Doe een kleurenanalyse

Kleurkeuze

Sta je wel eens twijfelend voor de spiegel omdat je niet weet of een kleur jou wel mooi staat? De juiste kleur kiezen is vaak moeilijker dan verwacht. Ieder persoon is anders en bij ieder persoon staan weer andere kleuren mooi. Hier is een simpele oplossing voor: doe een kleurenanalyse.

Kleurenanalyse

De juiste keuze voor de kleuren van je kleding kan heel veel effect hebben op je uiterlijk. Kleuren die jou goed staan, laten je huid stralen en je ogen goed uitkomen. Kleuren die je niet staan, kunnen het tegenovergestelde effect hebben. Je ziet er grauw en ongezond uit en in het ergste geval lijk je wel jaren ouder. Bij een kleuranalyse worden er op basis van je huidskleur, je haarkleur en de kleur van je ogen een aantal kleuren geselecteerd die jou bijzonder flatteren. Handig dus om te doen voordat je uitgebreid gaat shoppen. Bij een kleurenanalyse wordt er over het algemeen onderscheid gemaakt tussen de volgende  vier typen. 

  1. Wintertype. Je bent een wintertype als je donker haar en donkere ogen hebt. Je huidskleur van varieert van bleekroze tot een wat olijfachtige kleur. Een voorbeeld van een wintertype is Courtney Cox.
  2. Lentetype. Heb je blond of roodachtig haar? Grote kans dat je een lentetype bent. Lentetypes hebben vaak blauwe of lichtbruine ogen. Vaak hebben zij ook sproetjes en een lichte huid. Bracha van Doesburg is een voorbeeld van een lentetype.
  3. Zomertype. Zomertypes hebben een wat lichtere huid en vaak blond haar. De haarkleur kan soms ook wel wat donkerder zijn. De kleur van de ogen varieert van blauw tot bruin. Hayden Panettiere is een voorbeeld van een zomertype.
  4. Herfsttype. Als je donkere haren en groene of bruine ogen hebt, dan is er een grote kans dat je een herfsttype bent. Een herfsttype heeft ook een wat donkere huidskleur. Een voorbeeld van een herfsttype is Jennifer Lopez.

Nu je weet welk type je bent, kun je de kleuren van je kleding en make-up gemakkelijk uitzoeken. Bij elke type staan bepaalde kleuren namelijk het mooist. Ook is het handig om te weten bij welke kleuren je zo ver mogelijk vandaan moet blijven.

Het wintertype

Mooie, krachtige kleuren laten jouw ogen en huidskleur het beste uitkomen. Denk bijvoorbeeld aan helderrood, felblauw en smaragdgroen. Ook zwart staat jouw fantastisch. Matte kleuren kun je het beste vermijden. Kies voor je make-up vooral producten met een roze ondertoon. Geeltinten kun je in je make-up het beste niet gebruiken. Een beetje blusher en een knalrode lippenstift staan jouw fantastisch. Grote kans dat jij een klassieke schoonheid bent.

Het lentetype

Pasteltinten staan je heel erg mooi. Vooral de verschillende soorten groene pasteltinten laten jouw huid helemaal stralen. Ook met alle tinten blauw kom jij goed weg. Probeer erg donkere kleuren te vermijden. Zo is zwart voor jou al helemaal geen aanrader. Gebruik bij je make-up goudtinten. Probeer je make-up natuurlijk te houden. Dat staat jou het beste.

Het zomertype

Ook jou staan zachte, pasteltinten het beste. Denk hierbij aan oudroze, pastelgroen of lichtblauw. Vermijd erg felle kleuren zoveel mogelijk. Warme kleuren zijn over het algemeen ook voor jou niet weggelegd. Vooral geel en oranje kun je het beste niet dragen. Jouw stijl is wat ingetogener. Gebruik het liefst make-up met een roze ondertoon. Bij jou staat een natuurlijke look prachtig.

Het herfsttype

Zoals te verwachten staan warme herfstkleuren jou geweldig. Denk bijvoorbeeld aan rood, bruin en oranje. Krachtige en intense kleuren zijn helemaal jouw ding. Paars en groen staan jou overigens ook prachtig.  Probeer kleuren als roze en helderwit te vermijden. Gebruik make-up met een warme ondertoon. Koper en goud kun je ook goed in je make-up gebruiken.

Bij twijfel

Soms is het moeilijk om te bepalen tot welk type jij behoort. Het kan zijn dat je net overal tussenin valt. Dit lijkt echter maar zo te zijn. In principe is iedereen in een van deze vier groepen te plaatsen. Wil je erg graag weten welke kleuren jou staan? Laat dan een professionele kleurenanalyse uitvoeren. Dit is altijd veel persoonlijker. Je krijgt veel meer en beter toegepast advies. Bij twijfel over je kleurenkeuze kan dit zeker een aanrader zijn.