Als je babykleding koopt waar let je dan op

Babykleding kopen

Heel veel verschillende mensen kopen babykleding. De oma doet dit als een kado, vriendinnen vanwege een verjaardag of kraamkado en jij omdat je zwanger bent. Maar waar let je nu op als je babykleding koopt? Natuurlijk naar het materiaal, welke maat heb ik nodig en wat voor soort babykleding draagt mijn baby nu op welke leeftijd. Het allerbelangrijkste is natuurlijk als je babykleding koopt voor een vriendin dat je goed uitzoekt waar haar smaak is. Niets is erger dat je aankomt met lading babykleding en het valt niet in de smaak. Goed uitzoeken welke kleuren ze leuk vindt en wat voor materiaal. Zelf geef ik de voorkeur aan katoenen babykleding bijvoorbeeld.

Babykleding en Zwanger

Als je op zoek bent naar babykleding voor iemand die zwanger is hou er dan rekening mee dat de baby erg snel uit maat 50 groeit. Daarbij geven veel mensen natuurlijk maat 50 of maat 56 als kado, waarop de moeder zelf maat 62 moet gaan kopen en dat is natuurlijk zonde. Overleg met de moeder in spee welke maat ze nog nodig heeft en of dit wellicht meer broekjes zijn dan truitjes. Een baby groeit snel en is vrij snel uit de begin maatjes gegroeid. Ben je zwanger wacht dan met babykleding kopen want je krijgt namelijk veel babykleding kado. Bedenk daarbij ook dat een baby die net is geboren niet echt verschillende nacht-en dagkleding draagt. Vaak draagt een baby op de dag een rompertje of een truitje met een broekje. In de nacht kun je jouw baby eventueel in een trappelzakje of slaapzakje laten slapen. Het is wel belangrijk dat de babykleding comfortabel zit.

Babykleding van oma en vriendinnen

Voor Oma is het heel verleidelijk om dat leuke jurkje of winterjasje mee te nemen voor haar kleinkind. Hou er rekening mee dat baby’s nog geen echte kinderkleding dragen. Per slot van rekening slapen baby’s de eerste maanden veel en liggen in een kinderwagen of maxicosi. Een winterjasje begint vaak vanaf maat 74 tot maat 86. En schoenen vanaf het moment een baby buiten kan lopen. Wel kun je leuke babyslofjes kopen want baby's houden van warme voetjes. Hou er ook rekening mee dat je let op het seizoen qua temperatuur zodat je niet te warme babykleertjes koopt. Het beste is om altijd in laagjes te werken dan kun je makkelijk wat uittrekken of aandoen.

Babykleding en het materiaal

Babykleding moet makkelijk te wassen zijn want erg lang schoon blijft het niet. Uitgangspunt bij babykleding is katoenen kleding en vermijdt polyester. Als je bij Polyester een vuurtje houdt dan vat dit onmiddelijk vlam en katoen schroeit dus dan kun je er nog op tijd bij zijn. Daarnaast draagt babykleding van katoen gewoon heel lekker en daar is je de baby ook enorm blij mee. Ook babykleding van badstof is enorm populair. Let er ook op dat de babykleding praktisch is met aan- en uitkleden zoals bijvoorbeeld met klitteband. Vaak zie je ook drukknoopjes bij de nek of aan de onderkant van een rompertje. Met name dit laatste is handig als je de luier wilt verwisselen wat je toch een paar keer per dag doet.

Babykleding merken

Welke babykleding merken worden nu online het meeste verkocht. We zetten deze eens op een rijtje want er zijn behoorlijk veel babykleding merken vertegenwoordigd online.

 • Noppies babykleding
 • Lief babykleding
 • Oilily babykleding
 • Cakewalk babykleding
 • Replay babykleding
 • Benetton babykleding
 • Diesel babykleding
 • Feetje babykleding
 • Eeager Beaver babykleding
 • Vingino babykleding
 • Name It babykleding
 • Ducky Beau babykleding
 • Dirkje babykleding


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden