Tips voor het kopen van pantoffels

Inleiding

Koude voeten zijn niet prettig, toch ontkom je er in de winter bijna niet aan! Ook in huis hebben veel mensen last van koude voeten. Een manier om je voeten warm te houden is door middel van pantoffels. Pantoffels zijn een soort schoenen alleen dan voor in huis. Je denkt misschien een pantoffel is een pantoffel, maar er zijn pantoffels in allerlei soorten en maten! Waar let je op bij het kopen van pantoffels?

Tips voor het kopen van pantoffels

Soorten pantoffels

Er zijn allerlei soorten pantoffels te koop. Welke pantoffels je koopt hangt af van wat je prettig vindt om te dragen. De normale pantoffel kennen we allemaal, maar er zijn nog meer mogelijkheden!

 • Ballerina pantoffels. Ballerina pantoffels zien eruit als gewone ballerina's. Een voordeel is dat ze stevig om je voet zitten. Een nadeel kan zijn dat je voet aan de bovenkant niet bedekt is.
 • Pantoffel sokken Deze pantoffels zien eruit als sokken. Het enige verschil is dat je een stevige onderkant hebt. Je trekt deze pantoffels over je sokken aan. Een voordeel van pantoffel sokken is dat je ze gemakkelijk kunt aantrekken en dat ze goed blijven zitten. Ook kun je ze lekker hoog optrekken. Ze zitten zeer comfortabel. Een nadeel is dat ze niet gevoerd zijn en dat je ze niet bij alle outfits kunt dragen. Het ziet er niet zo charmant uit bij bijvoorbeeld broeken met strakke pijpen.
 • Magnetron pantoffels. Deze pantoffels warm je voor gebruik op in de magnetron. Hierdoor zullen je voeten heerlijk warm worden! Ook zie je vaak dat deze pantoffels gecombineerd worden met geuren zoals lavendel en rozen. Dit zorgt voor extra ontspanning. Groot voordeel is dat je voeten gelijk warm worden zodra je ze aantrekt. Ideaal als je net uit de kou komt! Een nadeel is dat ze qua design nog wel wat verbeterd kunnen worden.
 • Pantoffel instappers. Het grote voordeel van pantoffel instappers is dat je er gemakkelijk in en uit stapt. Een nadeel is dat je voeten niet zo lekker warm worden doordat de pantoffel niet geheel aansluit.

Materiaal

Er worden allerlei materialen voor pantoffels gebruikt. Dit kan voor zowel de binnen- als de buitenkant zijn. Welk materiaal aan de buitenkant gebruikt wordt is maar net wat je zelf mooi vindt. Welk materiaal je voor de binnenkant kiest hangt er vanaf in welke mate je je voeten wilt warm houden. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:

 • Wol
 • Stof
 • Leer

Gevoerd of niet gevoerd

In de winter is het heerlijk om gevoerde pantoffels te dragen. Gevoerde pantoffels hebben over het algemeen wol van binnen. Echt schapenwol is een aarader en let op de dikte van de voering! Des te dikker te voering des te warmer zullen je voeten zijn. Niet iedereen doe je een plezier met gevoerde pantoffels. Voor sommige mensen is het iets te veel van het goede. De voeten worden te warm waardoor ze gaan zweten. Ook in de zomer kun pantoffels dragen, bijvoorbeeld als het wat kouder wordt zoals in de avond. In deze gevallen kun je beter kiezen voor pantoffels zonder voering.

Zool

Je kunt kiezen uit een pantoffel met een harde of zachte zool. Een harde zool zal meer steun aan je voet geven. Ook heb je meer grip op de grond. Pantoffels met harde zool kun je ook gebruiken als je even snel naar buiten moet lopen. Pantoffels met zachte zool zitten daarentegen comfortabeler. Je voelt praktisch niet dat je ze aan hebt en je kunt er lekker mee op de bank zitten. Let er wel op dat de pantoffels aan de onderkant een anti-slipzool hebben. Het is niet de bedoeling dat je uitglijdt!

Voor echte koude voeten

Heb je altijd koude voeten in huis en ben je op zoek naar echte warme pantoffels? Let dan op volgende kenmerken!

 • Een hoge pantoffel is warmer dan een lage pantoffel. Er zijn pantoffels te koop die de enkels bedekken.
 • Koop pantoffels met een dikke voering en die goed op je voeten aansluiten.

Tips en opmerkingen

 • Er zijn hele grappige pantoffels te koop. Denk bijvoorbeeld maar aan pantoffels met een dierenkop of klompen.
 • Pantoffels zijn te koop in allerlei prijsklasses. Er zijn pantoffels van nog geen tien euro tot over de honderd euro voor een merk pantoffel. In principe is het maar net wat je voor je pantoffels over hebt.
 • Er zijn verschillende designs te koop: van neutraal tot extra opvallend. Kies vooral wat je zelf leuk vindt, maar stel jezelf wel de vraag of je bijvoorbeeld knalroze pantoffels zult dragen als je visite krijgt!

Conclusie

Bedenk van tevoren wat voor pantoffels je nodig hebt. Heb je hele koude voeten die opgewarmd moeten worden of draag je vooral pantoffels om niet op een koude vloer te hoeven lopen? Van te warme pantoffels zullen je voeten gaan zweten! Met bovenstaande tips moet het lukken om pantoffels te kopen die bij je passen, waardoor koude voeten in huis verleden tijd zijn!