Tips voor lange, verleidelijke wimpers

Lange wimpers

Lange, gekrulde wimpers zijn een van de zeven schoonheden. Helaas is lang niet iedereen gezegend met mooie wimpers. Jammer, want mooie wimpers zorgen voor een verleidelijke uitstraling. Gelukkig kun je tegenwoordig heel veel doen om toch prachtige, verleidelijke wimpers te hebben.

Tips en trucs

Met een paar simpele handelingen kun je veel doen om mooie wimpers te krijgen.

  • Schaf een wimpertang aan. Een wimpertang is verkrijgbaar bij elke goede drogist. Ondanks dat een wimpertang eruit ziet als een middeleeuws martelwerktuig, is het heel effectief. Gebruik de wimpertang altijd voordat je mascara aanbrengt. Als je de wimpertang gebruikt terwijl je mascara op hebt, is er een kans dat je wimpers breken. Zet de wimpertang ongeveer halverwege je wimpers en knijp voor vijf seconden. Verplaats de wimpertang ongeveer op driekwart van je wimpers en knijp voor vijf seconden. Herhaal deze stappen indien nodig. Als je erg stugge wimpers hebt, kun je de wimpertang verwarmen met je föhn. Dan blijft de krul veel beter zitten. Pas wel op dat je de wimpertang niet te heet maakt.
  • Kies een goede mascara. Heb je lange, dunne wimpers? Dan ga je natuurlijk voor een mascara die volume brengt. Breng een dun laagje aan en laat het goed drogen. Breng hierna nog een of meerdere lagen aan.
  • Maak 's ochtends en 's avonds je ogen en je wimpers altijd goed schoon. Als je vaak met mascara op gaat slapen, kunnen je wimpers op een gegeven moment gaan afbreken. Gebruik ook producten die geschikt zijn voor je ogen. Als je erg agressieve producten gebruikt, kunnen je wimpers droog en bros worden en zullen ze ook gemakkelijker breken. Vermijd dus zoveel mogelijk producten die alcohol bevatten.
  • Voor een tijdelijk effect kun je nepwimpers gebruiken. Wees hier altijd wel heel erg voorzichtig mee want bij verkeerd gebruik kunnen ze je eigen wimpers beschadigen. Laat je altijd goed informeren voordat je nepwimpers aanbrengt.
  • Je kunt met eyeliner of oogpotlood een streepje langs je wimpers trekken om ze iets voller te laten lijken. Als je niet graag veel make-up draagt, kun je met een bruin of zwart oogpotlood voorzichtig wat kleur tussen je wimpers aanbrengen.

Andere opties

Ben je na deze tips nog steeds niet tevreden met je wimpers? Er zijn nog wat maatregelen die je kunt nemen om mooie wimpers te krijgen. Deze maatregelen zijn echter wel wat drastischer. Gebruik deze maatregelen alleen als je wimpers erg kort of dun zijn.

  • Een medicijn voor staar bleek een fijne bijwerking te hebben. De wimpers van mensen die dit product gebruikten, werden langer en voller. Inmiddels is het product onder de naam Latisse op de markt gebracht als middel om lange, volle wimpers te krijgen. Pas wel op met het gebruik hiervan. Laatst werd bekend dat gebruikers minder prettige bijwerkingen meldden. Zo zou het de kleur van je ogen kunnen veranderen en haargroei op vreemde plekken kunnen veroorzaken.
  • Een wimpertransplantatie is tegenwoordig ook een optie om mooie, lange wimpers te krijgen. Hierbij wordt er haar op je bovenste ooglid getransplanteerd. Je moet je wimpers in het vervolg wel eens in de zoveel tijd bijknippen. Vanzelfsprekend is deze maatregel alleen geschikt voor extreme gevallen.

Tot slot

Vind je het teveel werk om elke dag je wimpers te behandelen of zijn mooie wimpers voor jou gewoon niet weggelegd? Geen nood, leg met behulp van make-up de nadruk op een ander aspect van je gezicht. Draag bijvoorbeeld een mooie kleur lippenstift of accentueer de vorm van je ogen in plaats van op je wimpers te focussen.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden