Natuurlijke facelift met cosmetische acupunctuur

De eeuwige jeugd

We willen er allemaal goed blijven uitzien. We verzorgen ons goed, gebruiken de beste anti-rimpel crème, beschermen onze huid tegen het zonlicht met een hoge SPF factor, scrubben en zorgen dat we goed gekleed voor de dag komen. Dure make-up, trucjes om het beste van ons zelf naar voren te halen en natuurlijk als finishing touch een heerlijke parfum. We willen er eigenlijk een stuk jonger uitzien dan we werkelijk zijn. Wie vindt het niet fijn als mensen je complimenteren over je uiterlijk? Het doet je immers goed te horen als mensen je jonger schatten dan je in werkelijkheid bent. En toch komt er een moment waarop je duidelijk de tekenen ziet van het ouder worden: rimpels, een verslapte huid en een vale huid. We gaan ons oriënteren op Botox of zelfs een facelift, maar iets houdt ons tegen. We willen het liefst een natuurlijke facelift, zonder operaties.

De nadelen van een operatieve facelift

Het grootste nadeel van een operatieve facelift is voor velen de prijs. Wanneer we kiezen voor een mini facelift, dan zitten we al gauw aan een bedrag van rond de 3000 euro. Dit bedrag wordt, wanneer het gaat om een esthetische ingreep, niet door de verzekeraars vergoed. Alhoewel het effect enige jaren aanhoudt, zal je na verloop van tijd merken dat het effect minder wordt en wellicht opnieuw een facelift overwegen. Een ander nadeel is, dat er mogelijk complicaties optreden. Een facelift is een pijnlijke aangelegenheid, die gepaard gaat met zwellingen en blauwe plekken waarvan de herstelperiode enige tijd in beslag neemt. Daarnaast bestaat het risico van infecties met alle gevolgen van dien. De grootste angst is echter, dat de operatie mislukt en er al dan niet blijvende verminking optreedt. Er moet toch nog een andere mogelijkheid zijn om er jonger uit te zien zonder een operatieve ingreep?

Acupunctuur

Acupunctuur is inmiddels vrijwel bij iedereen bekend. Acupunctuur komt oorspronkelijk uit China en valt onder de Traditionele Chinese Geneeswijzen. Het doel van de behandeling is het energie niveau van de meridianen te herstellen. Wanneer er sprake is van een verstoring in het energieniveau, dan kunnen er klachten ontstaan. Bij een behandeling worden zeer dunne naaldjes geplaatst op acupunctuurpunten, waardoor de energie weer vrij kan gaan stromen. De behandeling is volkomen pijnloos. Je voelt slechts een klein prikje wanneer de naald wordt geplaatst. De acupuncturist kijkt niet alleen naar de lichamelijke klachten, maar beziet lichaam en geest als geheel. Mensen met bijvoorbeeld allergieën, hoofdpijn, RSI, huidaandoeningen en darmklachten kunnen veel baat hebben bij een acupuncturist. Sinds kort wordt acupunctuur ook in gezet als schoonheidsbehandeling.

Cosmetische acupunctuur

Ook bij de cosmetische acupunctuur wordt niet alleen naar de ‘buitenkant’ gekeken. Als het goed is, wordt er een pols- en tongdiagnose verricht. Als je niet lekker in je lichaam of geest zit, dan komt dat ook tot uitdrukking in je gezicht. Wanneer de gezichtsdiagnostiek heeft plaatsgevonden, dan weet de acupuncturist al veel te vertellen over de conditie van je organen. Wanneer er sprake is van energietekorten of disbalans van sommige organen, dan is dat ook terug te zien in je gezicht. Gevolgen: wallen, rimpels, vochtophoping, donkere kringen, ouderdomsvlekken en een slappe huid. Bij een behandeling is het dus mogelijk, dat niet alleen naaldjes worden geplaatst in het gezicht. Het effect: verbetering van de collageen productie, betere doorbloeding en hydratatie van de huid. Het resultaat is een jonger uitziend en stralender gezicht. Het effect is subtieler en je karakteristieke gelaatstrekken blijven volledig behouden.

Het aantal behandelingen

Over het algemeen zijn er tussen de 7 en 12 behandelingen nodig om een zo optimaal mogelijk effect te krijgen. Bij voorkeur verdient het aanbeveling om je minimaal 1 keer per week te laten behandelen. Wanneer de behandeling is afgelopen, dan is het verstandig om regelmatig terug te gaan voor een ‘onderhoudsbeurt’, waardoor het effect langer kan worden behouden. Het effect van cosmetische acupunctuur blijft tussen de 2 tot 5 jaar behouden.

De kosten van een natuurlijke facelift met acupunctuur

Het eerste consult is meestal prijziger dan de vervolgconsulten. Dit heeft te maken met het feit, dat bij het eerste consult een uitgebreid onderzoek plaatsvindt. Naast de pols- en tongdiagnose wordt ook gevraagd naar medicijngebruik en doorgemaakte ziektes. De prijs van vervolgconsulten varieert tussen de € 50,00 en € 150,00 voor een behandeling van 1 tot 2 uur. Ook dit is natuurlijk niet goedkoop, wanneer je je realiseert dat je meerdere behandelingen moet ondergaan. Het voordeel is wel, dat door veel ziektekostenverzekeraars acupunctuur (gedeeltelijk) wordt vergoed.

Conclusie

Het behoud van de karakteristieke gelaatstrekken is voor veel vrouwen ontzettend belangrijk. Daarnaast is natuurlijk het grote voordeel, dat je na een behandeling gewoon door kunt gaan met je dagelijkse bezigheden en is er geen sprake van littekenvorming. Afhankelijk van je levensstijl zal het effect enige jaren aanhouden. Wanneer je er jonger wilt uit zien zonder een operatie met kans op complicaties, dan biedt een cosmetische facelift met acupunctuur dus een uitstekend alternatief.