoe je je voeten weer toonbaar maakt voor de buitenwereld. Je zult zien hoe snel ze opknappen en hoe blij je wordt van deze frisse aanblik!

Stap 1: Schoonmaken en weken

Pak een teiltje. Kies een teiltje uit waar je voeten naast elkaar ruim in het sop kunnen. Als je een te kleine emmer hebt, zitten je voeten klem en dat voelt onprettig. Vul de teil tot je enkels met warm water. Niet te heet; de huid op je voeten is aan de bovenzijde erg dun en gevoelig. Schenk er een scheutje badolie in. Als je een lekkere bruistablet hebt, kun je deze er indoen (ipv de olie!). Blijf hier ongeveer 5 minuten inzitten. Wanneer je langer wil blijven zitten kan dat natuurlijk. Neem een leuk tijdschrift mee dat je kunt lezen. Als je heel vermoeide voeten hebt, kun je een verkwikkend wisselbad nemen. Vul een andere teil met koud water en wissel om de 3 minuten met je voeten van warm naar koud water.

Stap 2: Lekker scrubben

Neem wat scrubzout en scrub hiermee zachtjes in cirkeltjes over je gehele voet. Neem hierin ook je hiel en hakken mee. Oefen niet teveel druk uit op de bovenkant van je voet (ivm dunne huid). Als je wat meer eelt hebt, kun je hiervoor het beste een puimsteentje gebruiken. De pedicure gebruikt soms een eeltmesje of eeltvijl: gebruik deze alleen als je hierin echt geoefend bent. Zo niet kun je dit het beste overlaten aan een erkend voetverzorger.

Stap 3: Hydrateren en masseren

Neem een lekker ruikende massageolie of bodylotion en masseer hiermee je voeten. Besteed extra aandacht aan je tenen en nagelriemen. Ook het masseren van je hiel (en onder je enkel) is erg ontspannend.

Stap 4: Nagelriemen en nagels

Zorg dat je voeten goed droog zijn. Knip je nagels recht af. Als je erg ronde 'manen' in je nagels hebt, is het ook mooi om wat ronder af te knippen. Knip je nagels niet te kort: hierdoor kunnen ze ingroeien! Duw met een stomp hoekje van je knipper (of met een attribuut dat hier speciaal voor gemaakt is) je nagelriemen iets naar beneden. Vijl ook je teennagels van buiten steeds naar binnen: dus niet heen en weer.

Stap 5: Lakken!!

Neem nagellakremover en een watje en haal alle oude nagellak van je nagels af. Ook als je geen oude nagellak op je nagels hebt zitten, maak je met remover je nagels helemaal schoon en vetvrij. Kies voor een lekker zomers kleurtje nagellak: voeten mogen gezien worden! Als je voor een donkere kleur hebt gekozen, kun je het best een basis leggen met een basecoat zodat de kleur niet in je nagels trekt. Breng deze coating aan, laat 3 minuten drogen breng de kleur aan, laat weer 3 minuten drogen en breng dat een 2e laagje kleur aan. Als je wilt kun je hierna na 10 minuten nog een laagje topcoating aanbrengen ter bescherming van de nagellak.

En voilà! Trek je slippers uit de kast: je voeten mogen en kunnen gezien worden!

Links

http://www.leerwiki.nl/Hoe_krijg_je_mooie_voeten


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden