Laarzen met brede schacht

Inleiding

Laarzen zijn er in allerlei soorten en maten. Maar er komt meer bij kijken dan alleen je schoenmaat als je laarzen wilt kopen. De schachtwijdte is namelijk net zo belangrijk. De schachtwijdte kun je meten door het breedste gedeelte van je kuiten op te meten. Mensen met normale kuiten hebben weinig problemen met het kopen van laarzen. Maar veel mensen hebben dikkere kuiten dan gemiddeld. In dat geval kunnen normale laarzen te strak zitten, als ze überhaupt al aan willen! Wat wil je weten over het kopen van laarzen met een brede schacht?

Wat is een brede schacht?

Je kunt zonder veel moeite zelf je schachtwijdte opmeten. Je hebt hiervoor alleen een meetlint nodig. Je doet het meetlint om het breedste gedeelte van je kuiten en het aantal centimeters dat je afleest is je schachtwijdte. Let er bij het meten wel op dat je het meetlint niet aantrekt. De schachtwijdte lijkt dan smaller dan dat hij in werkelijkheid is.

  • De gemiddelde schachtwijdte is een schachtwijdte tussen de 32 en 35 centimer
  • Vanaf schachtwijdte 36 spreek je over een brede schacht.

Laarzen met een brede schacht kopen

De meeste laarzen hebben een gemiddelde schachtwijdte, maar er zijn ook meer dan genoeg leuke laarzen met een brede schacht te koop. Steeds meer mensen hebben brede kuiten, dus de vraag naar laarzen met een brede schacht groeit. In principe kun je bij iedere schoenenwinkel terecht voor laarzen met een brede schacht. Gemiddeld is dit een schachtwijdte tot 42. Heb je laarzen nodig met een ruimere schachtwijdte? Dan zul je op zoek moeten gaan naar een speciaalzaak. Het is bijvoorbeeld mogelijk om laarzen met een schachtwijdte van 50 te kopen!

Tips

  • Verschillende laarzen zijn verstelbaar. Dit kan bijvoorbeeld door middel van veters of een riem. Ook kunnen de laarzen van stretch materiaal gemaakt zijn. Deze laarzen zijn sneller passend.
  • Des te langer de laars, des te moeilijker is het om deze goed passend te kopen met brede kuiten. Vind je het moeilijk om een laars met brede schacht te kopen, kijk dan eens naar halfhoge laarzen of enkellaarzen.
  • Wil je online laarzen kopen met een brede schacht? Bekijk dan altijd wat de schachtwijdte bij jouw schoenmaat is. Des te groter de schoen, des te breder is de schacht!

Waar kun je online laarzen met een brede schacht kopen?

Er zijn verschillende webwinkels waar je laarzen met een brede schacht kunt kopen. Er zijn echter maar een paar winkels waar je kunt zoeken op schachtwijdte. Het is ontzettend lastig om alle laarzen af te gaan om te bekijken of ze een brede schacht hebben. Ook komt het voor dat de schachtwijdte er helemaal niet bijstaat. Voor mensen met brede kuiten zal het dan maar afwachten zijn of de laars wel goed past.

  • Wehkamp.nl verkoopt laarzen tot en met schachtwijdte 40. Het grote voordeel is dat je bij het zoekmenu op schachtwijdte kunt selecteren.
  •  Van den Assem heeft een speciale collectie van laarzen met een brede schacht. De maximale schachtwijdte is 44.
  • Duoboots.com richt zich helemaal op mensen met brede kuiten. Je kunt hier laarzen kopen tot en met schachtwijdte 50. Veel modellen kunnen op maat gemaakt worden zodat het aanbod groot is.

Conclusie

Het kan best lastig zijn om leuke laarzen te vinden als je brede kuiten hebt. Gelukkig komen er steeds meer leuke laarzen met een brede schacht op de markt. Deze laarzen zijn hartstikke comfortabel en elegant! Met de juiste laarzen kunnen je benen zelfs langer en slanker lijken! Het is online even zoeken naar winkels die laarzen met een brede schacht verkopen, maar de verwachting is dat het aanbod steeds groter wordt.