Hoe kom ik van die donkere haartjes boven mijn lip af

Inleiding

Niets is zo onzekermakend als donkere zwarte donshaartjes op je bovenlip. Bij een man (boven de 40 jaar) is het meestal geen probleem als zich een snor ontvouwt, maar bij een vrouw is het toch minder mooi. Je hebt het niet altijd voor het zeggen, dus als het er zit, moet je het er mee doen. Maar er zijn nog wel wat mogelijkheden om je van deze ontsierende haargroei te ontdoen. De behandelmethoden gaan van dingen die je eenvoudig zelf kunt doen, tot (soms kostbare) behandelingen bij een (schoonheids)specialist. Als de haartjes je niet in de weg zitten, zou ik het lekker zo laten. Frida Kahlo schilderde zichzelf ook altijd met beharing op de bovenlip: dus niet altijd iets om je voor te schamen! Voor de vrouwen die hier toch wel vanaf willen, volgen hieronder wat mogelijkheden.

Zelf doen

Een aantal eenvoudige handelingen kun je zelf doen:

Ontkleuren/ blonderen

Bij de drogist kun je speciale cremes kopen waarmee je de donshaartjes op je bovenlip bleekt/ blondeert. Vaak bevatten deze redelijk agressieve ontkleuringsmiddelen, dus test de creme eerst op een plek aan de binnenkant van je arm. Ga niet aan de gang met blondeermiddelen die voor je hoofdhaar zijn bedoeld, of met andere bleekmiddelen. De huid onder je neus is zeer kwetsbaar en daarmee maak je mogelijk meer stuk dan je lief is.

Ontharingscreme

Ook te koop bij de drogist zijn de ontharingscremes. Kijk even goed op de verpakking wat de bestanddelen zijn en laat je anders even voorlichten door een medewerker. Ook hierbij het verstandig om de creme eerst even uit te proberen op de binnenkant van je arm. Sommige cremes ruiken zeer onprettig. Mocht je dit een probleem vinden, de creme zit toch wel een tijdje onder je reukorgaan, dan kun je beter overal eerst even aan ruiken.

Harsen

Om te harsen zijn er meerdere produkten op de markt, zoals vloeibare hars, harsstrips etc. Laat je even goed voorlichten in de winkel of op de markt (of bij een schoonheidssalon). je brengt de harsstrip (of gewone hars) aan op je lip en trekt het dan met een doekje eraf. Doordat de hars zich ook aan je bovenlip hecht en je dit met geweld los moet trekken, kan het zijn dat je huid sneller verouderd. Doe dit daarom dan ook niet te vaak!

Epileren

Met een pincet kun je zelf de zwarte haartjes verwijderen voor een spiegel. Hierna voelt je lip wat branderig aan en zal hij ook wat rood en opgezwollen zijn. Je kunt je lip koelen met een ijsblokje.

Laten doen

Schoonheidsspecialiste

Wat je zelf kunt, kan de schoonheidsspecialiste natuurlijk ook, alleen dan tegen betaling en misschien beter aangezien zij er voor opgeleid zijn. Het voordeel is dat het voor je gedaan wordt en dan zij goed op je gezicht kan kijken en meer middelen heeft om je te helpen. Ook beheersen zij mogelijk meerdere methoden van epileren (zoals met speciale pincetten of lange draden waarmee ze de haartjes verwijderen).

Epilfree

Een behandeling op basis van enzymen. Na 8 tot 12 behandelingen (a 30 euro, dd 4 juli 2011) zouden de haartjes weg moeten blijven...

Laseren

Als je echt veel haargroei hebt en het stoort je enorm, kun je het bij de schoonheidsspecialiste ook weg laten laseren. Dit zijn best dure behandelingen en je hebt niet de garantie dat het terugkomt, maar dat heb je bij de rest ook niet natuurlijk. Laat je goed adviseren door de schoonheidsspecialiste!


Reacties (1)

Reageer
Saeah reageerde 10 jaar geleden
19 Apr 21:33
Ik gebruik zelf blondeercreme die uitstekend werkt voor het lichter maken van kleine haartjes op mijn gezicht en lichaam
zie link>> huidverzorging.extreme-beautylife.nl/index.php?route=product/product&path=64&product_id=1384