Arabische oog make-up

Arabische oog make-up

35719.jpegArabische oog make-up is helemaal hot! Je kunt geen mode en beauty tijdschrift meer open slaan zonder Arabische oog make-up te kunnen bewonderen. In de Verenigde Staten zijn de 'Arab eyes' al een echte trend en er zijn honderden (zo niet duizenden) tutorials voor Arabische oog make-up te vinden op het internet. In Europa begint de belangstelling voor Arabische oog make-up inmiddels ook flink toe te nemen. Arabische oog make-up zorgt er namelijk voor dat de ogen groter lijken en, je kunt er niet omheen, Arab eyes zijn super verleidelijk. En het leukste is dat je er niet eens Arabisch voor hoeft te zijn! Arabische oog make-up staat vrijwel elke meid goed. Hieronder kun je lezen hoe ook jij mooie Arab eyes kunt creëren.

Wat heb je nodig voor Arabische oog make-up?

Er zijn bepaalde make-upproducten die altijd worden gebruikt bij Arabische oog make-up, zoals zwarte eyeliner of oogpotlood en zwarte mascara of, nog beter, nepwimpers zodat de ogen veel groter lijken. Arabische oog make-up bevat meestal donkere of opvallende kleuren (zie foto's boven). Je bent dus vrij om te experimenteren met de kleuren die je leuk vindt of die je momenteel in huis hebt. Het beste is als je een oogschaduw palette hebt met veel kleuren oogschaduw zodat je meerdere kleuren kunt combineren of meerdere tinten van dezelfde kleur kunt gebruiken. Verder heb je genoeg oogschaduwkwastjes nodig omdat je met meerdere kleuren oogschaduw gaat werken. Je kunt ook nog oogschaduwbasis gebruiken. Deze breng je als eerste aan op de oogleden, zodat het oogpotlood en oogschaduw langer blijven zitten.

Arab eyes, hoe maak je ze?

  1. De eerste stap voor mooie Arab eyes is het reinigen van de huid. Breng vervolgens een vochtinbrengende crème aan.
  2. Als je normaal gesproken foundation gebruikt, doe dat nu ook. Je huid wordt er mooi egaal door zodat de aandacht meer naar de ogen wordt getrokken. Als je er vermoeid uitziet, kun je best ook een concealer gebruiken omdat Arab eyes minder mooi zullen staan bij een vermoeide blik.
  3. Heb je een oogschaduwbasis in huis? Breng deze dan aan over de oogleden en verdeel hem goed. Als je geen oogschaduwbasis hebt, kun je ook wat foundation gebruiken.
  4. Nu is het tijd voor het oogpotlood of eyeliner. Trek een strakke lijn om de ogen heen. Wat opvalt bij Arabische oog make-up, is dat het lijntje aan zowel de binnenkant als de buitenkant wat uitloopt. Dit zorgt voor een mooie exotische oogopslag en de ogen lijken er groter door. Wees dus niet bang om het lijntje door te laten lopen, maar zorg er wel voor dat de lijnen mooi strak eindigen. Als je voor een sexy oogopslag wil gaan, dan kan je het best zwarte eyeliner gebruiken. Voor een zachtere oogopslag gebruik je een andere kleur zoals bruin of taupe.
  5. Trek nu een lijntje op de binnenste oogleden voor een nog intensere blik.
  6. De basis heb je nu gemaakt. De mogelijkheden zijn vanaf dit punt eindeloos. Wat je vaak ziet bij Arabische oog make-up, is dat er net onder de wenkbrauwen een highlighter of heel lichte kleur oogschaduw wordt gebruikt om de ogen er frisser uit te laten zien. Verder zie je vaak dat de oogschaduw van onderen donker begint, maar steeds lichter wordt naar boven toe en vaak over loopt in andere kleuren, net als bij smokey eyes.

Tips bij Arabische oog make-up

  • Wat opvalt bij vrouwen met Arabische oog make-up, is dat hun wenkbrauwen er altijd heel netjes en strak uitzien. Epileer je wenkbrauwen daarom goed en breng ze mooi in model met een wenkbrauwborsteltje en wenkbrauwpoeder of een wenkbrauwpotlood.
  • Arabische vrouwen combineren Arabische oog make-up vaak met een lippenstift of lipgloss met een oranje ondertoon. Omdat hun huid iets donkerder is, staat het vaak erg goed in combinatie met Arab eyes. Bij blanke (Westerse) vrouwen staat dit soms een beetje overdreven bij Arab eyes. Een lichtroze of nude (huidskleur) lipgloss of lippenstift staat dan veel leuker omdat de aandacht alleen naar de ogen wordt getrokken!
  • En wees vooral niet bang om te experimenteren met Arabische oog make-up. Het kan best even duren voordat je er achter bent welke kleuren je het beste staan. Gebruik ook eens felle kleuren gecombineerd met donkere kleuren. Deze combinatie is vaak erg mooi bij Arabische oog make-up. Je kunt meer inspiratie halen uit tijdschriften of foto's en tutorials op het internet.

Tot slot: Gemak van uitvoering

De schoonheid van deze look zit het gemak van de uitvoering. U kunt deze look combineren met zowel Indische als Europese kledij. Hou de lippen licht of naakt en laat de ogen het middelpunt van de aantrekkingskracht zijn. Deze look is betoverend en past bij zowel lang haar als kort, of opgestoken of langdragend. Dus waar wacht je op? Laat het feest beginnen.

Link: Hoe maak je Smokey eyes