Gratis babykleding en kinderkleding voor de minder bedeelden

Inleiding

In tijden van financiële crisis, zijn er vele mensen die ondersneeuwen in deze maatschappij. Mensen hebben het lang niet meer zo breed als vroeger en steeds meer mensen raken werkeloos of belandden in de schulden. Een zeer kwetsbare partij zijn de gezinnen met kinderen, steeds vaker zie je dat de ouders financieel niet meer bij middelen zijn om voor hun kinderen leuke kleding, babyspullen of speelgoed te kunnen kopen.

Schaamte

Vaak schamen de mensen die het financieel niet zo breed hebben zich om het bekend te maken aan de buitenwereld, want iedereen wil het toch goed voor elkaar hebben? Gelukkig zijn er mensen als Linda Heller en Bianca van den Berg die het onderwerp bespreekbaar maken. Zij zijn een speciale hyves gestart als onderdeel van hun actie om door heel Nederland allerlei spullen in te zamelen voor de minder bedeelden in onze samenleving.

Doel

Het doel is, dat zij allerlei gratis spullen inzamelen en gratis weer verdelen onder de mensen die dit nodig hebben. Mensen zamelen al jaren kleding en speelgoed in voor arme landen zoals Roemenië, maar we moeten ook de mensen dichterbij huis niet vergeten! In Nederland leven meer en meer mensen aan de armoedegrens, vaak geheel buiten hun schuld om, mensen raken werkeloos vanwege de kredietcrisis of vanwege andere redenen in financiële nood. Gezinnen met kinderen zijn vaak de dupe in deze tijden. Mensen kunnen het niet meer opbrengen financieel om de spullen te kopen die zij zo hard nodig hebben voor de verzorging van hun kinderen.

Feestdagen

Binnenkort staan de feestdagen weer voor de deur, denk dan aan Sinterklaas en de Kerst, deze mensen zouden hun kinderen ook graag willen verwennen met een 'nieuw' stuk speelgoed of hun kinderen mooie kleding aan willen trekken met de kerst, maar zonder uw hulp redden zij dat simpelweg niet. De feestdagen zijn voor de minder bedeelden vaak een extra domper omdat zij weten dat het aan hun en hun kinderen niet besteed is.

Verzamelpunten

Door heel Nederland worden momenteel inzamelingspunten opgezet zodat mensen hun kinderkleding, speelgoed, babyspullen en andere dingen die hard nodig zijn gratis kunnen afgeven die ze niet meer gebruiken, zodat de ingezamelde spullen weer gratis uitgedeeld kunnen worden aan diegenen die het zo hard nodig hebben. De verzamelpunten worden beheerd door vrijwilligers die zich voor de volle 100% inzetten om de minder bedeelden in onze samenleving te helpen. Het SBS6 programma Hart van Nederland besteedde ook al aandacht aan deze actie.

Wat is er nodig?

Welke spullen kunt u doneren om deze mensen te helpen? Er is van alles nodig, denk dan aan:

Baby:

 • Baby verzorgings spullen (babybadjes, luiers etc)
 • Babykleding in alle maten
 • Babybedjes
 • Boxen
 • Kinderwagens, buggy's
 • Beddegoed (lakentjes, dekentjes)
 • Baby uitzet
 • Babyspeelgoed

Kinderen:

 • Kinderkleding
 • Schoolspullen
 • Speelgoed
 • Kinderfietsjes

Ook is er sterke behoefte aan zwangerschapskleding, want ook de moeders zijn erg blij als zij positiekleding aan kunnen trekken tijdens hun zwangerschap, denk dan aan positiebroeken, zwangerschapsbh's, voedingsbh's etc etc.

Wilt u helpen of heeft u zelf gratis spullen nodig?


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden