Rimpels onder de ogen voorkomen en verwijderen

Rimpels onder de ogen

De meeste mensen krijgen al op redelijk vroege leeftijd te maken met rimpeltjes onder de ogen. Dit komt omdat deze rimpels onder de ogen veel meer oorzaken hebben dan slechts huidveroudering! De huid onder de ogen is bijzonder gevoelig en hierdoor vatbaar voor rimpels, maar wanneer je weet wat de oorzaken zijn van rimpeltjes onder de ogen, kun je deze rimpels gemakkelijk voorkomen en eventueel vervagen door je leefstijl iets aan te passen.

Tips om rimpeltjes onder de ogen te voorkomen en verwijderen

  • Een van de belangrijkste manieren om vroegtijdige rimpelvorming onder de ogen te voorkomen, is door voldoende slaap te krijgen. Probeer iedere nacht 8 uur te slapen en neem eventueel (indien mogelijk) een middagdutje. Tijdens de slaap herstelt de huid waardoor rimpeltjes langer uit zullen blijven.
  • Rimpels onder de ogen zijn in feite meestal droogtelijntjes. Drink dus veel water! Probeer iedere dag minimaal 2 liter aan vocht binnen te krijgen. Tel koffie en alcoholische dranken hierbij niet mee. Drink bovendien ook veel verse citroensap; dit helpt om de huid te revitaliseren.
  • De vochtbalans van de huid kan ook van buitenaf worden hersteld! Plakjes komkommer helpen vermoeide ogen te ontspannen en ze kunnen de verschijning van rimpeltjes verminderen. Plaats de plakjes direct op de ogen en verwijder ze pas na twintig minuten.
  • Zonlicht versnelt de verschijning van rimpeltjes onder de ogen aanzienlijk! Het zonlicht op zich zorgt al voor de vorming van rimpeltjes, maar bovendien knijpen mensen vaak in hun ogen wanneer de zon fel schijnt. Dit veroorzaakt kraaienpootjes en rimpels onder de ogen. Gebruik daarom het hele jaar door een zonnecrème voor het gezicht en draag een zonnebril op dagen waarop de zon fel schijnt.
  • Vermijd alcohol, cafeïne en sigarettenrook. Blootstelling aan deze factoren zal een negatieve invloed hebben op de natuurlijke balans van de huid (en niet te vergeten de longen en het haar).
  • Vrouwen maken vaak de fout om hun rimpels minder te laten opvallen door te veel make-up te gebruiken. Dit heeft een averechts effect, omdat je hiermee alleen de aandacht extra naar de rimpels onder de ogen trekt! Bovendien zit je veel meer onder de ogen te wrijven tijdens het aanbrengen en verwijderen van de make-up – en dit kan de vorming van rimpels versnellen! Minder is in dit geval dus meer!
  • Oogcrèmes en gels helpen de verschijning van rimpeltjes te voorkomen en verminderen. Wanneer je dagelijks een ooggel gebruikt, zullen de rimpeltjes veel minder opvallen.
  • Jojoba olie vult de rimpeltjes op waardoor ze veel minder opvallen. Het effect hiervan is echter wel tijdelijk!
  • Wrijf zo min mogelijk onder de ogen. Overmatige wrijving onder de ogen kan schade aan de huid veroorzaken. Zit dus niet aan je ogen wanneer je last hebt van vermoeide ogen, maar gebruik liever oogcompressen!

Conclusie

Rimpeltjes onder de ogen kunnen al op jonge leeftijd verschijnen als je niet weet wat de redenen van deze rimpeltjes zijn! Je omgeving en leefstijl spelen hierin een grote rol en als je deze aanpast kun je rimpels onder de ogen effectief voorkomen en verwijderen!