De leukste zomerjassen voor kinderen

Inleiding

Het weer in Nederland is niet altijd even betrouwbaar. De ene keer is het tropisch warm, terwijl je de andere keer een jas nodig hebt. Een winterjas is te dik voor de zomer, daarom schaffen de meeste mensen een zomerjas aan. Je hebt voor kinderen veel leuke zomerjassen! Het ligt er maar net aan wat je smaak is. Je hebt zomerjassen in verschillende kleuren en modellen. Je hebt zeer betaalbare zomerjassen, maar ook dure merk zomerjassen. Juist door het enorme aanbod aan zomerjassen voor kinderen kan het moeilijk zijn om een goede zomerjas te vinden. Waar let je op het bij kopen van een zomerjas? En waar kun je leuke zomerjassen voor kinderen kopen?

Tips voor het kopen van zomerjassen voor kinderen

 • De meeste mensen kopen twee zomerjassen voor hun kinderen. Eén zomerjas is wat duurder en wordt vooral gebruikt voor gelegenheden of als ze ergens heen gaan. Bij deze zomerjas is het de bedoeling dat deze netjes blijft. De andere zomerjas is goedkoop en is geschikt om mee buiten te spelen. Een zomerjas blijft niet lang schoon tijdens het buitenspelen!
 • Is je kind echt een knoeipoets? Kies dan voor een zomerjas dat van materiaal (bijvoorbeeld nylon) is gemaakt dat je gemakkelijk met een doek kan schoonmaken. Het is zonde om de zomerjas iedere keer te moeten wassen.
 • Het kan erg moeilijk zijn om een goede zomerjas te vinden. In het voorjaar en de zomer kunnen de temperaturen namelijk erg wisselen. Een oplossing hiervoor is een zogehete drie-in-één jas. De zomerjas bestaat uit verschillende onderdelen. Zo kan je bijvoorbeeld de binnenvoering eruit halen en de mouwen eraf ritsen zodat er een bodywarmer overblijft.
 • Koop een zomerjas voor je kind liever iets te groot dan precies op de maat. Als het goed is moet je kind een half jaar met een zomerjas doen. Het is zonde als hij er binnen een paar maanden al uit gegroeid is.

Waar kun je leuke zomerjassen voor kinderen kopen?

Bij veel verschillende winkels kan je leuke zomerjassen voor kinderen kopen. Het belangrijkste is vooral het geld dat je voor een zomerjas wilt uitgeven. Betaalbare zomerjassen voor kinderen kun je bijvoorbeeld kopen bij:

 • C&A
 • H&M
 • Wehkamp
 • Kleertjes.com

Deze zomerjassen zijn van prima kwaliteit en ze zien er hartstikke leuk uit. Het grote verschil met duurdere zomerjassen is dat er geen speciaal merk opstaat. Merk zomerjassen zijn vaak wat exclusiever. Ze zien er bijzonder uit en zelfs aan alle details is gedacht. Bij duurdere zomerjassen kan je denken aan merken als:

 • Gaastra
 • Oilily
 • Cakewalk
 • Airforce
 • Burberry

Speciaalzaken en duurdere kledingwinkels verkopen vaak merk zomerjassen. Wanneer je op zoek bent naar een bepaald merk kan je via internet zoeken naar een dealer. Wil je een goedkope merk zomerjas? Dan moet je nu je slag slaan! Het is namelijk overal uitverkoop, sommige zomerjassen zijn nu de helft goedkoper.

Conclusie

Het kan nog best moeilijk zijn om een leuke zomerjas voor kinderen te vinden. Je moet vaak maar net tegen een leuke zomerjas aanlopen. Behalve het uiterlijk van de jas telt ook vaak de prijs een rol. Leuke en betaalbare zomerjassen voor kinderen koop je bij bekende zaken als H&M en C&A. Voor de duurdere zomerjassen zal je naar specialzaken moeten. Ook via internet kan je heel gemakkelijk leuke zomerjassen vinden. Denk bijvoorbeeld aan sites als Wehkamp en Kleertjes.com