Ook nieuwsgierig naar het vernieuwde Mexx

Mexx is vernieuwd

Mexx leerwikiHet merk Mexx is dermate bekend dat een introductie, zeker bij de fans, niet eens nodig is. Maar er is, of was, iets aan de hand met Mexx: ooit een bruisend, internationaal modebedrijf kwam de laatste paar jaren het verval. Het merk timmert hard aan de weg terug naar boven. Met maar liefst 18 nieuwe collecties per jaar moet dat toch gaan lukken? Maar er verandert nog meer...

 

Mexx voorgeschiedenis: van top naar (bijna) flop!

♦ In 1986 ontstond Mexx uit de fusie tussen de twee merken Moustache (M) en Emanuelle (E) begeleid door twee kussen(XX).

♦ Sinds de overname in 2001 door Liz Claiborne Inc. (of ook LCI) is Mexx officieel een dochteronderneming van deze Amerikaanse kledinggigant. Kostprijs: een half miljard!

♦ Helaas: binnen ruim een jaar doken de eerste problemen in het tot dan toe succesverhaal Mexx op. De Amerikaanse en Australische (Jeff Fardell was een Nike-mannetje) CEO’s die sedert 2001 de leiding voerden, stelden hopeloos teleur. Voornaamste reden: geen kennis van de Europese markt met onder meer foutieve prijzen en foutieve collecties. Ook de kwaliteit bleek ondermaats. In de eigen Mexx-winkels daalde de omzet met 12%. Vooral bij Mexx Europa en Mexx Canada liepen de verkopen terug. De totale omzet daalde in 3 jaar tijd van 1 miljard naar 690 miljoen euro. Dus er moest iets gebeuren!

De wederopstanding met de collectie zomer 2010

  • In 2009 (1 oktober om precies te zijn) wordt de Duitser Thomas Grote als CEO Mexx Worldwide aangeworden en die komt van concurrent Esprit (stapte daar overigens zelf op). Hij krijgt 6000 mensen, 1100 winkels en 65 landen onder zijn hoede.
  • Zijn actieplan:
  1. De winkels worden gerestyled;
  2. Er komt een nieuw logo,
  3. En een nieuwe huiskleur: paars,
  4. Gebruik van betere kwaliteitstoffen.
  • Over het nieuwe Mexx-paars heeft hij blijkbaar goed nagedacht. Hij heeft gekeken naar de concurrenten en stelt vast dat er bepaalde kleurenfamilies bestaan. De hogere segmentmerken gebruiken zwart of grijs. Dan is er de rode familie met H&M en Esprit. De groene kleur wordt toegedicht aan Benetton en Springfield. En blauw is er voor Gap en Banana Republic. Grote gaat dus voor paars. De winkelgevels worden paars en in alle producten zal paars op een of andere manier de 'rode' draad zijn.
  • De (uitgebreide) productlijnen blijven hetzelfde: dames, heren, jeugdige vrouw (XX), peuters en babies. Naast kleding is er ook badmode, beenmode, lingerie, geurtjes en (woon)accessoires. Mexx heeft bijgevolg de potentie in zich om elke mogelijke doelgroep te bereiken!

Mexx en Hyves

Hyves heeft inmiddels bijna 300.000 Mexx-leden in Nederland/februari 2010.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden