Wie denkt Nolita Pocket wel niet dat die is

Inleiding

Een kinderkleding merk voor meisjes uit Italië of van meerdere werelden? Het Italiaanse label Nolita ook wel genoemd als “North Little Italy” of klein Italië, een Italiaanse buurt in het zuiden van Manhattan in New York City. Of is Nolita een maatschappelijk verantwoord bedrijf. Wie zal het zeggen. De kinderen of de moeders? De moeders hebben de weg naar Nolita al gevonden. De vraag is alleen zijn deze moeders naar Italië afgereisd of is de wereld van Nolita toch dichterbij.

De wereld waar Nolita is ontstaan

In 1998 heeft Margit Meriwether in Italië het chique kleding imperium Nolita opgericht. Dat was in een tijd dat trendy high-fashion kleding niet gevonden werd door het lokale publiek. Het was een risico, maar Nolita heeft geluk gehad, met name de algemene klantenservice en en de persoonlijke telefoongesprekken waren een winnende combinatie. Down to earth en weer is er een werelddeel bijgekomen waar houdt Nolita op?

Nolita en de vrouwelijke wereld

Nolita’s succes is te danken aan de 30 getalenteerde kleding ontwerpers die voor dit label werken. Zij menen de perfecte spijkerbroek te hebben ontworpen met de moeilijkste pasvorm. Nolita combineert de New York Boheemse stad-stijlen met de Italiaanse flair en koele elegantie en creëert vrouwelijke verleidelijke ontwerpen. Je krijgt bijna zin om een spijkerbroek van Nolita te gaan passen. Misschien toch dichtbij?

Nolita Pocket de kinderwereld

Nolita Pocket is het liefdes kind van het Italiaanse dames merk Nolita. Gekenmerkt door haar Italiaanse flair en stijl heeft de Nolita Pocket junior collectie een artistieke inslag en dat maakt het ideaal voor de binnenste prinses in ieder kind. Het genie van Nolita Pocket wordt bedankt voor de stijlvolle design en flair die het verspreidt in de hele wereld - Italië. Ieder kind is een individu op zich en Nolita Pocket laat ieder kind zichzelf zijn.

Nolita en de wereld

In 2007 tijdens de fashion week in Milaan schokt Nolita de wereld met de anti Anorexia reclame, waar een 27 jarige Francaise Isabelle Caro op te zien is. De vrouw lijdt al 15 jaar aan anorexia en weegt nog maar 31 kilo. Dit was een manier van Nolita om de eetstoornis goed onder de aandacht te brengen in de modewereld. Dunne modellen, de modewereld en een eetstoornis liggen dicht bij elkaar. Alleen al in Italië, zo vermeldt de site van Nolita, lijden twee miljoen vrouwen aan de ziekte die, aldus Nolita, in de meeste gevallen wordt veroorzaakt door stereotypen die worden opgedrongen door de modewereld'.

Nolita Pocket Zomercollectie 2009 toch dichtbij....

De prachtige Nolita Pocket zomercollectie van dit jaar is verkrijgbaar vanaf 6 jaar tot 14 jaar en ligt volop in de kinderkleding winkels in Nederland. De retro look is sterk voor de junior collecties met de mooie jaren ’70 stijl. De flower power look is sterk voor de junior collecties met de mooie jaren ’70 stijl. De kinderkleding is verkrijgbaar onder de namen; Myoga, Yuzu, Ronce, Kirashi, Lorraine, Chimaki, Mynky, Savarin, Limodore, Physalis, Nicole, Kitsune, Emily, Kylie, Anogo, Flower, Sake, Brillat, Owan, Shumai, Waribashi, Kimono, Anko, Buri, Sushi,Tempura, Maitake, Vins, Osaka, Hashi, Bouquet, Wagashi, Harlock. En geweldige leuke schoenen van Nolita Pocket met de geweldige namen; Asheninca, Chami, Kamabobo, Harumaki, Mushimono.

Nolita is de wereld der werelden en ondanks ver weg ook heel dichtbij “voor iedereen”.