De zeven schoonheden

Inleiding

De zeven schoonheden zijn al eeuwen oud. Ze worden gezien als tekenen van schoonheid. Het zijn uiterlijke kenmerken in het gezicht die als pure schoonheid werden gezien. Tegenwoordig hecht niemand meer veel waarde aan de zeven schoonheden. Een strak figuur en een mooie egale huid zijn vaak veel belangrijker. Het gaat tenslotte om het totaal plaatje. Toch is het leuk om te kijken of je zelf één van de zeven schoonheden hebt. Hieronder staan de zeven schoonheden beschreven. Hoeveel van de zeven schoonheden heb jij?


Hier onder de zeven schoonheden

1) Donker haar en blauwe ogen of de andere variant licht haar met bruine ogen. Of redelijk onbekend rood haar met groene ogen.

Deze combinaties horen bij de zeven schoonheden omdat ze niet veel voorkomen. Het geeft mensen een aparte uitstraling. Beroemdheden zoals Courtney Cox, Katie Holmes en Hugh Grant hebben deze combinatie.


2) Lange en gekrulde wimpers

Door lange en gekrulde wimpers lijken je ogen groter en sprekender. Dit is iets wat het merendeel van de vrouwen graag wil. Toch heeft maar een klein deel van de vrouwen van nature lange en gekrulde wimpers. Daarom hoort het bij de zeven schoonheden. Maar lange leve de mascara, hierdoor hoeft geen enkele vrouw meer korte, afgestompte wimpers te hebben! En met gebruik van de wimperkruller kan er nog een mooie krul in worden gebracht ook.


3) Spleetje tussen de tanden

Het hoort toch echt bij de zeven schoonheden, maar de meeste mensen zijn er niet blij mee. Een mooi recht en wit gebit wordt veel mooier gevonden dan het spleetje. Met behulp van de beugel laten de meeste mensen hun gebit recht zetten. Toch hoort het spleetje bij de zeven schoonheden omdat het niet vaak voorkomt en juist omdat het niet perfect is wordt het als een schoonheid beschouwd. Madonna is de bekendste met een spleetje.


4) Sproeten

Sproeten zijn goedaardige vlekjes. Ze komen het meest voor in je gezicht en op je armen en schouders. Er zijn veel mensen die sproeten krijgen als ze in de zon hebben gezeten, dit worden ook wel zomersproeten genoemd. Als er dan weer minder in de zon wordt gezeten dan verdwijnen ze weer. Mensen die permanent sproeten hebben zijn er niet altijd even blij mee. Het mode ideaal van nu wilt een egale huid zonder vlekken en oneffenheden. Sproeten komen vooral voor bij mensen bij een lichte huid en mensen met rood haar.

Beroemdheden met sproeten zijn Nicole Kidman, Julianne More en Lindsay Lohan


5) Moedervlekje boven de lip

Vroeger werd het moedervlekje boven de lip als enorme schoonheid gezien. Na Marilyn Monroe maakten veel vrouwen zelf hun moedervlekje. Het maakt niet uit of hij aan de rechter of linker kant zit. Na marilyn Monroe is supermodel Cindy Crawford er bekend mee geworden.


6) Amandelvormige ogen

Het is al uit de naam te halen, maar amandelvormige ogen zijn ogen in de vorm van een amandel. Over het algemeen beter genomen grote sprekende ogen. Gelukkig kan men tegenwoordig met make-up ook hun ogen groter later lijken. Ogen worden gezien als het belangrijkste aan het gezicht omdat het vaak het eerste is waar mensen naar kijken. Hoe groter de ogen, hoe mooier. Angelina Joli en Kate moss zijn bekendheden met deze ogen.


7) Kuiltjes in de wangen

Als laatste van de zeven schoonheden wordt genoemd de kuiltjes in de wangen. Deze kuiltjes komen vooral te voorschijn als men lacht. Het geeft iemand een bijzonder en vaak ook schattig gezicht. Een beroemd iemand met kuiltjes in haar wangen is Cheryl Cole.


Tot Slot

Er zijn nog een paar schoonheden die niet officieel bij de zeven schoonheden horen maar die toch vaak genoemd worden. Denk hierbij aan mondhoeken die omhoog wijzen, een bleke huid en loenzen.

Toch wordt iemand niet automatisch als een schoonheid gezien als zij meerdere schoonheden heeft en iemand is niet bij voorbaat geen schoonheid als zij geen van de zeven schoonheden heeft. Kenmerken van de zeven schoonheden maakt iemand net wat specialer. Het zijn kenmerken die niet vaak voorkomen, maar of je er echt een schoonheid door wordt?