De beste make-up tips bij huidproblemen

De beste make-up tips bij huidproblemen

Make-up kan in veel situaties een echte redder in nood zijn, vooral wanneer we te maken hebben met verschillende huidproblemen. Denk maar eens aan puistjes, een glimmende huid of rimpeltjes. Door de juiste technieken van opmaken toe te passen, zal niemand er meer iets van zien. Het enige wat je nodig hebt, zijn de juiste hulpmiddelen en onderstaande make-up tips!

Huidprobleem 1: rode vlekken, rode puistjes of zichtbare bloedvaten

Een herkenbaar probleem voor velen: rode vlekken in het gezicht na een slechte nachtrust of in periodes van een overmatige blootstelling aan stress. Bovendien zijn er vaak wel kleine bloedvaten of rode puistjes zichtbaar. Gelukkig is er echter een simpel trucje waardoor je de rode plekken in het gezicht nagenoeg niet meer ziet. Wanneer je een groene concealer op de rode gebieden aanbrengt, zal de groene kleur als het ware de roodheid direct onzichtbaar maken. Rood en groen zijn namelijk complementaire kleuren. Je gaat als volgt te werk; reinig je gezicht en smeer je dagcrème op. Breng de groene concealer vervolgens uitsluitend op de rode gebieden aan. Je zult zien dat de rode gebieden in het gezicht dezelfde kleur als je eigen huidskleur zullen aannemen.

Huidprobleem 2: grote poriën

Veel vrouwen hebben last van grove poriën die je vaak zelfs door de make-up heen ziet. Een goede tip hierbij is om het gezicht wekelijks te stomen. Daarnaast kun je poriën met make-up wél verbergen met een simpel trucje! Warm de foundation op met je handen voordat je deze aanbrengt op het gezicht. Hierdoor zal de foundation sneller intrekken en zal de huid er egaler uitzien.

Huidprobleem 3: bleke huid

Een natuurlijke look is 'in', maar helaas is het voor vrouwen met een bleke teint vaak moeilijk om er natuurlijk uit te zien. Vrouwen met een bleke gelaatskleur gaan vaak voor de 'healthy look' en kiezen daarom vaak een foundation die eigenlijk te donker is voor hun huid. Het nadeel hiervan is dat je direct ziet dat je foundation gebruikt, en hierdoor gaat het natuurlijke aspect van de foundation direct al verloren. Om er fris en gezond uit te zien, kun je een klein trucje toepassen. Meng je foundation met een getinte dagcrème of serum. De getinte dagcrème zal de huid er direct gezonder uit laten zien en een de actieve bestanddelen van de serum reflecteren het licht zodat je er weliswaar nog steeds bleek, maar in ieder geval wel gezond uitziet.

Huidprobleem 4: glanzende huid

Veel vrouwen hebben te maken met een glanzend gezicht vanwege overmatige talgproductie. Dit is prima te camoufleren met een matte olievrije foundation, poeder en blotting paper. Blotting paper zijn kleine papiertjes die het overtollige talg van je gezicht halen, maar de make-up zelf intact laten. Vind je dit teveel werk? Dan is de Clarins Teint Éclat Lissant foundation een absolute aanrader. Wanneer je deze foundation op hebt, lijkt het alsof je van nature een perfect egale huid hebt omdat alle oneffenheden direct verdwijnen. Bovendien blijft je gezicht de hele dag glansvrij, zelfs in de zomer!

Huidprobleem 5: donkere kringen

Veel mensen hebben een erfelijke aanleg voor donkere kringen. Bovendien kunnen donkere kringen verergeren bij een ongezonde leefstijl, slechts nachtrust of blootstelling aan stress. Het is vrij lastig om donkere kringen te camoufleren, maar het is echter wel mogelijk. De truc die je hiervoor kunt toepassen, is eerst foundation opdoen. Vervolgens gebruik je een roze concealer die 1 à 2 tinten lichter is dan je eigen huidskleur. Breng de concealer op de donkere kringen aan. Je zult zien dat het blauw minder opvalt vanwege de roze ondertoon van de concealer. Eindig vervolgens weer met een laag foundation. Een veelgemaakte fout die vrouwen hierbij maken, is het gebruiken van een lichte foundation zonder roze ondertoon. Het gebied onder de ogen krijgt dan een grijsachtige tint.

Conclusie

Bleek, glanzend en vlekkerig is hoe veel vrouwen hun huid omschrijven. Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een egale huid, maar met bovenstaande tips ziet je huid er iedere dag egaal uit op een natuurlijke manier!