Hoe maak je smokey eyes voor overdag

Smokey eyes voor overdag

Smokey eyes zijn prachtig voor 's avonds of wanneer je naar een feest gaat. Maar liefhebbers van smokey eyes willen deze mooie mysterieuze look ongetwijfeld ook overdag kunnen dragen! De 'gewone' smokey eyes zijn veel te overdreven voor overdag , maar met enkele aanpassingen kun je smokey eyes gemakkelijk naar school of op het werk dragen. De onderstaande tips helpen je daarom op weg om mooie smokey eyes voor overdag te maken!

Hoe maak je smokey eyes voor overdag?

  1. Allereerst is het belangrijk om een goede basis te vormen. Breng daarom, daar waar nodig is, concealer aan en gebruik vervolgens foundation en eventueel poeder. Zorg er in ieder geval voor dat donkere kringen en/of wallen, puistjes en littekens onzichtbaar zijn.
  2. Gebruik vervolgens een oogschaduwbasis, zodat de oogschaduw beter blijft zitten. Je kunt ook gewoon foundation op de oogleden gebruiken omdat dit nagenoeg hetzelfde effect geeft. Het beste is wanneer de oogschaduwbasis of foundation één tint lichter is dan je eigen huidskleur, omdat de smokey eyes dan beter tot hun recht komen.
  3. Het kiezen van de juiste kleur oogschaduw is van cruciaal belang voor smokey eyes voor overdag. Er zijn verschillende kleuren die je kunt gebruiken, maar de meest gebruikte en aanbevolen kleuren zijn grijs, violet, taupe en bruin, omdat deze prima zijn voor een ooglook voor overdag.
  4. Breng de oogschaduw met een dunne kwast op de onderkant van het bovenste ooglid aan. Besteed vooral veel tijd aan de hoeken. Breng daarboven een beetje oogschaduw in een iets lichtere tint aan. Veeg deze twee kleuren vervolgens goed uit met een schone kwast, zodat het lijkt alsof de twee kleuren in elkaar overlopen. Zorg ervoor dat de oogschaduw in de lichtere tint mooi is uitgeveegd, zodat er geen harde lijn te zien is.
  5. Nu is het tijd voor het onderste ooglid. Gebruik net eronder nogmaals de oogschaduw in de 'donkere' kleur en maak een dun lijntje. Het is belangrijk om dezelfde kleur oogschaduw te gebruike, omdat je dan de gewenst smokey eyes look krijgt. Gebruik daaronder weer de oogschaduw in de lichtere kleur laat ze in elkaar overlopen. Veeg de oogschaduw in de lichtere tint mooi uit zodat er een smokey effect ontstaat. Zorg dat je onder de ogen veel minder oogschaduw gebruikt dan erboven.
  6. Gebruik vervolgens net boven en net onder de oogleden wat eyeliner in een kleur die mooi overeenkomt met de gekozen oogschaduw om het smokey eyes effect af te maken.
  7. Gebruik nu mascara om je ogen sprekender te maken. Wees voorzichtig en veeg de mascara niet uit over de oogleden.
  8. Wanneer je smokey eyes maakt, is het van essentieel belang om altijd te kiezen voor een nude lipgloss of lippenstift. Dit houdt in dat de lipgloss of lippenstift (bijna) dezelfde kleur als je huidskleur bevat, zodat de aandacht alleen op de ogen wordt gevestigd!

Let op

Gebruik geen smokey eyes na een slechte nachtrust wanneer je last hebt van wallen of donkere kringen omdat smokey eyes daarom hun sensuele effect verliezen maar je er alleen vermoeider uit laten zien. Heb je een nachtje slecht geslapen? Ga dan voor de natuurlijke look en bewaar de smokey eyes voor een betere dag!